عصر آذربایجان

گزارش خبر

بار ناترازي برق در آذربايجان شرقي بر دوش توليد

بار ناترازي برق در آذربايجان شرقي بر دوش توليد

1403/06/19

گروه گزارش: جهش توليد از راهبردهاي اساسي کشور براي افزايش اشتغال و توسعه اقتصادي است اما ناترازي توليد و مصرف برق به خصوص در فصول گرم سال مشکلاتي براي فعالان توليدي در بخش صنعت و کشاورزي ايجاد و حرکت چرخ توليد را با وقفه مواجه مي کند.

گروه گزارش:  جهش توليد از راهبردهاي اساسي کشور براي افزايش اشتغال و توسعه اقتصادي است اما ناترازي توليد و مصرف برق به خصوص در فصول گرم سال مشکلاتي براي فعالان توليدي در بخش صنعت و کشاورزي ايجاد و حرکت چرخ توليد را با وقفه مواجه مي کند. اثرات ناپايداري شبکه برق در بخش خانگي و عمومي در شهرها از جمله خسارت به لوازم برقي خانگي و افزايش ترافيک و اختلال در سيستم هاي حمل و نقل بر همگان آشکار است اما بخش توليد بيشترين آسيب را از اين ناپايداري مي بيند چون که توقف ناگهاني خطوط توليد و راه اندازي مجدد آنها هزينه هاي هنگفتي را به بخش توليد وارد مي کند.
به گفته کارشناسان ايجاد نيروگاه هاي جديد با وجود ظرفيت هاي مناسب طبيعي مثل باد و خورشيد يکي از راهکارهاي پيشنهاد شده براي رفع ناترازي برق در آذربايجان شرقي است.
تامين برق پايدار يکي از مطالبات اصلي صنايع آذربايجان شرقي
عضو هيئت نمايندگان اتاق بازرگاني تبريز با تاکيد بر اهميت تامين برق پايدار براي تداوم يا توسعه فعاليت صنايع گفت: در سال هاي اخير شاهد ناترازي شديد در حوزه انرژي در کشور و آذربايجان شرقي هستيم و همين دليل منجر به بروز قطعي هاي مکرر برق در واحدهاي توليدي و صنعتي استان در طول سال و به خصوص در ايام اوج مصرف مي شود.
سيد باقر شريف‌زاده، با بيان اين که تامين برق پايدار يکي از مطالبات اصلي صنايع استان است، اعلام کرد: بر اساس يافته هاي پژوهشي اتاق تبريز، ناترازي بودجه، عدم سرمايه‌گذاري در حوزه برق و عدم رغبت بخش خصوصي به سرمايه‌گذاري در حوزه ساخت نيروگاه‌ برق (به دليل نبود ثبات رفتاري از سوي دولت ها) منجر به بروز شرايط فعلي و بحران تامين انرژي در کشور شده است.شريف‌زاده با اشاره به تبعات اقتصادي و اجتماعي ناترازي در حوزه انرژي اظهار کرد: تداوم اين شرايط به نفع هيچ کس نيست.
ضعف سرمايه گذاري در حوزه توليد برق
يونس اکبرپور پايدار، رييس کميسيون صنايع، انرژي و احداث اتاق بازرگاني تبريز هم با اشاره به نبود زيرساخت هاي لازم در حوزه تامين انرژي در کشور گفت: عدم سرمايه‌گذاري در اين زمينه، در ساليان متمادي، باعث بروز مشکلات فعلي شده است و فعاليت واحدهاي صنعتي در اين شرايط با مشکل مواجه شده است.
وي، بهره‌گيري از پانل هاي خورشيدي براي تامين برق صنايع، ايجاد و تسهيل شرايط براي سرمايه‌گذاري در حوزه ساخت نيروگاه ها را از جمله راهکارهاي پيشنهادي در اين زمينه دانست و حمايت جدي دولت و ثبات در تصميمات در اين زمينه را پيش‌شرط تحقق اين امر دانست.
