عصر آذربایجان

گزارش خبر

هزينه سرسام آور داروها و رنجي که بيمار مي کشد

هزينه سرسام آور داروها و رنجي که بيمار مي کشد

1401/07/24

گروه گزارش: گراني و خروج برخي از داروها از شمول بيمه داستان تکراري و پر رنجي است که همانند سوهاني بر روح و روان بيماران و خانواده هايشان است مخصوصا اگر جز اقشار کم درآمد باشند اما در اين بين اجراي طرحي بنام داروياري از اواسط تيرماه امسال آغاز شده است که عمده‌ترين هدف تصويب‌کننده‌هاي آن کمک به بيمار است که بايد در عمل نيز ببينيم اين اتفاق مي‌افتد يا نه.

گروه  گزارش: گراني و خروج برخي از داروها از شمول بيمه داستان تکراري و پر رنجي است که همانند سوهاني بر روح و روان بيماران و خانواده هايشان است مخصوصا اگر جز اقشار کم درآمد باشند اما در اين بين اجراي طرحي بنام داروياري از اواسط تيرماه امسال آغاز شده است که عمده‌ترين هدف تصويب‌کننده‌هاي آن کمک به  بيمار است که بايد در عمل نيز ببينيم اين اتفاق مي‌افتد يا نه.
 در طرح دارويار قيمت دارو به سمت واقعي شدن پيش مي‌رود و تغييراتي در نرخ‌ها به وجود مي‌آيد، به‌طوري‌که نگراني‌هايي در اين زمينه به وجود آمده است، ولي محلي از اعراب ندارد، چون اين هزينه را بيمه‌گر پرداخت کرده و پرداخت از جيب بيمار نخواهد بود.
 طرح دارويار بر اساس تکليفي در قانون بودجه 1401 مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيده و با دستور رئيس جمهور به مرحله اجرا رسيده است، که براساس اين طرح يارانه دارو مستقيم به مصرف‌کننده نهايي دارو مي‌رسد.
مردم هنوز از طرح دارويار شناخت کافي ندارند
ن- – افراسيابي يک شهروند که در داروخانه مشغول خريد دارو بود ، با بيان اينکه طبق گفته مسئولين توزيع يارانه دارو متناسب با نياز بيماران، بهره‌مندي همه دهک‌ها از يارانه، عدم تغيير پرداخت از جيب بيماران و حتي در مواردي کاهش مبلغ پرداختي مزيت‌هاي اجرا اين طرح است، افزود: به دليل تغيير قيمت‌ها، مردم از خريداري و مصرف خودسرانه داروخانه تا اندازه زيادي خودداري مي‌کنند، به تدريج نيز خواهيم ديد خانواده‌ها فقط به اندازه تجويز پزشک نسبت به تهيه دارو اقدام مي‌کنند و سرانه داروي مصرفي به اين ترتيب کاهش خواهد يافت.
از حرف تا عمل اجراي يک طرح فاصله هست
م- حکمتي شهروند ديگري که در حال خروج از داروخانه بود،  ضمن اينکه براي اجراي موفق اين طرح ابراز اميدواري کرد، گفت: از حرف تا عمل فاصله بسيار زيادي وجود دارد، اميدوار هستيم که هزينه اضافه به خانواده‌ها تحميل نشود.
وي ادامه داد: حرکت صعودي قيمت مواد غذايي، لبنيات و ... به اندازه کافي خانواده‌ها را در طبقه‌هاي پايين اجتماعي تحت‌ فشار قرار داده است، هزينه دارو و درمان به خودي‌خود بالا است، اگر يک طرح به هر دليلي اجرا شود، ولي اهداف موردنظر به دست نيايد، اما قيمت‌ها همچنان بالا بماند، درست نيست.
لزوم اطلاع‌رساني گسترده پيرامون مزاياي طرح داروياري
لعيا صديق‌راد، مدير نظارت بر ارزيابي مواد و فرآورده‌هاي دارويي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي آذربايجان غربي، به تشريح عملکرد اين معاونت در طرح داروياري که از23تيرماه سال جاري آغاز شده است پرداخت و گفت: طرح داروياري اهدافي مانند اصلاح سياست‌هاي ارزي دارو، ارتقاي دسترسي بيماران به داروها و عدم افزايش هزينه دارو براي بيماران را دنبال مي‌کند.
وي در ادامه سخنان خود به ديگر اهداف از اجراي اين طرح اشاره کرد و گفت: افزايش سبد دارويي زيرپوشش بيمه، کمک به توسعه توليد دارو در کشور و پيشگيري از قاچاق معکوس دارو به کشورهاي همسايه نيز از اجراي اين طرح دنبال مي‌شود.مدير نظارت و ارزيابي مواد و فرآورده‌هاي دارويي معاونت غذا و دارو با بيان اينکه، افزايش قيمت دارو به‌صورت يارانه به بيمه‌هاي پايه پرداخت مي‌شود تا براي پرداخت به داروخانه‌هاي خصوصي و دولتي اقدام شود، ادامه داد: در اين طرح بيماران اگر چرخه نسخه‌نويسي را رعايت‌ کنند، بدون‌شک هزينه اضافه‌اي نسبت‌ به خريد دارو پرداخت نمي‌کنند.صديق‌راد با بيان اينکه، کارشناسان معاونت غذا و دارو از ابتداي اين طرح از تعداد 436 داروخانه فعال در سطح استان بيش از يک هزار مورد بازرسي‌هاي منظم شبانه‌روزي از داروخانه‌هاي سرپايي، بستري اعم از خصوصي و دولتي به عمل آورده‌اند، گفت: از بازرسي‌هاي انجام‌ شده در مجموع 10 مورد تخلف گران‌فروشي و 49 مورد عدم‌حضور مسئول فني گزارش‌ شده است.
وي بيان کرد: معاونت غذا و دارو تاکنون 10 جلسه کميته تدابير ويژه دارو و لوازم مصرفي پزشکي را درراستاي اجراي طرح و بررسي مشکلات و ارائه راهکار براي تحقق طرح با حضور مسئولان برگزار کرده است.مدير نظارت بر ارزيابي مواد و فرآورده‌هاي دارويي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي آذربايجان غربي بر لزوم اطلاع‌رساني و آگاهي‌بخشي عمومي تاکيد کرد و گفت: براي اينکه طرح فوق با موفقيت اجرا شود، لازم است رسانه‌هاي جمعي همکاري گسترده‌اي داشته باشند.به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايسنا؛ اجراي بيمه همگاني سلامت براي افرادي که بيمه ندارند، برقراري پوشش بيمه‌اي براي داروهاي مختلف، حمايت از مبتلايان به بيماري‌هاي خاص و صعب‌العلاج از جمله اهدافي است، که با اجراي اين طرح دنبال مي‌شود.همچنين مهم‌ترين موضوعي که مطرح مي‌شود بهبود وضعيت پرداخت توسط بيماران است، که به نظر مي‌رسد، به‌نوعي يک طرح عدالت‌محور در بخش سلامت است، ولي تا زماني که اين طرح کامل اجرا نشده و مردم از آن استقبال خوبي نکرده‌اند، نمي‌توان قضاوت کرد، بلکه بايد براي بررسي نتايج آن و ميزان موفقيت طرح »دارويار« منتظر ماند...

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها