عصر آذربایجان

گزارش خبر

گرد پيري بر تن پروژه‌هاي نيمه تمام آذربايجان شرقي

گرد پيري بر تن پروژه‌هاي نيمه تمام آذربايجان شرقي

1399/08/11

گروه گزارش : آذربايجان شرقي يکي از استان‌هايي است که حجم عظيمي از پروژه‌هاي نيمه تمام عمراني را در خود جاي داده است. بسياري از اين طرح‌ها عمري بالاي 10 سال داشته و گرد پيري بر تن آن ها نشسته است.رد پاي پروژه‌هاي نيمه تمام عمراني در جاي جاي استان آذربايجان شرقي ديده مي‌شود. پروژه‌هايي که برخي از آنها دهه دوم عمر خود را گذرانده و نااميد از افتتاح و بهره برداري چشم به راه دهه سوم عمر خود نيز هستند. طبق اعلام مسئولان آذربايجان شرقي بيش از هزار و 700 پروژه نيمه تمام عمراني در استان وجود دارد.

 گروه گزارش : آذربايجان شرقي يکي از استان‌هايي است که حجم عظيمي از پروژه‌هاي نيمه تمام عمراني را در خود جاي داده است. بسياري از اين طرح‌ها عمري بالاي 10 سال داشته و گرد پيري بر تن آن ها نشسته است.رد پاي پروژه‌هاي نيمه تمام عمراني در جاي جاي استان آذربايجان شرقي ديده مي‌شود. پروژه‌هايي که برخي از آنها دهه دوم عمر خود را گذرانده و نااميد از افتتاح و بهره برداري چشم به راه دهه سوم عمر خود نيز هستند. طبق اعلام مسئولان آذربايجان شرقي بيش از هزار و 700 پروژه نيمه تمام عمراني در استان وجود دارد.
پروژه‌هايي که بسياري از آنها بدون مطالعات درست کارشناسي و بدون در نظر گرفتن منابع مالي آغاز به کار کرده و حالا در نيمه راه، رها شده‌اند. در برخي از آنها پيشرفت فيزيکي بالاي 90 درصد مشاهده مي‌شود و تنها چند درصد با بهره برداري کامل، فاصله دارند. با توجه به محدود بودن منابع مالي، اولويت بندي پروژه‌ها و جذب سرمايه گذاري‌هاي بخش خصوصي در اين ميان ضروري به نظر مي‌رسد.
*68هزار پروژه نيمه تمام و بلاتکليف ملي و استاني
دبير کميسيون بهبود فضاي کسب و کار و صنعت احداث اتاق بازرگاني تبريز در خصوص پروژه‌هاي نيمه تمام عمراني و آسيب شناسي اين نوع طرح‌ها سخن مي‌گويد. مصطفي بهنيا با اشاره به معضل ايجاد و انباشت قريب به 86 هزار پروژه نيمه تمام و بلاتکليف ملي و استاني مي‌گويد: آغاز و اجراي اين تعداد پروژه تاکنون با صرف حدود 500 هزار ميليارد تومان از منابع مالي همراه بوده و اعتبار مورد نياز براي اتمام اين پروژه‌هاي نيمه تمام نيز نامعلوم است.
اين فعال حوزه پيمانکاري، طرح‌هاي عمراني نيمه تمام را داراي دو پيامد مشهود و نامشهود دانسته و مي‌گويد: عدم اتمام 65 درصد از طرح‌هاي عمراني در زمان پيش بيني شده و افزايش طول دوره ساخت به 12 سال از جمله پيامدهاي مشهود در اين موضوع بوده است.
*بيکاري 4 ميليون کارگر فصلي با تعطيلي پروژه‌هاي عمراني
مصطفي بهنيا در خصوص پيامدهاي نامشهود اين طرح‌هاي ناتمام نيز مي‌گويد: اتلاف منابع کاهش عمر مفيد پروژه‌ها و بيکاري گسترده عوامل انساني از جمله اين پيامدها است که براساس گزارش کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، تعطيلي پروژه‌هاي عمراني، چهار ميليون کارگر فصلي را بيکار و امرار معاش براي 16 ميليون نفر را دشوار کرده است.دبير کميسيون بهبود فضاي کسب و کار و صنعت احداث اتاق تبريز ادامه مي‌دهد: سوق دادن جريان نقدينگي به بخش‌هاي غيرمولد، معطل ماندن ماشين آلات و تجهيزات، از دست دادن توجيه اقتصادي طرح، کاهش بهره وري بخش دولتي، تخريب بنيان‌هاي مالي و سازماني بخش خصوصي، کاهش رشد اقتصادي و بازدهي سرمايه، آثار تورمي بسيار بالا در اقتصاد کشور و توقف يا کاهش توليد در صنعت (حدود 300 صنعت کوچک و بزرگ) از ديگر پيامدهاي نامشهود اين نوع طرح‌ها است.
