عصر آذربایجان

گزارش خبر

شوخي با جان حيوانات ممنوع

1398/06/10

گروه اجتماعي: سلاحي که در پي خلق فاجعه انساني بوده و يا بي‌رحمانه حيواني را نشانه گرفته بايد شکسته شود تا با کمتر شنيده شدن بوي مشمئز کننده باروت، جاني دوباره به انسانيت بخشيده شود.

 کمتر شنيده شدن صداي تفنگ‌ها پيامي از جنس صلح و اميد مي‌دهد؛ حال اين سلاح آدمي را نشانه گرفته باشد يا مخلوق ديگري از آفريده‌هاي خدا، سلاحي که با هدف آغشته کردن تيرها به خون از زمين برداشته شده و عاملي بر رنج و برهم خوردن نظم طبيعت شود؛ محکوم به شکسته شدن است.  بررسي مفاهيم ديني و اخلاقي و تطابق شرايط کنوني طبيعت در جاي جاي کشورمان با سال‌هاي دور، برقراري محدوديت‌هاي سخت و يا ممنوعيت در شکار را يادآور مي‌شود؛ محدوديت‌هايي که هرگونه احساس امنيت را در متخلفان زيست محيطي از بين برده و زنگ هشداري براي کساني خواهد بود که با ميراث ارزشمند طبيعت قصد شوخي دارند.
 افزايش نظارت‌ها و حرام کردن خواب متخلفاني که براي سود يا تفريح خود به تاراج طبيعت رفته و با خلايق زبان بسته بد رفتار مي‌کنند مهمترين انتظاري است که از مجريان قانون و محيط بانان تمامي مناطق کشور وجود دارد.
*ممنوعيت شکار در اردبيل؛ مطالبه‌اي که نتيجه داد
تلاش سازمان‌هاي مردم نهاد و فعالان زيست محيطي با مطالبه گري از مسئولان تا حدودي منجر به نتيجه شده تا در سال‌هاي اخير شاهد کمترين ميزان صدور پروانه شکار در اردبيل باشيم.
بنا به قول مساعد مسئولان زيست محيطي تلاش براي ممنوعيت کامل صدور پروانه‌هاي شکار در سال‌هاي آتي يکي ديگر از اخبار مسرت بخشي بود که اميدواري افراد دغدغه مند محيط زيست را براي برخورداري از فردايي بهتر بيش از پيش افزايش داد.
يکي از فعالان زيست محيطي در اين خصوص مي‌گويد: شکار کردن آن هم در شرايطي که شاهد کاهش محسوس بسياري از گونه‌هاي مختلف جانوري هستيم به نوعي جنايت بوده و نبايد آن را به بهانه سرگرمي جايز دانست.
لطيفي به جانداران مختلفي که به دليل شکار بي‌رويه در سال‌هاي نه چندان دور در مناطق مختلف جهان منقرض شدند نيز اشاره کرد و افزود: دست بردن انسان‌ها در کار طبيعت به نوعي ايجاد اختلال در اکوسيستم طبيعي بوده تا باعث آسيب به حيات وحش شود.
به گفته وي شکار به نوعي مختل کردن چرخه طبيعي است چرا که شکارچيان معمولا به دنبال به دام انداختن حيوانات قوي جثه و سالم هستند، در شرايطي که چرخه طبيعي بايد به گونه‌اي باشد که حيوانات بيمار يا ضعيف توسط ديگر جانداران قوي شکار شوند.
*ايران نبايد بهشت شکارچيان باشد
يکي ديگر از فعالان زيست محيطي در شرايطي که از ديده‌هاي خود در خصوص مرگ سخت حيواناتي که شکار مي‌شوند مي‌گفت، ازدرد و رنج حيواناتي سخن به ميان آورد که بعد از شليک گلوله دقايق طولاني با درد و رنج فراوان زنده مانده و در نهايت زجر کش شدند.
