تعداد سازمانهای مردم نهاد در آذربایجان شرقی 1.5 برابر شد
تعداد سازمانهای مردم نهاد در آذربایجان شرقی 1.5 برابر شد
1399/05/25
عصر آذربایجان-مدیرکل امور اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه در سال 1392تعداد تشکلهای مردمی در استان 300مورد بود گفت: تعداد سازمانهای مردم نهاد استان ۱.۵ برابر شده است.
عصر آذربايجان-مديرکل امور اجتماعي استانداري آذربايجان شرقي با بيان اينکه در سال 1392تعداد تشکلهاي مردمي در استان 300مورد بود گفت: تعداد سازمانهاي مردم نهاد استان ?.? برابر شده است.
علي بدرشکوهي اظهار کرد: بيشترين زمينه فعاليت سازمانهاي مردم نهاد آذربايجان شرقي به ترتيب فعاليت در عرصه اجتماعي، فرهنگي و بهداشت و درمان است.
وي افزود: آذربايجان شرقي در خصوص فعاليت و کميت تشکلهاي مردمي همواره جزو سه استان برتر بوده، اما به لحاظ کيفي به خصوص در موضوع حقوق شهروندي و خانواده خلاء وجود دارد.
وي ادامه داد: به ازاي هر پنج هزار نفر در آذربايجان شرقي يک سازمان مردم نهاد وجود دارد که در جامعه ما يک آمار مطلوب و ايده آل است، البته در صورتي که با متوسط جهاني مقايسه شود تفاوت زيادي به اندازه عمق تاريخ با آنها وجود دارد.
مديرکل امور اجتماعي استانداري آذربايجان شرقي تاکيد کرد: بر اين اساس کيفي سازي فعاليتهاي سمنهاي آذربايجان شرقي دغدغه مسؤولان و از اولويتهاي کاري ما است.
بدرشکوهي گفت: تشکلهاي مردم نهاد با نگرش غير دولتي، غيرسياسي و غير انتفاعي با شخصيت حقوقي مستقل و اهداف اساسنامهاي که دارند، فعاليت ميکنند و شکل ميگيرند تا در زمينههاي مختلفي که در جامعه احساس ميکنند، با ارائه خدمت مؤثر فعاليت کنند.
وي ادامه داد: در آستانه هزاره سوم بدون اتکا به ظرفيتهاي جامعه نميتوان به توسعه دست يافت؛ بدون اتکا به مشارکتهاي مردمي و ظرفيت آنان نميتوان به نتيجهاي رسيد؛ بر اين اساس بايد زمينه و بستر آن بايد مهيا شود که با نگاه مثبتي که دولت دارد به خوبي حمايت انجام شده و به تحقق جامعه مدني کمک شده است.
وي اضافه کرد: برخي از ظرفيتهاي جامعه در شهرستانها مغفول واقع شده که با فعال کردن آنها توسط سمنها موضوع توسعه به مفهوم عام کلمه محقق ميشود و به سمت پيشرفت حرکت ميکنيم.
بدرشکوهي درباره نقش سازمانهاي مردم نهاد استان در روزهاي کرونايي نيز گفت: براي اينکه در افکار عمومي جامعيت داشته باشيم بايد پيشگامان فرهنگي و اجتماعي به صورت جدي وارد ميدان شوند.
وي افزود: براي توسعه و ترويج سازمانهاي مردم نهاد بايد پيشقراولان فرهنگي ورود کنند تا نيازهاي جامعه به عنوان مطالبه و گفتمان جدي مطرح شود.
وي با بيان اينکه ايجاد شفافيت در عملکردها در توسعه سمنها مؤثر خواهد بود، ادامه داد: بدون شک نقش سازمانهاي مردم نهاد در تقويت نقاط قوت و ترميم نواقصات نيز تأثيرگذار است.
وي يادآوري کرد: در موضوع کرونا نيز ورود موفق سمنهاي آذربايجان شرقي زبان زد خاص و عام در کشور شد به طوري که از محل کمکهاي مردمي و خيريهها 510ميليارد ريال در قالب بستههاي معيشتي و بهداشتي توسط 440سمن جمع آوري و توزيع شد که ظرفيت بالاي آذربايجان شرقي را نشان ميدهد.
وي ادامه داد: در مواجهه با موج دوم کرونا که در حال گذر از آن هستيم، سمنها نشستهاي مشورتي برگزار کردند و در آستانه محرم و در جهت استفاده از ظرفيتهاي معنوي اين ايام برخي اقلام بهداشتي و معيشتي را براي جامعه هدفي که از دوران کرونا دچار مشکل شدند، آماده سازي شد.
بدرشکوهي افزود: بر اين اساس با سمت و سو دادن به ظرفيتها براي تأمين نيازهاي معيشتي جامعه هدف، سمنها بايد نقش بزرگي را ايفا کنند.
مدير کل اموراجتماعي استانداري آذربايجان شرقي نيز گفت: لايحه ارسالي مربوط به سمنها بيش از 10سال است در مجلس معطل مانده است در صورتي که جزو مطالبات به حق سمنها است.
منبع :