مديرعامل برق منطقه‌اي آذربايجان‌ ظرفيت اسمي نيروگاه هاي منطقه شمالغرب (آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي و اردبيل) را حدود پنج هزار و 600 مگاوات اعلام کرد و گفت: توان توليد اين نيروکاه ها چهار هزار و 200 مگاوات برق است.رسول اسماعيل زاده به بيان اينکه تراز توليد برق در منطقه حدود 200 مگاوات بيشتر از مصرف است، گفت: مصرف برق در منطقه آذربايجان هفت درصد افزايش يافته است که بخش عمده آن مربوط به حوزه صنعت است.وي افزود: افزايش مصرف برق در حوزه صنعت نشانه افزايش صنايع، اشتغالزايي و کارآفريني در منطقه است و با توجه به توان منطقه و استان در حوزه صنعت، نياز به افزايش ظرفيت توليد با احداث نيروگاه هاي جديد وجود دارد.وي با اشاره به اينکه به ازاي هر يک درجه افزايش دما از 35 درجه سانتي گراد، نياز به افزايش يک هزار و 500مگاوات توليد نيروگاه است، يادآور شد: افزايش ظرفيت نيروگاه ها نياز به مصرف انرژي مانند گاز و گازوئيل و تامين آب براي نيروگاه هاي داراي برج »تر« دارد و در نتيجه با هر ميزان افزايش مصرف برق، ميزان مصرف انرژي و آب نيز افزايش مي يابد.
بخش صنعت چشم انتظار نيروگاه هاي مجازي
مديرعامل برق منطقه‌اي آذربايجان‌ با تاکيد بر پيوستگي بين مصرف آب و برق، گفت: سرمايه گذاري براي توليد برق زمان بر بوده و راه چاره در اين زمينه استفاده از نيروگاه هاي مجازي يعني فرهنگ سازي براي مصرف مناسب و بهينه آب و برق است.
اسماعيل زاده، با بيان اينکه تک تک مردم در مصرف آب و برق، مدير محسوب شده و مسوول هستند، از مردم خواست با مصرف بهينه، مسوولان برق منطقه اي آذربايجان را در تامين برق مورد نياز در ايام اوج مصرف ياري کنند.
وي با اشاره به اينکه ظرفيت توليد نيروگاه هاي استان آذربايجان شرقي حدود يک هزار و 400 مگاوات است، يادآور شد: هم اکنون 700 مگاوات برق از طريق نيروگاه تبريز، 650 مگاوات از نيروگاه سهند و 50مگاوات از نيروگاه صوفيان توليد مي شود و علاوه بر آن 450 مگاوات نيز از طريق نيروگاه بخش خصوصي هريس و حدود 60مگاوات نيز از نيروگاه هاي کوچک بخش خصوصي در استان برق وارد شبکه توزيع مي شود.سرپرست استانداري آذربايجان شرقي هم با اذعان به اينکه نيرگاه هاي ما متناسب با توسعه صنعت، توسعه نيافته اند، اظهارکرد: اين موضوع ملي بوده و صرفا استاني نيست و ما در مجموعه استان سعي کرده ايم موضوع را مديريت کنيم.تراب محمدي با بيان اينکه متاسفانه صنعت ما بر اساس آمايش سرزميني توسعه نيافته است، گفت: در کنار توسعه صنعت فولاد، زير ساخت هاي مورد نياز آن همچون برق و آب نيز بايد توسعه يابد.وي افزود: يکي از اين راه ها، ايجاد نيروگاه هاي کوچک براي واحدهاي صنعتي توسط بخش خصوصي است.به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايرنا، در کنار ايجاد نيروگاه هاي کوچک با استفاده از توان واحدهاي بزرگ توليدي از طريق توسعه نيروگاه هاي خورشيدي مي توان بخشي از نياز شبکه به خصوص در روزهاي گرم سال را از اين نيروگاه ها تامين کرد.در آذربايجان‌شرقي براي توليد يکهزار و 376 مگاوات انرژي خورشيدي ظرفيت‌سازي شده است اما با توجه به اينکه دولت اجازه سرمايه گذاري در حوزه انرژي خورشيدي ندارد، با ارايه مشوق هاي لازم از بخش خصوصي و صنايع براي توليد اين انرژي حمايت مي کند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها