عصر آذربایجان

گزارش خبر

مجلس در بررسي قانون انتخابات اسير جو تبليغاتي شد

مجلس در بررسي قانون انتخابات اسير جو تبليغاتي شد

1399/10/21

گروه سياسي: معاون سابق قوانين مجلس مي‌گويد: نمايندگان براي بررسي اصلاحيه قانون انتخابات اسير جو تبليغاتي شدند اما اينکه اما اينکه انگيزه‌هاي سياسي هم وجود داشته باشد را نمي‌توان قضاوت کرد.

گروه سياسي: معاون سابق قوانين مجلس مي‌گويد: نمايندگان براي بررسي اصلاحيه قانون انتخابات اسير جو تبليغاتي شدند اما اينکه اما اينکه انگيزه‌هاي سياسي هم وجود داشته باشد را نمي‌توان قضاوت کرد.
حسين ميرمحمد صادقي با اشاره به بررسي اصلاحيه قانون انتخابات در مجلس يازدهم و حواشي آن، گفت: يک نکته بسيار اساسي و بنيادين که بايد به آن توجه کرد اين است که اسير شدن نمايندگان به مباحث تبليغاتي و غيراساسي براي مجلس و عملکرد آن سَمي مهلک است.وي ادامه داد: اين روش ممکن است در کوتاه مدت بتواند نظراتي را به سوي مجلس جلب کند و افرادي را راضي کند اما قطعا در دراز مدت يک نکته منفي براي مجلس است که نمونه هاي آن هم قبلا ديده شده، مثلا بحث تثبيت قيمت ها از مواردي بوده که در مجلس هاي پيشين به عنوان عيدي به مردم ايران مطرح شد اما بعد تحليل هاي درست اقتصادي انجام و معلوم شد که همين تثبيت صوري و مصنوعي در عمل باعث جهش قيمتي قابل توجهي شده است.
اين حقوقدان تاکيد کرد: متاسفانه گاهي از اينگونه برخوردهاي موضعي و موردي در مجموعه کشور مي بينيم که مثلا يک وقتي مساله اي در موردي پيدا مي شود، از آنطرف سعي مي کنند قوانيني وضع کنند که 180درجه با آن چيزي که بوده متفاوت است و باز در سال هاي بعد به همان حالت قبلي برمي گردند.
ابهامات قانون انتخابات سبب تصميمات سليقه‌اي مي‌شود اما...
ميرمحمدصادقي با بيان اينکه اکنون از مجلس انتظار مي رود تعقل و برنامه ريزي بر اساس منافع ملي را در نظر بگيرند، نه طبق آنچه ممکن است در درازمدت تعدادي را راضي کند، تصريح کرد: در رابطه با موضوع نامزدهاي رياست جمهوري اصل اينکه مجلس به آن ورود کند نکته خوبي است چون به غير از قيد رجل مذهبي_ سياسي ابهامات مختلفي وجود دارد و گاهي وقتها سبب مي شود که مقداري نظرات و تصميمات سليقه اي اتخاذ شود.
مردم هنوز بخاطر ردصلاحيت برخي کانديداها قانع نشدند
وي خاطر نشان کرد: برخي مردم هنوز نسبت به رد صلاحيت بعضي افرادي که با اين عنوان که شايد رجل مذهبي و سياسي نبودند، قانع نشدند که اين رد شدن درست بوده يا برعکس، يعني کساني که تاييد شدند واقعا و به مفهوم واقعي کلمه آنچنان شناخته شده بودند و تجربه داشتند که به عنوان رجل مذهبي و سياسي مي توانستد تاييد شوند يا خير. بنابراين براي پرهيز از اين برخوردهاي سليقه اي اينکه ما ابعاد مساله را در قانون عادي مشخص کنيم، چنانچه در مورد خيلي از اصول ديگر قانون اساسي هم لازم است که حدود و ثغور آن اصول مشخص شود و امري مفيد و ضروري است.معاون سابق قوانين مجلس در اين باره گفت: اما در اين ارتباط اولا بايد منافع ملي در نظر گرفته شود و نبايد شعارهايي که هر از گاهي ممکن است بر زبانها بيفتد و بعد از مدتي از مد بيفتد و شعار مخالف آن بر سر زبان مردم قرار گيرد. دوما بايد در محدوده اصل مربوطه به قانون اساسي باقي بماند و چيزي فراتر از آن ايجاد نکند چون اگر اين اتفاق بيفتد طبعا با ساير اصول قانون اساسي مغايرت پيدا مي کند.
مفهوم رجل سياسي همچنان ابهام دارد
به گفته ميرمحمد صادقي، مفهوم رجل هميشه ابهام دارد و هنوز معلوم نيست که آيا رجل به معناي لغوي يعني مرد مورد نظر است يا به معني شخصيت است و آيا اين شامل زنان هم مي شود يا خير و اينکه رجل مذهبي به چه معناست، يعني آيا بايد دانش مذهبي داشته باشد يا بايد مقيد به مسائل مذهبي باشد و رجل سياسي به چه معناست، يعني آيا بايد سياست خوانده باشد يا بايد سياست ورزي کرده باشد و شغل هاي قبلي او با مسائل سياسي مرتبط باشد و اصلا سياست به چه معنا است.