*بودجه عمراني، 3.5 درصد بودجه کل کشور
وي، دلايل اصلي ناتمام ماندن اين طرح‌ها را مباحث مربوط به اعتبارات و ناکارآمدي نظام فني و اجرايي طرح‌هاي عمراني کشور دانسته و مي‌گويد: در بحث اعتبارات عمراني (تملک دارايي‌هاي سرمايه‌اي)، سهم اندک اعتبارات عمراني نسبت به بودجه کل کشور مطرح است به طوري که بودجه عمراني سال 99 کل کشور قريب به 70 هزار ميليارد تومان مي‌باشد که معادل 3.5 درصد بودجه کل کشور و پنج درصد بودجه شرکت‌هاي دولتي است.
*تخصيص اعتبارات عمراني فقط 67 درصد
بهنيا، عدم تحقق کامل سهم اعتبارات عمراني را از ديگر مشکلات حوزه اعتباري اين طرح‌ها دانسته و ادامه مي‌دهد: طي 23 سال گذشته به طور متوسط تنها 67 درصد اعتبارات عمراني تخصيص يافته و در واقع اين اعتبارات به عنوان منبعي براي جبران بخشي از کسري بودجه صرف هزينه‌هاي جاري شده است.دبير کميسيون بهبود فضاي کسب و کار و صنعت احداث اتاق تبريز عدم تبعيت اعتبارات عمراني از تورم سالانه و ايجاد شکاف عميق بين بودجه مصوب عمراني و بودجه جاري را از ديگر اعتباري اين حوزه مي‌خواند.
*سهم جمعيتي آذربايجان شرقي 5.2 و سهم اعتبارات عمراني 3.27 درصد
بهنيا در خصوص سهم اعتبارات عمراني استان نيز مي‌گويد: عليرغم سهم جمعيتي 5.2 درصدي استان نسبت به جمعيت کل کشور، سهم اعتبارات عمراني در سال 97 حدود سه درصد و در سال 98 حدود 3.27 درصد بوده است.
دبير کميسيون بهبود فضاي کسب و کار و صنعت احداث اتاق تبريز با اشاره‌اي به ناکارآمدي نظام فني و اجرايي طرح‌هاي عمراني کشور مي‌گويد: فرآيند شناسايي، مطالعات امکان سنجي، تصويب، اجرا و بهره برداري طرح‌ها داراي ساز و کار نامناسبي بوده و از سوي ديگر عدم توجه به توجيه اقتصادي و مهندسي ارزش در زمان پديدآوري طرح و از سوي ديگر عدم وجود سند آمايش سرزمين و انطباق طرح‌ها با سند مذکور به نحوي که طرح‌ها را از گزند سياست‌ها در امان نگه داشته و با تغيير مديران دستگاه‌هاي اجرايي، تغييري در مسير طرح‌ها حاصل نشود، از ديگر موارد قابل توجه در اين زمينه است.
*راهکاري براي مشارکت بخش خصوصي در اتمام طرح‌هاي عمراني
محمدحسين فرهنگي با اشاره به راهکاري براي جلب مشارکت بخش خصوصي در اتمام پروژه‌ها مي‌گويد: در خصوص پروژه‌هاي نيمه تمام مي‌توانيم شاهد ايجاد سايتي براي معرفي اين پروژه‌ها باشيم. دسته‌اي از پروژه‌ها را که داراي توجيه فني و اقتصادي بوده، مي‌توان همراه با آناليز قيمت و تبليغات لازم در اين سايت گنجانده شود.نماينده مردم تبريز، اسکو و آذرشهر در مجلس شوراي اسلامي ادامه مي‌دهد: بخش ديگر سايت هم مي‌تواند مربوط به پروژه‌هاي محروميت زدايي باشد. به طوري که شايد خيراني علاقمند به برداشتن قدمي در راه توسعه منطقه خود باشند.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از مهر ، طبق آمار ارائه شده زمان اجراي پروژه‌هاي عمراني در کشور چند برابر استاندارد جهاني است. طولاني شدن عمر پروژه‌هاي عمراني نيز کاهش طول عمر مفيد هر پروژه را به دنبال داشته و ساخت اين پروژه‌ها را نيز از توجيه اقتصادي خارج مي‌کند. قطعاً وجود 86 هزار پروژه نيمه تمام و بلاتکليف در کشور و به دنبال آن هزار و 700 پروژه نيمه تمام در استان آذربايجان شرقي، قابل قبول نيست. مسئولان حوزه‌هاي مربوطه بايد هر چه زودتر با نظرات کارشناسان خبره، راهکاري براي برون رفت از اين وضعيت بيابند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها