عصر آذربایجان

گزارش خبر

کندوان در انتظار ثبت جهاني

کندوان در انتظار ثبت جهاني

1401/04/05

گروه فرهنگي: روستاي صخره اي کندوان به عنوان روستايي زيبا، تاريخي و گردشگري به خاطر تداوم زندگي در کران هاي کله قندي زيبا همچنين آب معدني گوارا و درماني اش از شهرت جهاني برخوردار شده و هفت سال است در نوبت ثبت جهاني قرار دارد.

گروه فرهنگي: روستاي صخره اي کندوان به عنوان روستايي زيبا، تاريخي و گردشگري به خاطر تداوم زندگي در کران هاي کله قندي زيبا همچنين آب معدني گوارا و درماني اش از شهرت جهاني برخوردار شده و هفت سال است در نوبت ثبت جهاني قرار دارد.
 طبيعت سحرانگيز کندوان که با معماري طبيعت ساخت و خدادادي اش شگفتي همگان را برمي انگيزد در دل کوه هاي سرو قامتي که انگار مختص اين منطقه آفريده شده زيبايي هاي خاصي را ترسيم کرده طوري که هر ببيننده اي را مسحور و جذب خود مي کند.
 اين جذبه و طبيعت شگفت کندوان موجب شده که گردشگران تا زماني که خود از نزديک از دل اين خانه هاي دستکَند ديدن نکنند کنجکاويشان رهايشان نمي کند و به اسرار و سوالاتش پي نمي برند.نسيم ملايم و خنکي که به طور دايم از داخل اين خانه هاي کندويي و کران هاي روستا به صورت گردشگران مي خورد و رُخ شان را مي نوازد خود به خود آرامشي را به آنها القا مي کند که پس از آفتاب دلچسب دامنه کران ها  هنگام کوه پيمايي براي رسيدن به اين کران ها  همچون کولر طبيعي جسم و روحشان را مي_نوازد.
 مسير کران ها با سنگفرش و پله سنگي آذين بسته شده است و گردشگران بايد بيش از 100 پله را بپيمايند تا اسرار اين خانه هاي سنگي را کشف کنند.
هر گردشگري با نوازش نسيم روح افزاي کران ها ناخواسته مي خواهد حداقل دقايقي را داخل آنها سپري کند، عکسي به يادگار بگيرد و به سوالات خود پاسخ پيدا کند.  بازارچه فروش صنايع دستي، خشکبار، لبنيات و گياهان دارويي نيز از آن بالا زير پايت است، مردم پس از بازديد از روستا سرگرم خريدهاي خود هستند و بيشتر فروشندگان را هم زنان روستا تشکيل مي دهد.
 اين زنان در زمستان که فرصت بيشتري دارند مشغول ورني بافي، گليم بافي و نمدبافي مي شوند و در بهار و تابستان و حتي پاييز بافته هاي خود را به گردشگران داخلي و خارجي مي فروشند و در معاش خانواده نقش جدي ايفا مي کنند. البته در تابستان هم بيکار نبوده و در کنار کار خانه و بچه داري، زماني که شفق آسمان را در آستانه روشنايي قرار مي دهد به جستجوي گياهان دارويي يا خوراکي مي روند و پيش از بيشتر گردشگران به خانه و کاشانه و محل کسب خود بازمي گردند تا از ميهمانان تابستاني خود استقبال کنند.