وي تاکيد کرد: همه اين موارد بايد روشن شود و ابهامات در اين قضيه زياد است اما اينکه چيزهايي فراتر از اين بگذارند به نظر من با قانون اساسي مغايرت دارد، اينکه مثلا شرط سني بگذاريم اگر اين کار لازم بود، قانون اساسي اين شرط را مي گذاشت، بنابراين وقتي فراتر از آن اصل شرطي را مي گذاريم به نظر من خلاف است ضمن اينکه برخي از شرايط اسير شدن مجلس به مسائل شعاري است مثل اينکه هيچ کسي اقامت خارج نداشته باشد يا فرزندانش تابعيت خارجي نداشته باشند.
نبايد با قوانين شکلي از داشتن افراد مفيد محروم بمانيم
اين حقوقدان يادآور شد: همه مي دانند در بعضي از کشورها سيستم خون و در بعضي از کشورها سيستم خاک براي گرفتن تابعيت است، همينکه کسي در خارج دانشجو باشد و فرزند او در آنجا به دنيا آيد خود به خود بر اساس سيستم خاک فرزند او تابعيت آنجا را پيدا مي کند مثلا ممکن است پدر او در اين پست فرد مفيدي براي جامعه باشد و ما خودمان را از داشتن او با مسائل شکلي، محروم مي کنيم يا اقامت دائم گرفتن يک شرايط ظاهري دارد، يعني حتي کسي که در يک کشوري دانشجو باشد بعد از مدتي اقامت او دائم مي شود و بعد هم در کدام کشور باشد هم مهم است.
ابهامات قانون انتخابات سبب تصميمات سليقه‌اي مي‌شود اما...
ميرمحمد صادقي ادامه داد: به نظر من اينکه مسائل را کيلويي ذکر کنند اشکال جدي دارد، من زماني که در مجلس بودم اين را احساس مي کردم، همين مساله که يکهو پانزده نماينده طرحي را امضا مي کنند که بيشتر هم ممکن است تحت تاثير جوهاي ژورناليستي باشند و کار جدي روي آن طرح نمي شود و وقت مجلس و هزينه صرف آن مي شود و نهايتا همين که کنار گذاشته مي شود از نظر من نکته مثبتي است، چون بالاخره مجلس هر زماني که بفهمد اين طرح درست نيست، خوب است.
قوانين مجلس بهتر است لايحه محور باشد تا طرح محور
وي با بيان اينکه بدتر اينکه ممکن است در همان جو احساساتي طرح تصويب شود و تبعات آن گريبانگير کشور شود، افزود: بنابراين من هميشه معتقدم قوانيني در مجلس بهتر است که بيش از آنکه طرح محور باشد لايحه محور باشد يعني يا دولت يا قوه قضاييه در مورد لوايح قضايي روي آن کار کنند و آن را ارائه دهند چون آنها امکانات بيشتري دارند و در نتيجه شايد فرصت بيشتر و تخصص بيشتري هم داشته باشند تا بتوانند اين لايحه ها به شکل تخصصي تر و صحيح تر تنظيم کنند.معاون سابق قوانين مجلس گفت: به نظر من مجموعا مواردي از اين قانوني که تصويب شده با قانون اساسي مغايرت داشت و مواردي از آن هم به مصلحت نبود و شتابزده تاييد شده بود. اگر مجلس اين را کنار گذاشته به نظر من اصل کنار گذاشتن آن کار درستي بود اما بهتر اين بود که از همان اول دقت کافي مي شد.
نمايندگان اسير جو تبليغاتي شدند
ميرمحمدصادقي در پاسخ به اين پرسش که بررسي کردن اين موضوع، سياسي کاري بوده و جنبه پوپوليستي داشته يا نمايندگان به بندهاي قانون اساسي آگاهي کافي نداشتند، اظهار کرد: بالاخره اسير جو تبليغاتي شدن بوده است. به گزارش عصر آذربايجان به نقل از خبر آنلاين، من فکر مي کنم مقداري با توجه به جوي که ايجاد شده و نظري که مردم نسبت به عملکرد دولت پيدا کردند طبعا اين مساله بوده اما اينکه در کنار اين موضوع مثلا يکسري انگيزه هاي سياسي هم وجود داشته باشد هم واقعا نمي شود قضاوت کرد ولي به نظر من اسير جو تبليغاتي شدن متاسفانه وجود داشته است.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها