آستينهاي بالا براي بازگرداندن معتادان به زندگي
1398/09/17
گروه اجتماعي: مسؤولان استان زنجان در دستگاههاي مختلف اجرايي با تلاشها و برنامه ريزيهايي، آستينهاي خود را براي پيشگيري از ابتلا به اعتياد و بازگرداندن معتادان به زندگي بالا زدهاند.
بسياري از معتادان به دلايل فردي از جمله عدم توانايي نه گفتن به پيشنهاد دوستان ناباب، به اعتياد دچار ميشوند که براي بازگرداندن اين افراد به زندگي دوباره، حمايت و آموزشهاي مورد نياز و اتخاذ تدابيري براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري خانمانسوز، بسيار موثر بوده و از راهکارهاي مناسب براي کاهش اعتياد به شمار ميرود.
اينکه افراد بتوانند با ناکاميها مقابله و زندگي دوباره اي را آغاز و براي پيشرفت تلاش کنند، امري ضروري است که مورد توجه نهادهاي مربوط در استان زنجان است.
شامگاه دوشنبه جلسه توسعه مشارکت هاي مردمي و سازمان هاي مردم نهاد شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان زنجان با دستور کار ارائه گزارشهايي از دانشگاه علوم پزشکي، سپاه انصارالمهدي(عج) و اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعي برگزار شد.
*مردم را نسبت به پيامدهاي استفاده از مواد مخدر حساس کنيم
معاون سياسي امنيتي و اجتماعي استاندار زنجان گفت: همه دستگاه هاي اجرايي در حوزه اجتماعي کردن امر مبارزه با مواد مخدر نسبت به توجيه، آموزش و مخاطب شناسي و آگاهي بخشي به جامعه اقدام کنند.
خدابخش مرادي نافچي با تاکيد بر اينکه وظيفه آگاهي بخشي داريم، اظهار داشت: سازمان هاي مردم نهاد، شوراهاي شهر و روستا بايد جامعه هدف خود را پيدا کنند چرا که ما وظيفه داريم تا مردم را نسبت به پيامدهاي استفاده از مواد مخدر حساس کنيم.
وي تاکيد کرد: اين جلسات فرصتي است که همه دستگاه هاي اجرايي در کنار سازمانهاي مردم نهاد، هيات هاي مذهبي و تشکل هاي اجتماعي و مدني موجود در جامعه را به کار گرفته و از فرصت در اختيار آنها در حوزه مخاطب شناسي کمک بگيريم.
معاون سياسي امنيتي و اجتماعي استاندار زنجان گفت: معتقدم هرجايي در مسائل اجتماعي، فرهنگي و حوزه آسيب هاي اجتماعي تبيين عالمانه اي داشته باشيم و مخاطب پيام را متوجه شود، مشارکت محقق مي شود.
مرادي نافچي خاطرنشان کرد: رويکرد کميته مشارکت هاي اجتماعي بر اساس کمک نسبت به ارتقاي توانمندي هاي موجود براي پيشگيري در حوزه موادمخدر و سالم سازي محيط زندگي خود است.
وي تاکيد کرد: هر فردي بايد نسبت به فضاي پيراموني خود حساسيت نشان دهد و همه مشارکت داشته و پيام آسيب ناشي از اعتياد که متوجه جامعه مي شود، نهادينه شود.
معاون سياسي امنيتي و اجتماعي استاندار زنجان تاکيد کرد: دانشگاه علوم پزشکي استان فرصت استفاده از ظرفيت مراکز بهداشتي – درماني، خانه هاي بهداشت و خود پزشکان را دارد چرا که پزشکان از پايگاه اجتماعي بالايي برخوردار هستند.
مرادي نافچي اظهارداشت: آموزش خانه هاي بهداشت و مراکز بهداشتي و درماني براي بانوان بسيار مهم و تاثيرگذار است.
وي با بيان اينکه شوراي کارگري فرصتي در واحدهاي توليدي است که بايد از آن استفاده بهينه و فرصت هاي اينچنيني در همه بخش ها ايجاد شود.
