عصر آذربایجان

گزارش خبر

روستاي خان کندي محل ييلاق کوچ‌نشينان ايل سون

روستاي خان کندي محل ييلاق کوچ‌نشينان ايل سون

1403/05/14

گروه سيري در استان ها :روستاي زيبا و جذاب خان‌ کندي امروزه يکي از پرطرفدارترين روستاهاي استان اردبيل محسوب مي‌شود که هرساله گردشگران بسياري از آن ديدن مي‌کنند. اين روستاي زيبا، طراوت، سرسبزي و چشمه‌هايي حيات‌بخش دارد که از محبوبيت فراواني برخوردارند. از طبيعت زيبا و چشم‌انداز بي‌نظير روستا گرفته تا محصولات طبيعي آن، جاذبه‌هايي است که چشم‌ها را به‌سمت خود خيره مي‌کند.


 اين روستاي سرسبز و زيبا داراي مراتعي غني و پوشيده از انواع رستني‌ها، گياهان دارويي، گل‌هاي رنگارنگ، برکه‌ها و چشمه‌هاي آب سرد خودجوش است که مسکن اعصاب و روان محسوب مي‌شوند و جويبارهايي جاري دارد؛ به‌همين واسطه، همه ساله پذيراي مهمانان و گردشگران اقصي نقاط کشور است که براي گذراندن تعطيلات به خان‌کندي سفر مي‌کنند.
روستاي خان‌کندي تا چندسال اخير جمعيتي حدود نفر داشت؛ بااين‌حال در يکي‌دو سال‌ گذشته به‌واسطه مشکلات اقتصادي و معيشتي فراگير در روستاها، جمعيت آن تا حد چشمگيري کاهش پيدا کرده و به زير 20 نفر رسيده است. اين روستا محلي مناسب براي رشد دامپروري، زنبورداري و کشاورزي ديم محسوب مي‌شود. اکثر ساکنان خان کندي به دامپروري و کشاورزي ديم مشغول هستند و از اين طريق امرار معاش و کسب درآمد مي‌کنند. باغداري و کاشت درختان گردو، آلوچه، سيب و گيلاس، به‌طور محدود در روستا انجام مي‌شود.
خان‌کندي به‌دليل برخورداري از مراتع ييلاقي فوق‌العاده، از زمان پيدايش خود محل ييلاق کوچ‌نشينان ايل سون بوده است. پايه‌گذار روستاي خان‌کندي، خاندان خليفه‌لو از نوادگان و فرزندان عبابگ بوده است و خان کندي به‌منظور ييلاق طايفه علابگلو مورد استفاده قرار مي‌گرفت. نام روستا در ابتدا «خان‌يوردي» بود و سپس به خان‌کندي تغيير نام پيدا کرد.
در خان‌کندي تنوع زيستي کم‌نظيري وجود دارد. از انواع گونه‌هاي زيستي در کوه‌هاي خان‌کندي مي‌توان به انواع کبک، بلدرچين، اردک، غاز، قرقاول و...اشاره کرد. علاوه بر اين، ارتفاعات مجاور خان‌کندي پوشيده از مراتع سرسبز با انواع گياهان وحشي خودرو، به‌خصوص گون و شبدر کوهي است.
گون‌هاي روستاي خان کندي از نوع خاردار با خارهاي بلند و پراکنده و گونه‌ ديگر از نوع گون سبز با خارهاي درشت به هم فشرده است که اهالي اين نوع از گون را گون جوجه‌تيغي مي‌نامند. در خان‌کندي گياهان دارويي بسياري نيز يافت مي‌شود که از جمله آن‌ها مي‌توان به گياه بومادران، گل‌گاوزبان، پونه و... اشاره کرد. وجود اين گياهان طبيعي پرطرفدار يکي ديگر از خاصيت‌هاي روستا است که موجبات جذب گردشگر را فراهم کرده است.
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از کجارو، روستاي خان‌ کندي آب و هوايي کوهستاني و خنک در تابستان دارد و در فصل زمستان، سرد و برفي است. بيشترين بارش در اين روستا در مهرماه و به ميزان 68 ميلي‌متر و کمترين متوسط بارش آن در تيرماه، سه ميلي‌متر بوده است؛‌ بنابراين، بهترين زمان سفر به روستاي خان‌کندي اواخر فصل بهار و فصل تابستان به‌ شمار مي‌رود؛ گرچه مناظر و تفريحات پاييزي و زمستاني اين روستا نيز علاقه‌مندان بسياري دارد.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها