وي سرمايه گذاري در حوزه معدن استان را نيز ضروري دانست و افزود: در آذربايجان غربي بيش از 50 نوع ماده معدني ارزشمند شناسايي شده که نياز به سرمايه گذاري ملي در حوزه استخراج و فرآوري محصولات معدني اين استان، بيش از پيش احساس مي شود.
استاندار آذربايجانغربي، همچنين با تاکيد بر حمايت از ظرفيت حوزههاي گردشگري و صنايع تبديلي کشاورزي در استان، عنوان کرد: عليرغم پتانسيلهاي فراوان آذربايجانغربي، متاسفانه از اين ظرفيتها به درستي استفاده نشده و اين استان جايگاه مناسبي در حوزه شاخص هاي توسعه و بخصوص در بخش اشتغال و تورم ندارد.
وي با اشاره به شرايط سختي که آذربايجانغربي در چند دهه اخير پشت سر گذاشته، تصريح کرد: مردم نجيب آذربايجان غربي حالا از مسئولان کشوري و منطقه اي انتظار دارند که بالاخره شاهد تحولات مثبت اقتصادي و سرمايه گذاري در اين استان امن و ثروتمند باشند.
معتمديان در ادامه با اشاره به ضرورت سرمايه گذاريهاي حاکميتي، دولتي و خصوصي در آذربايجانغربي، يادآور شد: اقتصادي شدن بخش حمل و نقل و سرمايه گذاري در اين حوزه ميتواند کمک شاياني در توسعه بخش هاي مختلف آذربايجان غربي داشته باشد.
وي افزايش مصوبات ملي را نيز براي توسعه استان به خصوص در سفر پيش روي رئيس جمهور به آذربايجانغربي، ضروري دانست و ابراز داشت: جبران عقب افتادگي هاي تاريخي استاني که شايسته خدمت و معيشت مناسب براي مردم است، نياز به يک ريل گذاري اقتصادي و توجه ملي دارد.
استاندار آذربايجانغربي همچنين پاي کار آمدن تمامي ارکان حاکميتي و دولتي را براي توسعه استان و تامين مطالبات بحق مردم منطقه، مهم تلقي کرده و يادآور شد: مطالعات آمايشي، برنامهريزيها و مانع زدايي هاي خوبي در استان انجام شده که شرايط را براي حمايت و سرمايهگذاري حاکميتي، دولتي و بخش خصوصي جهت توسعه آذربايجان غربي فراهم کرده است.
وي گفت: با توجه به شهرکهاي صنعتي و مناطق ويژه اقتصادي متعدد در استان، خواستار تکميل پروژه هاي نيمه تمام و تخصيص اعتبار ويژه براي بهبود شاخصهاي توسعه آذربايجان غربي هستيم.
معتمديان با اشاره به تامين زيرساختهاي لازم براي سرمايه گذاري مجموعههايي چون ايميدرو و ايدرو در آذربايجانغربي، افزود: يکي از اولويتهاي ما در استان، فعال سازي پروژههاي تعطيل و نيمه تعطيل در آذربايجان غربي ميباشد که نيازمند سرمايهگذاري بخشهاي حاکميتي، دولتي و خصوصي در اين زمينه هستيم.
وي در ادامه با اشاره به ضرورت فعال سازي 542 واحد صنعتي غيرفعال در آذربايجانغربي، خاطرنشان کرد: براي فعال سازي بخشي از واحدهاي غيرفعال آذربايجانغربي، درخواست تامين حدود 11 هزار ميليارد تومان تسهيلات را داريم که در صورت تخصيص، 12 هزار و 500 شغل براي استان ايجاد خواهد شد.
استاندار آذربايجانغربي، از پيش بيني 78 طرح جديد صنعتي اولويت دار با اعتبار 36 هزار ميليارد تومان و اشتغالزايي براي 85 هزار نفر در طرح آمايشي استان خبر داد و گفت: براي تکميل و راه اندازي طرح هاي نيمه کاره استان که بالاي 60 درصد پيشرفت دارند، به 1690 ميليارد تومان اعتبار نياز است که 5200 شغل ايجاد مي کند.
وي با اشاره به ضرورت حمايت از برنامههاي سرمايه گذاري در حوزه استخراج پتاس و املاح معدني و توليد شمش طلا که منجر به اشتغالزايي براي حدود 3300 نفر در استان خواهد شد، تصريح کرد: فرآوري محصولات معدني توليدي استان که توسط ايميدرو پيگيري مي شود، مي تواند سهم بزرگي در توسعه و اشتغال زايي آذربايجان غربي داشته باشد.
معتمديان در پايان سرمايه گذاري در حوزه پتروشيمي توليد PVC را با اعتبار 650 ميليون يورويي و اشتغال براي 2 هزار نفر توسط ايميدرو در استان را ضروري دانسته و افزود: خواستار برنامه مطالعاتي ايميدرو در پهنه هاي مختلف استان جهت سرمايه گذاري در محدودههاي اولويت دار آذربايجان غربي هستيم.