اقدامات پیشگیرانه از تکرار آتشسوزی در جنگلهای ارسباران انجام شده است
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی:ا
1399/03/17
گروه خبر:مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی بابیان اینکه اقدامات پیشگیرانه از تکرار آتشسوزی در جنگلهای ارسباران انجام یافته است گفت: هلیکوپترهای وزارت دفاع در اطفاء حریق جنگلها بهکار گرفته میشوند.
گروه خبر:مديرکل مديريت بحران آذربايجان شرقي بابيان اينکه اقدامات پيشگيرانه از تکرار آتشسوزي در جنگلهاي ارسباران انجام يافته است گفت: هليکوپترهاي وزارت دفاع در اطفاء حريق جنگلها بهکار گرفته ميشوند.
محمدباقر هنربر در جلسه اضطراري بررسي آخرين وضعيت آفت پروانه دُم قهوهاي در جنگل فندقلوي شهرستان اهر اظهار داشت: از سه ماه قبل بنابر دستور استاندار آذربايجان شرقي مقدمات و جلسات اطفاي حريق جنگلهاي ارسباران را آغاز کردهايم و اين کميته صيانت از جنگلها و اطفاي حريق در شهرستانها به رياست فرمانداران و در استان به رياست استاندار پيگيري ميشود.
وي افزود: متاسفانه سال گذشته منطقهي ارسباران از حيث آتشسوزي تجربه تلخي داشت، هرچند جنگلهاي ارسباران نعمت خداداي و سرمايهاي ملي است و همه ما وظيفه داريم تا از منابع طبيعي ملي صيانت کنيم.
مديرکل مديريت بحران آذربايجان شرقي با اشاره به اينکه اقدامات پيشگيرانهاي از جهت جلوگيري از تجربه تلخ آتشسوزي جنگلهاي ارسباران در سطح استان و شهرستانها انجام يافته است، گفت: در جلسه اخير ستاد مديريت بحران کشور با مشارکت معاونين وزارت دفاع، سازمان برنامه و بودجه و حفاظت محيط زيست و سازمان جنگلها؛ رئيس ستاد مديريت بحران بر آمادگي دستگاهها اجرايي در رابطه با پيشگيري از آتشسوزيهاي احتمالي در جنگلهاي ارسباران تاکيد داشتند.
هنربر با اشاره به دستور رئيسجمهور به وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح گفت: طبق دستور رئيسجمهور به وزارت دفاع، امداد هوايي اين وزارتخانه در صورت نياز براي اطفاي حريق احتمالي که همه ما به لحاظ شرايط موجود از آن واهمه داريم بهکار گرفته ميشود.
وي از تشکيل کميته صيانت از جنگلهاي آذربايجان شرقي در استان به رياست معاون استاندار خبر داد و گفت: در اين کميته تمامي جوانب مربوط به جنگلهاي ارسباران مورد بحث و بررسي و تصميمگيري مديريت قرار ميگيرد و مديريت بحران وظيفهي هماهنگي، پيگيري، سياستگذاري، حمايت و پشتيباني از دستگاههاست و به اين وظيفه عمل ميکنيم و در شهرستانها به مديريت فرمانداران مسائل بحراني را پيگيري ميکنيم.
مديرکل مديريت بحران آذربايجان شرقي اضافه کرد: انتظار ما از نمايندگان آذربايجان شرقي در مجلس شوراي اسلامي اين است که در بحث تامين امکانات و تجهيزات به ياري دستگاههاي دولتي بشتابند که در اين مورد از نماينده مردم اهر و هريس در مجلس نيز کمک خواهيم خواست.
هنربر بابيان اينکه وضعيت طغيان آفت پروانه دُم قهوهاي در جنگل فندقلوي شهرستان اهر به مديريت بحران استان، بحراني اعلام نشده است، گفت: اگر طغيان آفت پروانه دُم قهوهاي در جنگل فندقلوي شهرستان اهر از سوي منابع طبيعي استان بحراني اعلام شود ما هرگونه همکاري و پيگيري از مرکز را انجام ميدهيم و اگر نيازي به اعتبار باشد آن را پيگيري ميکنيم تا بتوانيم از سرمايهي ملي صيانت کنيم.
وي تصريح کرد: اگر امروز با آرامش نفس ميکشيم، همهاش به وجود منابع طبيعي و ذخاير خدادادي و ملي از جمله جنگلهاي اهر و ارسباران است انشالله با همکاري و همراهي تمامي دستگاههاي ذيربط و مردم بتوانيم آفت پروانه دُم قهوهاي را از جنگلهاي ارسباران و فندقلوي اهر ريشهکن کنيم.
مديرکل مديريت بحران آذربايجان شرقي خطاب به مديران منابع طبيعي استان خاطرنشان کرد: اگر استان همجوار در کنترل آفت پروانه دُم قهوهاي کمکاري و اين کمکاري باعث طغيان آفت شده را به مديريت بحران استان ارجاع دهيد تا پيگيري کنيم.
ميرمحسن حسيني قمي، معاون حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي در جلسه بررسي آخرين وضعيت آفت پروانه دُم قهوهاي در جنگل فندقلوي شهرستان اهر بابيان اينکه آفت پروانه دُم قهوهاي در جنگل فندقلوي شهرستان اهر سال گذشته هم وجود داشت و براي کنترل آن اقداماتي انجام گرفت، اظهار داشت: حفاظت محيط زيست معمولاً سمپاشي در حالت ظغياني آفت پروانه دُم قهوهاي که منجر به تحت تاثير قرار گرفتن ساير تنوعهاي زيستي شود را توصيه نميکند.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از تسنيم، معاون حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي افزود: توصيه هميشگي ما اين است که با عمليات مکانيکي و با حداقل امکانات به حداکثر بازدهي در زمينه مقابله با آفت پروانه دُم قهوهاي دست يابيم، چون يکسري عوامل هم وجود دارد که ميتواند به کنترل آفت پروانه دُم قهوهاي منجر شود و بعضاً عدم مداخلات به نتايج مثبت ختم ميشود.
منبع :