محمدنژاد با بغضي در گلو حرفهايش را اين گونه ادامه ‌داد: سخت گيري و ممنوعيت صدور پروانه شکار و سپردن بقاي حيونات به طبيعت نبايد خواسته چندان بزرگي از مسئولان باشد. ايران نبايد به عنوان بهشت شکارچيان معرفي شود و در اين خصوص قوانين سختي براي محافظت از طبيعت و گونه‌هاي جانوري نيازمنديم.
وي به مسائل روانشناسي و اجتماعي آسيب‌هاي ترويج شکار نيز اشاره کرد و افزود: بنا به تاييد جامعه شناسان احتمال ارتکاب جرايم خشونت آميز عليه انسان توسط حيوان آزارها پنج برابر بيشتر از ساير افراد است، همچنين شکار کردن باعث کاهش حساسيت‌ها نسبت به رنج ديگر موجودات مي‌شود تا در نهايت عدم توجه به ديگر نيازهاي والاي اخلاقي انسان‌ها را تقويت ‌کند. افزايش تعداد محيط بانان در اردبيل
در اين ميان از نقش محيط بانان به عنوان پاسبانان طبيعت نمي‌توان به سادگي گذشت. محيط باناني که با وجود سختي‌هاي کار با پاي جان وارد حريم صيانت از طبيعت شده و با به خطر انداختن جان خود، درصدد جان بخشيدن به طبيعت هستند، به نوعي قهرمان ملي محسوب مي‌شوند.
مديرکل محيط زيست استان اردبيل در اين خصوص مي‌گويد: اردبيل تنها از 66 محيط بان برخوردار بوده و براي دستيايي به استانداردهاي تعيين شده بايد از 74 محيط بان ديگر بهره برد.
خداپرست با بيان اينکه به صورت جدي پيگير افزايش محيط بانان در اردبيل هستيم، يادآور شد: در سال‌هاي اخير محدوديت‌ها نسبت به صدور پروانه شکار در اردبيل افزايش پيدا کرده و در تلاش خواهيم بود تا با فراهم شدن شرايط و کسب مجوزهاي لازم، شکار در تمامي مناطق استان اردبيل ممنوع اعلام شود.
وي ادامه داد: استان اردبيل با برخورداري از 140 هزار هکتار منطقه حفاظت شده و تنوع گسترده و کم نظير گونه‌هاي جانوري و زيست محيطي نيازمند اجراي صحيح و کامل قوانين بوده و در اين خصوص با افزايش نظارت‌ها خواب را بر متخلفان زيست محيطي حرام خواهيم کرد.
*حال حيات وحش اردبيل خوب مي‌شود
در روزهاي اخير با تلاش محيط بانان و دلسوزان محيط زيست اخبار خوشايندي در خصوص شناسايي و دستگيري صيادان و شکارچيان غيرمجاز در اردبيل مخابره شد تا عدم احساس امنيت متخلفان را بيش از گذشته يادآور شود.
دستگيري دو شکارچي متخلف پرندگان شکاري در شهرستان نمين، کشف اسلحه‌هاي شکاري غيرمجاز از شکارچيان متخلف مرکز استان و دستگيري صياد سهره طلايي در حاشيه شهر اردبيل، پيگيري افزايش محيط بانان، محدوديت شديد در ارائه پروانه‌هاي شکار با توجه به حساسيت موقعيت کنوني و تلاش براي ممنوعيت کامل شکار در منطقه از جمله اخبار اميدبخشي بوده که تنها در يک هفته گذشته به تيتر اول رسانه‌ها تبديل شد.
اخباري که از پيگيري‌ ويژه مسئولان و فعالان زيست محيطي براي کمتر شدن شکار در اردبيل شنيده مي‌شود پيام سبزي از دارالارشاد و شهر فهم و شعور براي ضرورت توجه به حفاظت از گونه‌هاي جانوري مخابره مي‌کند تا شايد در اين ميان تبديل شدن اردبيل به عنوان الگوي زيست محيطي ديگر استان‌هاي کشور در سال‌هاي آتي چندان هم بعيد نباشد.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها