شهرام حبيب زاده در جمع خبرنگاران تشريح وضعيت و آمار کروناي استان در 24 ساعت گذشته اظهار داشت: واکسيناسيون دغدغه اصلي ما است و واکسن ديگري بغير از سينوفارم و برکت و نوبت دوم آسترازنکا در اختيار نداريم و فعلا هيچ سياستي مبني بر واردات واکسن ديگر در دستور کار نيست.
وي افزود: تزريق همزمان واکسن آنفلوانزا و کرونا هيچ مشکلي را ايجاد نميکند و مردم نبايد به شايعات توجه کنند و بنابراين درخواست مي کنيم حتما از واکسن هاي موجود تزريق کنند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي اردبيل گفت: براساس آخرين وضعيت اعلام شده توسط وزارت بهداشت، هم اکنون شهرستان هاي اردبيل، پارس آباد، خلخال و مشگينشهر در وضعيت نارنجي و شهرستانهاي گرمي، بيله سوار، نير، سرعين، نمين، کوثر و اصلاندوز در وضعيت زرد قرار دارند.
حبيبزاده بيان کرد: طبق پيام سازمان بهداشت جهاني، بهترين واکسن، در دسترس ترين واکسن است که بايد هر چه سريعتر تزريق شود تا در فرصت مقرر ايمني زايي ايجاد شود و ممکن است در آبان ماه با خيز ششم مواجه شويم که براي کنترل مرگ و مير لازم است واکسينه شويم.
وي با بيان اينکه تعطيلي مدارس، چه از بعد جسمي و چه از بعد رواني، اثرات ناخوشايندي در دانش آموزان دارد، افزود: گروههاي سني 12 الي 18 سال، لازم است هر چه سريعتر واکسينه شوند تا شاهد بازگشايي مدارس باشيم که بنابراين درخواست مي کنيم همکاري لازم جهت واکسيناسيون اين گروه سني در طي 10 روز آينده صورت گيرد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان اردبيل با اشاره به اينکه واکسن بطور کلي عارضه خاصي ندارد مگر اينکه فرد قبل از تزريق، مبتلا شده باشد، گفت: عده اي به نادرست تصور مي کنند که بعد از زدن واکسن مبتلا به کرونا مي شوند که حتما اين افراد چند روز قبل يا بعد از تزريق واکسن، مبتلا بودند و دچار عوارض شدند.
حبيبزاده افزود: کساني که کرونا گرفتند حتما يک ماه بعد از بهبودي کامل، واکسن را دريافت کنند همچنين واکسن آنفلوآنزا هم بزودي در اختيار دانشگاه قرار خواهد گرفت و توصيه بر اين است يک هفته بين دو واکسن آنفلوآنزا و کوويد فاصله وجود داشته باشد.