اقتصاد مقاومتی و اقتصاد توسعه یافته دو روی یک سکه هستند
اقتصاد مقاومتی و اقتصاد توسعه یافته دو روی یک سکه هستند
1396/12/07
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی گفت: اقتصاد مقاومتی و اقتصاد توسعه یافته دو روی یک سکه هستند؛ کاهش فقر، افزایش درآمد، ایجاد اشتغال و افزایش رفاه و آسایش مردم همگی از اهداف اقتصاد مقاومتی و در عین حال یک اقتصاد توسعه یافته است.
داوود بهبودي در جلسه مشترک کميته برنامهريزي و ستاد اقتصاد مقاومتي شهرستان هريس اظهار کرد: اقتصاد مقاومتي الزامات و مولفه هايي دارد که براي تحقق آن بايد اين الزامات تامين شود، درونزايي و برونگرايي از جمله اين مولفه هاست.
وي افزود: وجود ذخاير معدني، صنايع دستي، سرمايه انساني و دانش ضمني آنها، پتانسيلهاي لازم را براي تحقق اقتصاد مقاومتي در شهرستان هريس ايجاد کرده است.
وي گفت: صنعت گردشگري هريس بايد به جايي برسد که موجب معيشت مردم شهرستان شده و با ايجاد جاذبههاي گردشگري زمينه براي توقف بيشتر گردشگران در منطقه فراهم شود.
وي اظهار کرد: درونزايي يعني بالفعل کردن ظرفيتهاي درون شهرستان است که براي اين امر و توسعه شهرستان مانعي وجود ندارد.
بهبودي با بيان اينکه توانايي استفاده از ظرفيتهاي پيرامون شهرستان نيز مصداق برونگرايي است، افزود: کلانشهر تبريز ميتواند سرريز مناسبي براي فعاليتهاي اقتصادي و اجتماعي براي شهرستان هريس داشته باشد.
وي خاطرنشان کرد: دانش بنيان و عدالت محور بودن اقتصاد هم از ديگر مولفههاي اقتصاد مقاومتي است که بايد به آنها پرداخت.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجانشرقي با بيان اينکه براي تحقق اين اهداف الزاماتي وجود دارد و اولين آنها تغيير پارادايم نگرش به مقوله توسعه است، اظهار کرد: 50 سال است که نگرش به توسعه نگرش توسعه کالبدي، افتتاح و راهاندازي پروژهها توسط دولت بوده است، اين رويکرد بايد اصلاح شود و از دولت محوري و اتکا صرف به منابع نفتي دور شويم.
وي در بخش ديگر سخنان خود يادآور شد: در ميان پروژههاي ملي استان، پروژه جاده اهر - هريس جزو فعالترين پروژهها به شمار ميرود و در سال گذشته بيشترين اعتبارات به اين پروژه تخصيص داده شد.
وي افزود: بخشي از محورهاي توسعه شهرستان که در سند تدبير توسعه شهرستان هريس ديده شده کماکان به قوت خود باقي است و تدوين سند دوم تدبير توسعه شهرستان بايد با جلب مشارکت بيشتر مردم و دولت تهيه شود.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجانشرقي افزود: حلقه ارتباطي دولت و مردم، مراجع ذي نفود و گروههاي مرجع مانند نهادهاي مدني، دانشگاهيان، روحانيون، اهالي فرهنگ و فعالان اجتماعي است و فرماندار شهرستان هماهنگ کننده براي تدوين دومين سند توسعه شهرستان است و بايستي محتواي اين سند توسط نخبگان و معتمدان شهرستان تدوين و متناسب با مطالبات مردم باشد.
گفتني است در ابتداي اين جلسه فرماندار هريس به همراه مديران جهاد کشاورزي، دامپزشکي، بسيج سازندگي، صنعت، معدن و تجارت و ميراث فرهنگي به ارائه گزارش عملکرد اقتصاد مقاومتي و مسائل و مشکلات شهرستان پرداختند.
منبع : ایسنا