چالشهاي پيشروي صنعت گردشگري اردبيل
چالشهاي پيشروي صنعت گردشگري اردبيل
1400/08/30
گروه جامعه: عضو هيئتعلمي گروه آموزشي مديريت دولتي و گردشگري دانشگاه محقق اردبيلي گفت: اردبيل سه جاذبه مهم براي جذب گردشگران بينالمللي دارد که با استفاده از آنها ميتوان براي جذب توريستها برنامهريزي کرد.
گروه جامعه: عضو هيئتعلمي گروه آموزشي مديريت دولتي و گردشگري دانشگاه محقق اردبيلي گفت: اردبيل سه جاذبه مهم براي جذب گردشگران بينالمللي دارد که با استفاده از آنها ميتوان براي جذب توريستها برنامهريزي کرد.
ولي نعمتي اظهار کرد: يکي از اين جاذبهها بقعه شيخ صفي است که ميتواند مقصد گردشگران خارجي باشد بهخصوص بعد از ثبت جهاني، اين بقعه بيشتر شناخته شده است.
وي با بيان اينکه جاذبه دوم استان اردبيل در سطح بينالمللي شيوه زندگي و معيشت عشاير است که براي گردشگران خارجي بهخصوص گردشگران اروپايي جذابيت دارد، تصريح کرد: شيوه معيشت، شيوه زندگي، فرهنگ، آداب، رسوم، نوع مسکن و غيره عشاير براي گردشگران جذابيتهاي خاصي دارد.
عضو هيئتعلمي گروه آموزشي مديريت دولتي و گردشگري دانشگاه محقق اردبيلي اضافه کرد: حُسن معيشت عشاير اين است که فصل کوچ آنها دقيقاً مطابق با سفر گردشگران در فصل تابستان است که نکته مثبتي محسوب ميشود.
نعمتي با بيان اينکه سومين جاذبه گردشگري استان اردبيل در سطح بينالمللي کوه سبلان است، ادامه داد: درياچه کوه سبلان، شيروان دره سي، طبيعت و کوههاي اطراف قله سبلان جاذبه گردشگري براي گردشگران بينالمللي به شمار ميآيد.
به گفته اين استاد دانشگاه، در سطح ملي هم اقليم، آبهاي گرم و معدني، جنگلهاي فندقلو، گردنه حيران، درياچه نئور، گردنه اسالم، قابليتهاي کشاورزي مغان و غيره بر جذابيتهاي استان اردبيل افزوده است.
وي با بيان اينکه قابليتهاي گردشگري استان اردبيل بهدرستي اطلاعرساني و تبليغ نشدهاند، بيان کرد: خيليها در داخل کشور از نحوه معيشت عشاير در استان اردبيل بيخبر هستند چه رسد به اينکه گردشگران خارجي از آن مطلع شده باشند.
نعمتي با بيان اينکه زيرساختهاي گردشگري مناسب در سطح استان اردبيل ايجاد نشده است، ادامه داد: پروازهاي بينالمللي در فرودگاه اردبيل وجود ندارد و عدم آشنايي تورهاي مهم گردشگري با قابليتهاي استان اردبيل هم سبب شده است که اردبيل مقصد اين تورها نباشد.
عضو هيئتعلمي گروه آموزشي مديريت دولتي و گردشگري دانشگاه محقق اردبيلي افزود: ميتوان گفت فقط گردشگراني به استان اردبيل سفر ميکنند که قصد طبيعتگردي داشته يا براي استفاده از آبهاي گرم و معدني يا کوهنوردان حرفهاي بهمنظور صعود به قله سبلان راهي اردبيل ميشوند و تقريباً ميتوان ادعا کرد که استان اردبيل سهمي از گردشگري بينالمللي ندارد و فقط گذرگاهي براي افرادي از کشور جمهوري آذربايجان است که براي مداوا به استانهاي همجوار سفر ميکنند.
اين استاد دانشگاه با بيان اينکه بيشتر هم استانيها نسبت به اهميت گردشگري واقف نيستند، تشريح کرد: نسبت به ظرفيتها و پتانسيلهاي گردشگري استان تبليغات و اطلاعرساني درستي انجام نشده است و جامعه محلي آگاهي لازم را نسبت به اثرات مطلوب گردشگري ندارند.
وي اضافه کرد: بحث تبليغات و آمادهسازي زيرساختهاي گردشگري بيشتر بر عهده دولت است و دولت بايد در زمينه معرفي ظرفيتهاي گردشگري استان تبليغ و اطلاعرساني کرده و با آگاهسازي جامعه محلي، توانمنديهاي آنها را ارتقا داده و قابليتهاي جامعه محلي را براي کنشگري آنها گسترش داده و از طرف ديگر براي جذب سرمايهگذاران تلاش کند.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايسنا،نعمتي با بيان اينکه بيشتر سرمايهگذاران صنعت گردشگري استان اردبيل بر روي هتلسازي يا ساخت محل اقامت متمرکز شدهاند، تصريح کرد: ماندگاري گردشگران در استان اردبيل پايين است زيرا جاذبههاي ثانويه براي اقامت بيشتر گردشگران و تشويق آنها براي هزينهکردن ايجاد نشده است.
منبع :