عصر آذربایجان

گزارش خبر

کاظم خان قوشچي افتخار آذربايجان

کاظم خان قوشچي افتخار آذربايجان

1400/01/29

گروه تاريخي: کاظم خان در سال 1246 هجري شمسي در روستاي قوشچي از توابع محال انزل اورميه ديده به جهان گشود.

گروه تاريخي: کاظم خان در سال 1246 هجري شمسي در روستاي قوشچي از توابع محال انزل اورميه ديده به جهان گشود.
دوره جواني او مقارن با عمده ترين تحولات اجتماعي جامعه ايران يعني نهضت مشروطيت بود و از جهت بين المللي رقابت هاي امپراطوري‌ها زمينه جنگ جهاني اول را فراهم ساخت.
 اهالي انزل که در سطح وسيع به جهت کارگري به قفقاز و عثماني مي رفتند در بازگشت جوياي حال وقايع بودند که در دوول همجوار مي_گذشت. به تبع رقابت‌هاي فوق آذربايجان_غربي به خصوص منطقه انزل به عرصه تاخت و تاز سربازان روس و دولت هاي بيگانه تبديل شده بود و در اين ميان منطقه انزل به لحاظ بافت خاص اجتماعي و گردنه قوشچي مورد توجه بيگانگان بود و در مبارزه ميان آنان آنچه غارت مي شد اهالي انزل بود و آنچه که از آن نشاني نبود حاکميت دولت مرکزي ايران بود و مردم از نعمت امنيت بي نصيب بودند.
ساماندهي اهالي غيور منطقه جهت مقابله با اجانب
 کاظم خان با شجاعت که پشتوانه درايت وي در امور بود با قطع اميد از حکومت مرکزي خود به ساماندهي اهالي غيور منطقه جهت مقابله با اجانب پرداخته و در راه حفظ ناموس و دين مبارزه پيگيري را بنيان نهاد.
کاظم خان در جريان خلع سلاح مردم توسط روس ها از باز پس دادن اسلحه ها خودداري ورزيد و در کوه هاي اطراف پنهان گشت.سال 1296 مصادف بود با تخليه منطقه از نيروهاي نظامي روس اما اين بار متاسفانه نوبت آسوري_هاي رانده شده از کشور عثماني بود که بلاي جان مردم منطقه شدند. در اين تاريخ ده ها هزار نيروي تا دندان مسلح آسوري مشهور به (جيلوها) مجهز به توپ و مسلسل بعد از کشتار و قتل مردم در اورميه و عسگر آباد به قوشچي يورش مي آورند.
کاظم خان با شجاعت و جان نثاري ياران خويش و با مقاومت و پايداريسرسختانه تنها توانسته بود حدود نصف مردم قوشچي و قره باغ را از قتل عام آنان برهاند و در جزيره اي که بعدها به کاظم خان داشي معروف گرديد حفظ نمايد.
تلاش براي کاستن فشار قحطي بر مردم توسط کاظم خان
سال 1297 هجري شمسي بخصوص براي اهالي انزل سال مصيبت باري بود. باقيماندگان قتل عام مذکور گرفتار بلاي قحطي و گرسنگي شده بودند و مردم اورميه و انزل شايد بدترين مصيبت تاريخ را در جلوي چشمان خود و با تمام وجود درک مي کردند؛ در تحت چنين شرايط و اوضاع نابساماني " کاظم خان " با درايت خاص خود از فشار قحطي بر مردم کاست.
 اما در همين زمان ها اشرار مسلح وابسته به بيگانه به طور وسيع سازماندهي مي شدند که يکي از اين جريانات در آذربايجان قضيه (سيميتکو) بود.
 کاظم خان در جنگ هايي که با نيرو هاي سيميتکو داشت بار ديگر مجبور گرديد که اهالي را به جزيره کوچک (کاظم داشي) هدايت کند و اينبار اهالي به مدت شش سال در اين جزيره سنگي به مقاومت و اقامت پرداختند و در اين مدت ايثار و فداکاري هايي که انجام مي شد شايد در طول تاريخ کم نظير باشد و از سويي ديگر وجود کاظم خان پشتوانه محکم و گرمي براي اهالي منطقه بود.
پيروزي قطعي کاظم خان و پاکسازي منطقه
 از طرف عده اي از مردم شجاع انزل بخصوص روستاي قوشچي و تعدادي از فرماندهان ارشد از جمله جانعلي بيگ ، عباد ، اژدر بيگ و خصوصاً سردار سپه که هميشه همراه کاظم خان بوده و مشاور نظامي و طراح استراتژيک هاي مبارزاتي و جنگي به نام (داداش بيگ) حمايت مي شد ، اما با اين همه زحمات و جانفشاني که فرمانده کل براي مردم منطقه انجام مي داد و با دشمنان خارجي و داخلي مبارزه مي کرد از دشمنان داخلي نيز طبق معمول در امان نبود
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از خبرگزاري بسيج، با کمي تفکر مي‌توان گفت اين قضيه فرصتي به دشمن داد و نام پرافتخار او را کم رنگ‌تر کرد و اين جنگ ها عاقبت با پيروزي قطعي کاظم خان و پاکسازي منطقه پايان يافت اما اين پايان کار نبود و از سويي ديگر کاظم خان به پيشنهاد کنسول انگليس جواب رد داد و در نهايت اين مرد رشيد در پيکاري نابرابر با نيرو هاي رضاخان و ياغيان منطقه بعد از شش سال درگيري به واسطه انفجار بمب دست ساز خويش در سال 1302 هجري شمسي در جزيره معروف کاظم داشي جان به جان آفرين تسليم کرد.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها