سرمايه گذاري در معادن آذربايجانغربي 50درصد افزايش يافت
سرمايه گذاري در معادن آذربايجانغربي 50درصد افزايش يافت
1401/01/28
گروه خبر: معاون امور معادن و صنايع معدني اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربايجانغربي گفت: سرمايه گذاري در حوزه معادن و صنايع معدني استان طي سال گذشته به يک هزار و 710 ميليارد ريال رسيد که نسبت به سال 1399 نزديک به 50 درصد افزايش داشت.
گروه خبر: معاون امور معادن و صنايع معدني اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربايجانغربي گفت: سرمايه گذاري در حوزه معادن و صنايع معدني استان طي سال گذشته به يک هزار و 710 ميليارد ريال رسيد که نسبت به سال 1399 نزديک به 50 درصد افزايش داشت.
به گزارش عصر آذربايجان،پريسا عابدپور در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به ورود 46 معدن با دريافت پروانه بهره برداري به چرخه توليد و استخراج اظهار کرد: با بهره برداري از اين معادن زمينه اشتغال مستقيم براي 783 نفر مهيا شد.
وي با بيان اينکه در سال گذشته 45 محدوده معدني جديد به ثبت رسيد که در صورت موفق بودن عمليات اکتشافي به مرحله بهره برداري خواهند رسيد، افزود: همچنين در سال گذشته 22 محدوده معدني در استان به مرحله تکميل اکتشافي رسيد که براي تکميل اکتشاف اين محدودهها بيش از 81 ميليارد و 740 ميليون ريال سرمايه گذاري انجام شد.
معاون امور معادن و صنايع معدني اداره کل صنعت، معدن وتجارت آذربايجان غربي اضافه کرد: در حال حاضر استان داراي 517معدن داراي پروانه بهره برداري معتبر است و ظرفيت استخراج سالانه معادن استان بيش از 18 ميليون 16 هزار تن انواع مواد معدني است.
وي با اعلام اينکه ذخيره قطعي معادن آذربايجان غربي بيش از يک ميليارد و 146 ميليون تن است، گفت: براي بهره برداري از اين معادن تاکنون بيش از پنج هزار و 336 ميليارد ريال سرمايه گذاري از سوي بخش خصوصي انجام شده است که زمينه اشتغال مستقيم را براي پنج هزار و 232 نفر را فراهم ساخته است.
عابدپور با اشاره به اينکه در سال گذشته بيش از يک هزار و 482 ميليارد ريال حقوق دولتي از معادن استان اخذ و به خزانه کشور واريز شد، اظهار کرد: با بازگرداني 15 درصد سهم استان پروژه هاي زيرساختي از جمله ايجاد راه دسترسي به معادن، آسفالت جاده هاي دسترسي، آب رساني و برق رساني به معدن اجرايي مي شود و روستا هاي همجوار معادن نيز از اين خدمات بهرمند مي شوند.
وي ادامه داد: در سال 1400 بيش از 50 کيلومتر جاده دسترسي به معادن استان از محل 15 درصد حقوق دولتي دريافتي از معدن اسفالت شد و جاده هاي مورد استفاده روستاهايي که در مسير اين معادن قرار داشتند نيز از همين محل باز سازي و اسفالت شد.
معاون امور معادن و صنايع معدني اداره کل صنعت، معدن وتجارت آذربايجان غربي با تاکيد بر ضرورت جلوگيري از خام فروشي مواد معدني و ايجاد ارزش افزوده براي مواد معدني استخراج شده در استان، گفت: در سال 1400 تعداد پنج واحد بزرگ مقياس از جمله سنگبري و واحد فرآوري متناسب با مواد معدني استخراج شده در استان راه اندازي شده است که اين روند در سال جديد نيز ادامه خواهد يافت.
با وجود مشکلاتي که بر سرراه حوزه معادن آذربايجان غربي وجود دارد با اين وجود داشتن معادن طلا، باريت، تيتان و سنگ تزئيني از مهمترين قابليتهاي معدني در اين استان است، که ظرفيت بالايي در ايجاد اشتغال دارد و هرچند که در سالهاي گذشته اين ظرفيت مورد غفلت قرار گرفته است ولي با برنامهريزي مدون و جذب سرمايهگذاري در اين حوزه ميتواند نقش مهمي در اقتصاد آذربايجانغربي ايفا کند.
منبع :