غفلت تاريخي سرمايهگذاري در آذربايجان غربي
غفلت تاريخي سرمايهگذاري در آذربايجان غربي
1401/02/10
گروه اقتصادي: مزيت هاي اصلي سرمايه_گذاري در آذربايجان غربي مبحثي است، که ميتوان درباره آن دهها مقاله نوشت، ولي متاسفانه بي توجهي به اين قابليتهاي طبيعي حاصل بي توجهي يک سال يا 10 سال نيست، بلکه غفلت تاريخي را شاهد هستيم.
گروه اقتصادي: مزيت هاي اصلي سرمايه_گذاري در آذربايجان غربي مبحثي است، که ميتوان درباره آن دهها مقاله نوشت، ولي متاسفانه بي توجهي به اين قابليتهاي طبيعي حاصل بي توجهي يک سال يا 10 سال نيست، بلکه غفلت تاريخي را شاهد هستيم.
مي توان آذربايجان غربي را به عنوان اصليترين حلقه ارتباطي کشور با اروپا دانست و دهها مزيت ديگر را برشمرد که فرصت خوبي براي سرمايه گذاري است که در اين راستا گزارشي تهيه شده است.
لزوم جذب سرمايه گذار براي فعاليت گسترده در آذربايجان غربي
ساسان خانزاد، کارشناس اقتصاد ، اظهار کرد: اين استان کريدور کالايي اعم از جادهاي، ريلي و هوايي، کريدور انرژي شامل خط لوله گاز ايران- ترکيه و خط اتيلن غرب با قابليت توسعه خطوط و بازارهاي جديد با توجه به بحران انرژي در اروپا و جهان را در اختيار دارد و بارها گفته شده است، آذربايجان غربي از حيث مواد معدني بسيار ثروتمند بوده و بيشترين مواد معدني شناسايي شده در کشور را در دل خود نهفته کرده است.
وي خاطرنشان کرد: همچنين در ارتباط با مزيت هاي سرمايه گذاري در آذربايجان غربي ميتوان به موقعيت جغرافيايي منحصر به فرد اين استان با 967 کيلومتر مرز زميني با 3 کشور ترکيه، عراق، آذربايجان اشاره کرد، به ويژه اينکه در گذشته مرزها تهديد قلمداد ميشدند ولي هم اکنون از آنها به عنوان فرصت ياد ميشود.
اين پژوهشگر حوزه اقتصاد خاطرنشان کرد: با اين ظرفيتهاي عمده و بالقوه و بالفعل ميتوان کارهاي گستردهاي در حوره سرمايهگذاري انجام داد، که اميد است از اين پس و در دولت سيزدهم اقدامات شايان توجهي انجام گيرد.
اين استاد دانشگاه با بيان اينکه بخشي از جمعيت استان در مرز سکونت دارند و ميتوانند تجارت مرزي را رونق دهند، اضافه کرد: از ظرفيتهاي نهفته در استان به واسطه جذب سرمايه گذار داخلي و خارجي بايد حداکثر استفاده را کرد.
از حضور سرمايه گذاران داخلي و خارچجي در استان استقبال مي کنيم
محمدصادق معتمديان، استاندار آذربايجان غربي نيز در حاشيه يکشنبه هاي توليد و بازديد از صنايع استان، سرمايه گذاري را يکي از تکاليف اصلي استان در سال جاري عنوان کرد و گفت: جذب سرمايه گذار داخلي و خارجي براي تحقق رشد 8 درصدي اقتصادي کشور جهت افزايش سطح سرمايه گذاري در استان ضروري است.
وي با اشاره به ظرفيتهاي بالقوه بخش خصوصي براي سرمايه گذاري و ايجاد فرصت شغلي در استان اظهار کرد: يکي از مهمترين اهداف دولت در سال جاري حمايت از سرمايه گذاران بخش خصوصي است که ما نيز در استان عزمي جدي براي تقويت اين بخش داريم و از حضور سرمايه گذاران داخلي و خارجي در استان استقبال مي کنيم.
معتمديان با بيان اينکه با شناسايي و جذب سرمايه گذار داخلي و خارجي براي حوزه هاي گردشگري، صنايع تبديلي، کشاورزي، خدماتي، معادن و... مي توان گامهاي بلندي در بخش اشتغالزايي برداشت، تصريح کرد: نبايد اجازه داد مشکلات، سرمايه گذاران را از سرمايه گذاري در استان منصرف کند بلکه بايد روند سرمايه گذاري در استان روانسازي شود.
ضرورت تشکيل ميز سرمايه گذاري در بخش صنعت و معدن استان
عبدالحميد سرتيپي، رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي گفت: از سرمايه گذاران بخش صنعت و معدن در استان حمايت مي کنيم.
وي بر ضرورت اهميت سرمايه گذاري در بخش صنعت و معدن در استان تاکيد کرد و بابيان اينکه ضروري است در استان ميز سرمايه گذاري در اين حوزه تشکيل شود، افزود: با تمام قوا از سرمايه گذاران اين بخش حمايت مي کنيم.
رييس سازمان صمت استان بااشاره به دانش بنيان کردن زنجيره توليد و لزوم توجه به شرکتهاي دانش بنيان و فناور گفت: سازمان از طرحهاي دانش بنيان در بخشهاي صنعت و معدن حمايت مي کند.
صدور 129 مورد مجوز سرمايه گذاري در آذربايجان غربي
جليل جباري مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجان غربي اظهار کرد: سال گذشته، 129مورد مجوز سرمايه گذاري با مبلغ سرمايه گذاري 1170 ميليارد تومان در بخش گردشگري استان صادر شده است.
وي به ايجاد اشتغال براي 100نفر در استان به موازات سرمايه گذاري هاي انجام شده اشاره کرد و گفت: در استان ظرفيت هاي زيادي براي جذب سرمايه گذار وجود دارد.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايسنا؛ آذربايجان غربي به تنهايي تا اندازه اي منابع غني و ارزشمند برخوردار است، که در به فعليت رسيدن اين ثروتهاي طبيعي، قابليت اين رو دارد که مشکلات اقتصادي و معيشتي موجود را برطرف کند.
اين مهم نيز در سايه جذب سرمايه گذار و تقويت بخش خصوصي امکان پذير است که اميد است که در سال »توليد، دانش بنيان و اشتغال« به اين مقوله توجه ويژه اي شود.
منبع :