محمدباقر قريشي در خصوص آخرين وضعيت آرتميا اظهار کرد: به دليل کاهش حجم آب ورودي به درياچه و بالا رفتن درجه شوري آن، در حال حاضر شرايط براي زيست آرتميا مناسب نيست و عملاً برداشتي صورت نميگيرد.
وي ادامه داد: در حال حاضر تخم يا سيست آرتميا به صورت يک پتانسيل بالقوه ذخيره در بستر درياچه اروميه ذخيره شده شده و به محض مساعد شدن شرايط محيطي، اين تخمها طي مراحلي به موجود زنده آرتميا تبديل ميشوند.
قريشي آرتميا را موجودي ارزشمند دانست که علاوه بر مصارف آبزي پروري در موارد متعدد ديگر نيز حائز اهميت است و در اين رابطه افزود: شيلات استان براي تأمين بخشي از نياز کشور و فراهم نمودن بستر صادرات اين نوع محصول در توسعه پرورش آرتميا در مناطق مستعد حاشيه درياچه اروميه از هرگونه سرمايه گذاري بخش خصوصي و شرکتها استقبال ميکند.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر يک مجتمع 2هزار هکتاري پرورش آرتميا در دشت فسندوز مياندوآب در ضلع شرقي درياچه اروميه به صورت فازبندي و مرحله به مرحله در حال راه اندازي مزارع پرورش آرتميا است، اضافه کرد: در حال حاضر 70هکتار از فاز اول مجتمع فسندوز به بهره برداري رسيده و حدود 500 هکتار در مرحله احداث تأسيسات و استخرهاي ماهي پرورشي است.
مدير شيلات و آبزيان آذربايجان غربي با بيان اينکه ظرفيت توليد آرتميا در آذربايجانغربي در هر هکتار 1.1 تن بيومس و سيست آرتميا است، گفت: درياچه اروميه ظرفيت برداشت و صادرات سالانه بيش از 300تن آرتميا را دارد که با درآمدزايي مربوط به اين موجود ريز، ميتوان تحولي در تأمين درآمد آذربايجانغربي ايجاد و حتي اين استان را از بودجه دولتي بينياز کرد.
آرتميا به تنها موجود زنده درياچه اروميه مشهور است که ارزش اقتصادي نهفته در آن به طلاي پنهان در نگين آبي آذربايجان شهرت دارد.
با توجه به نياز اساسي صنعت آبزي پروري کشور به آرتميا به نظر ميرسد اين جاندار ريز اما با ارزش، نه تنها پتانسيل ايجاد تحول اقتصادي در منطقه را دارد، بلکه عاملي نيز براي موفقت دولت مردمي در تحقق رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب در بحث پشتيباني و حمايت از توليد داخلي محسوب ميشود.