بچه هاي روستا هنوز به بازي هاي قديمي و سنتي که در شهرها منسوخ شده يا در آستانه فراموشي است، مي پردازند و بچه هاي شهري در برخورد با چنين بازي هايي با تعجب آنها را تماشا مي کنند و در مورد آن بازي ها که روزگاري همگاني بود، از پدر و مادرشان سوال مي کنند. ورودي و پياده روي سنگفرش شده، سه پل گذر زيباي قوسي شکل، بر روي رودخانه زلالي که از ميان روستاي کندوان مي گذرد، درختان سرسبز سر به فلک کشيده و محيطي با آب و هوايي مسحور کننده سفري به ياد ماندني را براي گردشگران شکل مي دهد.
در کنار رود روان و زيبايي که از مرکز روستاي کندوان مي گذرد، ميهمانان و گردشگران بساط تفريح و سرگرمي خود را پهن کرده اند، در کنار جاذبه هاي طبيعي اين روستا برخورد آداب و رسوم و بازهاي سنتي و محلي بچه هاي روستا با بچه هاي شهري هم جذابيت خاص خود را دارد.
اين روستا سه پل ارتباطي و گردشگري زيبا و کوتاه سنگي دارد که پس از گذر از پل اول چشمه آب معدني مشهور کندوان هم که از دل دامنه کوهي منشاء گرفته، خودنمايي مي کند که خوشبختانه سامان دهي شده و در شرايط کاملا بهداشتي به عنوان جاذبه گردشگري سلامت روستا استقبال خوبي از آن مي شود به طوري که گردشگران، براي استفاده از آب چشمه بايد مدتي را در صف بايستند.
گردشگران پس از نوشيدن اين آب گوارا و جلا دادن جگرشان مقداري از آب کندوان را به عنوان تحفه سفر که به گفته کارشناسان بر بيشتر بيماري ها از جمله سنگ هاي کليوي موثر است را با خود به ديارشان مي برند. برخي گردشگران حاضر هم با اذعان به اين موضوع که با استفاده از آب کندوان مشکلات مثانه و کليه شان برطرف شده است ديگران را دعوت به پر کردن ظرف هاي آب و استفاده از آن به عنوان مايع شفابخش مي کنند.    کندوان با داشتن 2 ويژگي خانه ها و کران هاي سنگي در دل کوه و آب معدني در دنيا جزو روستاهاي گردشگري بي نظير محسوب مي شود هر چند 2 روستاي شبيه کندوان در آمريکا و ترکيه وجود دارد که برخي آنها را برادران 2 قلوي روستاي کندوان معرفي کنند اما ويژگي ها و جذابيت کندوان تداوم زندگي در کران هاست. روستاي شگفت انگيز صخره اي کندوان به علت مزيت هاي گردشگري، طبيعي خاص و تاريخي در نوع خود بي همتاست و همان طور که بيان شد تنها 2 نمونه شبيه به اين روستاي زيبا در داکوتاي آمريکا و کاپادوکياي ترکيه وجود دارد.
روستاي صخره اي کندوان از جمله مناطق گردشگري خوش آب و هوا و شگفت انگيز جهان است که مناظر نادر، بديع و زيباي آن چشم هر بيننده اي را نوازش مي دهد و آدمي را به تحير وا مي دارد اما مهمترين وجه تمايز اين اثر نادر طبيعي و تاريخي قابل اقامت بودن آن بوده طوري که اکنون جريان زندگي در خانه هاي صخره اي اين روستا برقرار است.کندوان روستايي تاريخي با خانه هاي صخره اي و مردمي بي آلايش و مهمان نواز بوده که سالانه پذيراي بيش از يک ميليون نفر گردشگر داخلي و خارجي است.