معاون سياسي امنيتي و اجتماعي استاندار زنجان گفت: پايگاه هاي بسيج که خود مردم هستند و به لحاظ مقبوليت آنها در بين مردم در نهادينه کردن حساسيت مردم به عواقب استفاده از مواد مخدر ظرفيت قابل توجهي است.
*اشتغال معتادان بهبود يافته زنجاني
معاون اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعي استان زنجان گفت: در اشتغال معتادان بهبود يافته با مراکز ذي ربط همکاري داشتيم و با همکاري کاريابي ها اين افراد مشغول به کار شده اند.
اجاقلو با بيان اينکه جامعه هدف حوزه رفاه، عموم مردم هستند، افزود: در 2 حوزه اقداماتي انجام داده ايم که يکي از آنها اشتغال معتادان بهبود يافته بوده و در بخش ديگر نيز آموزش هايي براي گروه هاي خاص جامعه انجام داديم.
وي تاکيد کرد: بر اساس پيمايش اعتياد در بين کارگران استان زنجان در سال 93 حدود 19 درصد مبتلا به اعتياد بودند که پايينترين ميانگين کشوري داشتيم.
معاون اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعي استان زنجان گفت: برنامه هايي براي مسؤولان خانه هاي بهداشت کارگري در دست انجام است تا اين آموزش ها به کارگران در واحدهاي توليدي ارائه شود.
اجاقلو تاکيد کرد: سه کارگاه آموزشي پيشگيري از اعتياد در هر يک از شرکت هاي کالسمين و پگاه زنجان و واحدهاي توليدي شهرستان ابهر برگزار شده است.
*تلاش سپاه انصارالمهدي(عج) براي پيشگيري از اعتياد
معاون فرهنگي اجتماعي سپاه انصارالمهدي(عج) استان زنجان گفت: برنامه هاي پيشگيري از اعتياد و مصرف مواد مخدر ويژه خانواده ها و محله هاي آسيب ديده، در محلات کم برخوردار هفت گانه زنجان اجرا ميشود.
مسعود رمرودي تاکيد کرد: در بخش دوم نيز براي اساتيد، دانشجويان، دانش آموزان، خانواده ها و اصناف و ساير مردم اين آموزش ها ارائه مي شود.
وي افزود: 160مورد آموزش پيگيري از اعتياد در پايگاه هاي مقاومت بسيج در سطح استان زنجان اجرا و چندين بسته سبد غذايي در بين خانواده هاي کم برخوردار و در معرض اعتياد توزيع شده است.
*درصدد توانمندسازي سازمان هاي مردم نهاد مرتبط با اعتياد هستيم
معاون اجتماعي دانشگاه علوم پزشکي زنجان گفت: اين دانشگاه در معاونت هاي درمان، غذا و دارو، بهداشت، تحقيقات و فناوري درصدد توانمند سازي سازمان هاي مردم نهاد در ارتباط با فعاليت هاي پيشگيري، درمان اعتياد و مشارکت هاي مردمي است.
مقتدا شعوري افزود: در حوزه توسعه مشارکت هاي مردمي معاونت اجتماعي فعاليت ها با بقيه نهادها در ارتباط بوده و آموزش هاي عمومي در حوزه اعتياد عموم مردم و سازمان هاي فعال در اين زمينه را شامل مي شود.
وي تاکيد کرد: 12 مورد نشست هاي تخصصي پيشگيري از اعتياد، هشت مورد براي دستگاه هاي دولتي، 16 مورد جشنواره و نمايشگاه هاي تخصصي، عکس و اتاق فکر تشکيل شده است.
شعوري ادامه داد: جمعيت تحت پوشش در اين همايش هاي اعتياد يک هزار و 750 نفر بوده است.
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از ايرنا، معاون اجتماعي دانشگاه علوم پزشکي زنجان گفت: 49 دوره آموزشي براي توانمند سازي سمن هاي مرتبط با اعتياد برگزار و يک هزار و 225 نفر از اين آموزش ها بهره مند شده اند.
منبع :