با اينکه همواره توسط مسئولان توانخواهان شهروند درجه يک شمرده ميشوند و هميشه تاکيد ميکنند که بايد به اين شهروندان درجه يک جامعه خدمات ارائه داد، ولي متاسفانه توانخواهان در کشور و همينطور در استان زنجان از حداقلترين امکانات اوليه برخوردار نيستند. البته روز به روز به مشکلات اين قشر نيز افزوده ميشود.
از سوي ديگر اين توانخواهان در حال مسنتر شدن بوده و اگر جامعه شهري متناسب نياز اين اقشار ساخته نشود، قطعاً در آينده نزديک اين قشر به خاطر نبود زيرساختها با مشکلات متعددي مواجه خواهند شد.
محمد محمدي قيداري، مديرکل بهزيستي استان زنجان در نشست خبري روز سهشنبه که به مناسبت سالگرد تاسيس سازمان بهزيستي با حضور اصحاب رسانه برگزار شد به موضوع عدم مناسبسازي شهري زنجان اشاره و اظهار داشت: متاسفانه در سالهاي گذشته مسئولان شهري زنجان اقدامات خوبي در اين راستا نکردهاند؛ با اينکه مکاتبات زيادي با اعضاي شوراي پنجم و شهرداري انجام داديم ولي فضاي شهري زنجان خصوصا مرکز شهر از هيچ استاندارد خاصي ويژه معلولين تبعيت نکرده است.
وي گفت: اميدواريم اعضاي شوراي شهر ششم بتوانند اقدامات تاثيرگذاري را در اين زمينه انجام دهند. حق طبيعي معلولان است که در اين شهر همانند ديگر شهروندان به راحتي زندگي کنند. متاسفانه هيچکدام از پيادهروها، چهارراهها، اتوبوسهاي درون شهري در شهر زنجان متناسب معلولان ساخته نشده است. حتي بسياري از بانکها فاقد رمپ هستند.
مديرکل بهزيستي استان زنجان در ادامه با اشاره به توانمندسازي معلولين که در اولويتهاي سازمان بهزيستي قرار دارد، افزود: از سال 96 تاکنون براي 2 هزار مددجوي بهزيستي ايجاد اشتغال انجام شده است. در سال گذشته براي 672 نفر که در مناطق روستايي و مناطق شهري شناسايي شدند اشتغالزايي صورت گرفت که از اين تعداد 112 نفر از طريق منابع CBR، گروههاي هميار، مراکز غيردولتي، پرداخت مشوقهاي بيمهاي، تسهيلات بلاعوض به اشتغال رسيدهاند.
وي گفت: از جمله اقدامات شاخص که در کشور و استانها انجام شد عملي شدن دولت الکترونيک بود که اين خدمات شامل راهاندازي سامانههاي ميز خدمت الکترونيک، سامانه فرزندخواندگي، سامانه قوانين و مقررات سازمان بهزيستي، سامانه ارمغان، سامانه مشاوره مجازي، سامانه تصميم و سامانه جلب مشارکتهاي مردمي ميباشد.
محمدي قيداري با اشاره به اينکه در بحث پيگيري مناسبسازي شهر براي تردد معلولين جزء اولينها در کشور هستيم عنوان کرد: ضمن تبريک به شوراهاي شهر جديد اميدواريم شرايطي ايجاد شود تا جامعه هدف از مناسبسازي رازي باشند. در بسياري از مکانها به ويژه اتوبوس و تاکسيها براي فعاليت معلولين مناسبسازي به درستي انجام نشده و از متوليان امر به خصوص شوراهاي شهر خواستار رسيدگي به اين موضوع هستيم.
وي با بيان اينکه از ابتداي نهضت مسکن تاکنون 2 هزار و 642 واحد به مددجويان تحت پوشش واگذار شده است تصريح کرد: در سال گذشته 170 واحد مسکوني به افراد تحت پوشش بهزيستي و واجدين شرايط با مبلغ بيش از 2 ميليارد و 500 ميليون تومان واگذار شده است.
زنجان براي بانوان گرمخانه ندارد
اين مسئول در خصوص جذب مشارکتهاي مردمي که به شکل نقدي و غيرنقدي بود، خاطرنشان کرد: در سال 98 نزديک به 13 ميليارد تومان در قالب کمکهاي خدماتي و توزيع بستههاي معيشتي و بهداشتي بوده و در سال 99 اين رقم به بيش از 16 ميليارد تومان رسيده است.
وي با بيان اينکه تمام معلولين روستايي شناسايي شدهاند عنوان کرد: همه روستاهاي استان زنجان بررسي شدهاند و هدف CBR توانمندسازي معلولان در روستاها است.
محمدي در پايان با بيان اينکه مرکز اسکان موقت براي خانمها و کودکان در سازمان بهزيستي استان زنجان وجود دارد اظهار داشت: در تمام مراکز و استانها حداقل يک مرکز گرمخانه احداث شده است اما متاسفانه در استان زنجان گرمخانه وجود ندارد و اين مسئله مربوط به شهرداري است.