روستاي تاريخي کندوان در فهرست موقت براي ثبت جهاني  قرار گرفته است
مدير پايگاه ميراث فرهنگي روستاي کندوان در خصوص اقدامات انجام شده براي ثبت جهاني روستاي کندوان اظهار کرد: اين روستاي تاريخي در فهرست موقت براي ثبت جهاني قرار گرفته که در اين راستا اقداماتي انجام شده است. مهدي جدايي گفت: اين اقدامات شامل پيگيري تصويب حريم مصوب، پيگيري شکايات ساخت و سازهاي غير مجاز، جلوگيري از ساخت و سازهاي غير مجاز، برگزاري 2 مرحله مزايده براي واگذاري خانه باتيک در کندوان ، تشکيل و ارسال پرونده روستاي کندوان به عنوان يکي از سه روستاي پيشنهادي براي روستاي جهاني گردشگري بوده است.
معرفي روستاي کندوان توسط »توکيو تي وي«
وي افزود: همکاري در تهيه کليپ معرفي روستاي کندوان براي شبکه تلويزيوني توکيوي ژاپن با نام »توکيو تي وي« که در يک ماهه گذشته تهيه شده، از ديگر اقدامات انجام شده براي ثبت جهاني اين روستاي صخره اي است. جدايي همچنين در خصوص اهم اقدامات و عمليات عمراني و فرهنگي در سال 1401 در پايگاه ملي ميراث‌فرهنگي روستاي کندوان، اظهار کرد: برگزاري همايش موتورسواري و اتومبيلراني از تبريز تا روستاي تاريخي کندوان، اخذ سند محل پارکينگ و بازارچه صنايع دستي در ورودي روستا به مساحت 12هزار و 500 مترمربع، مرمت و استحکام بخشي کران هاي آسيب ديده و خط کشي و ساماندهي پارکينگ ورودي با اعتبار چهار ميليارد ريال، اجراي پياده راه مسير ورودي از جلوي هتل تا محل عوارضي با اعتبار هشت ميليارد ريال، مرمت و ترميم سنگ فرش روستا با همکاري دهياري روستا به مساحت تقريبي 100 مترمربع در نقاط مختلف روستا از مهمترين اقدامات امسال است.
آمادگي هتل صخره اي پنج ستاره کندوان براي پذيرش گردشگران تابستاني
وي يادآور شد: روستاي کندوان از اواخر اسفند ماه تا اواخر آذر ماه هر سال آمادگي پذيرايي از گردشگران و مهمانان را دارد که در اين راستا اقدامات مختلفي مثل آمادگي هتل صخره اي بين المللي پنج ستاره با ظرفيت حدود 50 نفر و بيش از 50 اقامتگاه بومگردي براي اقامت گردشگران، پاکسازي و نظافت حاشيه و شانه هاي جاده روستاي کندوان از روستاي اسفنجان با هماهنگي فرمانداري و اداره راهداري شهرستان، نظافت و سرکشي مداوم به سرويس‌هاي بهداشتي و نمازخانه ها جهت استفاده گردشگران، برگزاري فروشگاه ها، نمايشگاه هاي دايمي صنايع دستي، سوغات و توليدات دامي، کشاورزي، باغداري محلي و منطقه، آمادگي رستوران و غذاخوري_هاي داخل روستا و بين راهي منتهي به روستا، نظافت کوچه ها و جمع آوري زباله هاي گردشگران توسط دهياري روستا از ديگر اقدامات انجام شده براي استقبال از گردشگران است.
200 خانواده در کندوان زندگي مي کنند
دهيار روستاي کندوان نيز گفت: حدود 200 خانواده در اين روستا زندگي مي کنند و آثار متعدد قبل از اسلام و بعد از اسلام در آن وجود دارد.مهدي صدري اظهار کرد: بازديدکنندگان زيادي از کشورهاي مختلف ميهمان اين روستا مي شوند بر اين اساس بايد توجه ويژه اي به اين روستاي شناخته شده جهاني شود و با توجه به اين شرايط امکانات کندوان افزايش يابد. به گفته يکي از اهالي روستا، بايد درآمدي که از کندوان کسب مي شود بيشتر صرف آباداني و تکميل امکانات براي ميزباني از ميهمانان داخلي و خارجي شود.
امسال 262 هزار نفر گردشکر داخلي و خارجي از روستاي کندوان ديدن کردند
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايرنا، مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجان شرقي اظهار کرد: امسال تا کنون حدود 262 هزار نفر گردشکر از روستاي تاريخي و صخره اي کندوان ديدن کرده اند که از اين تعداد حدود 2 هزار نفر گردشگر خارجي از جمله کشورهاي آلمان، فرانسه، ايتاليا، انگليس، هلند، ترکيه، جمهوري آذربايجان، ارمنستان و عراق بودند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها