قصههاي بومي مظهر فرهنگ آن منطقه هستند
1398/09/04
گروه گزارش: قصههاي بومي هر منطقه مظهر فرهنگ آن منطقه محسوب مي شوند و با توجه به اينکه ادبيات داستاني کمکم از قصههاي بومي خالي ميشود حفظ اين حکايات و قصه هاي بومي بايد مورد توجه باشد.
به گزارش عصرآذربايجان، مديرکل آموزش و پژوهش کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان، سيده نسرين سجاديان به عنوان ناظر منطقه يک در آئين اختتاميه مرحله استاني بيست و دومين جشنواره بين المللي قصه گويي در اروميه بر توجه قصهگويان به قصههاي فولکلور تأکيد کرد و قصههاي بومي هر منطقه را مظهر فرهنگ آن منطقه عنوان کرد.
وي ابراز داشت: حضور و استقبال پر شور دانش آموزان مدارس اروميه در طي دو روز برگزاري جشنواره، حاکي از تعامل بسيار خوب کانون و آموزش و پرورش استان و بيانگر تلاش جدي در تبيين و شناساندن آثار و اهداف ارزشمند قصه گويي براي نسل کودک و نوجوان است.
وي افزود: يکي از دلايل مهم ورود سازمانهاي فرهنگي ديگر در مقوله قصهگويي، پي بردن اين سازمانها به قابليتهاي قصه گويي است که اهداف ارزشمندي را در افزايش اعتماد به نفس و انتقال مفاهيم آموزنده در حوزه کودک و نوجوان دارد.
*قصهها قسمتي از فرهنگ و تاريخ ما هستند
مديرکل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري آذربايجانغربي، هادي طباطبايي در آئين اختتاميه مرحله منطقهاي بيست و دومين جشنواره بين المللي قصه گويي، ضمن تقدير و تشکر از عوامل اجرايي و دست اندرکاران برگزاري اين جشنواره، قصه گويي را بخشي از فرهنگ گذشتگان که براي نسل امروز به يادگار گذاشتهاند عنوان کرد.
طباطبايي گفت: هر منطقهاي قصه خاص خودش را دارد و به تناسب آن هر سرزميني مجموعهاي از قصههاي مردم و جغرافياي آن سرزمين را دارد؛ با نگاهي به قصه هاي سرزمينمان مشخص مي شود که ما ايرانيان کلکسيون قصهها و کلکسيون زيبائيهايي هستيم که نشأت گرفته از قصههاي پدرانمان هستند.
وي افزود: قصههاي گذشتگان پر از مفاهيم آموزنده، نيکي و رادمردي بودند و با نشستن پاي قصههاي پدربزرگها و مادربزرگها از آنها بهره مي گرفتيم و امروزه با مراجعه به آن قصهها و تأمل در نکات تعليمي آنها مشاهده مي کنيم که سخنان قصهگويان از جنس سخنان حکمتآميز بودند.
*قصه، همچنان مخاطبان خاص خود را دارد
مديرکل کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان استان آذربايجانغربي گفت: با وجود پيشرفتهاي نوين در عرصه تکنولوژي و ابزارهاي رسانهاي، قصه همچنان علاقهمندان و مخاطبان خاص خود را دارد.
جواد زاهدي در آئين اختتاميه مرحله منطقهاي بيست و دومين جشنواره بين المللي قصه گويي، ضمن تقدير و تشکر از مسئولان استاني، ناظر جشنواره، هيأت داوران، قصهگويان، مديران کل حاضر، اصحاب رسانه و عوامل اجرايي مرحله منطقهاي جشنواره ابراز اميدواري کرد تا ثبت فعاليت قصه گويي به عنوان ميراث فرهنگي، معنوي و هنري، درهموارتر کردن مسير تعليم و تربيت کودکان و نوجوانان مورد توجه قرار بگيرد.
زاهدي افزود: کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان، امروز در بيست و دومين سال برگزاري جشنواره قصه گويي با کوله باري از تجربه، علم و عمل و کلاس قصه گويي، هنر ارتباطي چشم به چشم قصه گو و مخاطب و 22 سال پشتوانه قضاوت و داوري، وظيفه ما را در قبال اين نوع هنري افزونتر مي کند. وي گفت: در طي دو روز برگزاري جشنواره، علاوه بر مخاطبان بخش آزاد و مربيان کانون، بيش از 620 نفر از دانش آموزان مدارس اروميه با حضور در سالن محل برگزاري جشنواره از نزديک قصهها را شنيدند.
در منطقه يک بيست و دومين جشنواره بين المللي قصهگويي که به ميزباني اروميه برگزار شد 25 قصه گو از پنج استان آذربايجانغربي، آذربايجانشرقي، اردبيل، زنجان و قزوين طي روزهاي 25 و 26 آبان 98 به قصه گويي پرداختند.
مراسم اختتاميه مرحله منطقهاي بيست و دومين جشنواره بين المللي قصه گويي روز يکشنبه 26 آبان در مجتمع شهيد فرخي کانون آغاز شد که با معرفي و تقدير از پنج برگزيده اين مرحله از جشنواره به کار خود پايان داد.
گفتني است: مرحله ملي و پاياني بيست و دومين جشنواره بين المللي قصه گويي با حضور برگزيدگان مناطق پنجگانه کشور در آذرماه سال جاري به ميزباني تهران برگزار مي شود.
منبع :