حجتالاسلام والمسلمين سيدمحمدعلي آل هاشم در آيين بزرگداشت روز شعر و ادب فارسي و گراميداشت استاد شهريار اظهار داشت: بدون ترديد استاد شهريار در شمار نوابغ معاصر ايران توانست شکلهاي تازه اي از شعر معاصر را در ادبيات فارسي طرح و ارائه کند.
وي افزود: شخصيت منحصر بهفرد وي که هر انسان منصفي با هر نگرش به جامعيت او اذعان دارد چنان که ايشان با تسلطي که به ادبيات کلاسيک و پديدآوري سبک و شيوهاي جديد داشت بعد و قبل از انقلاب زبانزد عام و خاص بود.
نماينده وليفقيه در آذربايجان شرقي خاطرنشان ساخت: فخامت زبان، محتوا، کيفيت و زيست با دفاع مقدس و انقلاب اسلامي نمونه بينظير از ويژگي هاي متعدد و متنوع استاد شهريار است.
وي گفت: استاد شهريار زماني شروع به غزل سرودن کرد که همه معتقد بودند زمان غزل سرايي بسر آمده و همه مفاهيم و شکلها در غزليات پيشين آورده شده است و نوآوري در شعر امکان پذير نيست.
آلهاشم با بيان اين که ايشان با تصويرگرايي نوين، مکتب و راهي ايجاد کرد که بي نظير بود، اذعان داشت: شهريار شاعر بزرگ و محبوب ما ايرانيها است، کمتر ايراني وجود دارد که بيت و مصرعي از شهريار در زبانش نباشد. سراسر ايران اسلامي همه استاد را ميشناسند و به نحوي با اشعار او ارتباط برقرار ميکنند.
وي با تاکيد بر اين که استاد شهريار دست به يک جهاد قلمي زد، ابراز داشت: در دوران بلوغ شعري استاد شهريار وقوع انقلاب را پيشبيني کرد، انقلابيون نيز اشعار شهريار را که متضمن اعتراض به شيوه حکومت فاسد گذشته بود را بر کاغذهاي زر نوشته و با خود به همراه ميبردند.
نماينده وليفقيه در آذربايجان شرقي با بيان اين که به گفته خود ايشان انقلاب يک روح ديگري در روحشان دميد و شهريار جاني دوباره يافت افزود: بيترديد قسمت غالب اشعار شهريار را زير عنوانهاي شعر متعهد و انقلابي تشکيل داده است.
وي با اشاره به اين که دينداري و ولايت مداري شهريار بسيار بارز بود گفت: شعر "شيعيان ديگر هواي نينوا دارد حسين، روي دل با کاروان کربلا دارد حسين" و يا شعر معروف "علي اي هماي رحمت" استاد سالها است که در ذهن و زبان مردم زمزمه مي شود و تنها يکي از آثاري است که ارادت اين شاعر ولايي را به خاندان عترت نشان ميدهد.
امام جمعه تبريز گفت: مقام معظم رهبري که خودشان چشمه فياض شعر محسوب ميشود، اشعار استاد را همواره تحسين و از ملامت او توسط روشنفکران گذشته به خاطر عشق شهريار به انقلاب سخن گفتهاند.
آل هاشم با تاکيد بر اين که شهريار با وقوع جنگ هم ساکت نشد و تلاش کرد نيش تيز قلمش را متوجه مسببان جنگ کند، تصريح کرد: اين بخش از آثار شهريار تاريخ ادبي جنگ تحميلي را به زبان شعر بيان ميکند.
نماينده وليفقيه در آذربايجان شرقي ويژگي ديگر شهريار را عشق بينظير او به سرزمين مادري يعني آذربايجان دانست و ادامه داد: اين عشق باعث خلق منظومه حيدربابا شد.
وي به خاطرهاي از استاد شهريار اشاره کرد و گفت: روزي ايشان به هنگام عزيمت رزمندگان اسلام و بسيجيان به جبهه اشعاري را براي آنها در دانشگاه قرائت فرمودند و مرحوم آيتالله ملکوتي به خاطر اشعار زيباي شهريار انگشتر خود را به شهريار تقديم فرمود و بعد سه روز از طريق داماد ايشان و جناب افسري آيتالله ملکوتي پيگير آدرس منزل استاد بودند و گفتند ايشان در تماسي اطلاع دادند که امانتي داريد که تحويل بگيريد، بنده به خدمت استاد رسيده و عرض کردم، امانتي را لطف کنيد تا ببرم خدمت آقاي ملکوتي، ايشان شرط اهدا امانت را خواندن محتواي آن در همانجا قرار دادند که اين شعر بود " آيت الله ملکوتي منه لطف ائلدي خاتم او فتوتله کي مولا اوزويون سائله وردي / يا کي مشهده ده امام رضا سلطان ولايت اوز جبه سيني دعبله وردي / منيم عمامه مي قيتره بيلسز دييه بيلم مني اسلام سنه وردي".