عصر آذربایجان

گزارش خبر

سرانه اي که در آذربايجان غربي همچنان نامطلوب است

سرانه اي که در آذربايجان غربي همچنان نامطلوب است

1401/06/20

گروه گزارش: آذربايجان غربي نيازمند افزايش سرانه فضاي آموزشي است جمله اي است که ساليان سال از زبان مسئولان استاني گفته و فقط در فقط در خبرها بيان مي شود، معضل کمبود فضاي آموزشي در استاني طولي که داراي مناطق روستايي و کوهستاني است به داستاني تکراري تبديل شده است.

گروه گزارش: آذربايجان غربي نيازمند افزايش سرانه فضاي آموزشي است جمله اي است که ساليان سال از زبان مسئولان استاني گفته و فقط در فقط در خبرها بيان مي شود، معضل کمبود فضاي آموزشي در استاني طولي که داراي مناطق روستايي و کوهستاني است به داستاني تکراري تبديل شده است.
 همه ساله شاهد تارکين تحصيل در اين استان هستيم که مي توان يکي از دلايل ترک تحصيل اين دانش آموزان را کمبود مدرسه برشمرد. وجود مدارس سه شيفته و کانکسي لزوم اهميت و رعايت عدالت آموزشي را در اين استان دو چندان مي کند.
در طول سال جاري در سطح استان به خصوص در مناطق روستايي تعداد قابل توجهي کلاس درس به بهره برداري رسيده يا کلنگ احداث به زمين زده شده اما هنوز هم کمبود کلاس درس معضلي است که سرانه فضاي آموزشي در آذربايجان غربي را به 4.1متر مربع براي هر دانش آموز رسانده است.
وضعيت سرانه آموزشي در آذربايجان غربي نامطلوب است
استاندار آذربايجان غربي در شوراي آموزش و پرورش آذربايجان غربي که با حضور وزير آموزش و پرورش برگزار شد، افزود: با توجه به اينکه آموزش مطلوب و کيفي اساس توسعه هر منطقه بوده آذربايجان غربي نيازمند افزايش سرانه فضاي آموزشي است.
وي با اشاره به اينکه برقراري عدالت منطقه اي و آموزشي در استان داراي اهميت است، بيان کرد: در داخل شهر اروميه مدارسي سه شيفته فعال هستند که برخي ها حتي به صورت کلاسهاي کانکسي اداره مي شوند.استاندار آذربايجان غربي اضافه کرد: 300 هزار نفر در مناطق حاشيه اي زندگي مي کنند که وضعيت سرانه آموزشي نامطلوبي دارند و اين موضوع نيازمند مديريت است تا بحث عدالت آموزشي را در توزيع امکانات محقق کنيم.استاندار آذربايجان غربي با بيان اينکه براي جبران کمبود فضاهاي آموزشي و تکميل پروژه هاي نيمه تمام حوزه آموزش و پرورش، خواستار تخصيص اعتبارات ويژه هستيم، افزود: متاسفانه آذربايجان غربي در شاخص هاي توسعه حوزه آموزشي، جايگاه مناسبي در سطح کشور ندارد و براي بهبود اين وضعيت نيازمند حمايت جدي دولت و وزارت آموزش و پرورش هستيم.
براي جبران کمبود فضاهاي آموزشي استان نيازمند تخصيص اعتبارات ويژه هستيم
وي با درخواست از وزير آموزش و پرورش جهت تامين و تجهيز مدارس استان، خاطرنشان کرد: براي جبران کمبود فضاهاي آموزشي و تکميل پروژه هاي نيمه تمام حوزه آموزش و پرورش، خواستار تخصيص اعتبارات ويژه هستيم.رئيس شوراي آموزش و پرورش آذربايجان غربي همچنين با اشاره به اينکه آموزش مطلوب و کيفي اساس توسعه هر منطقه است، افزود: 20 هزار بازمانده از تحصيل در اين استان وجود دارد که برنامه ريزي براي بازگشت آنان به چرخه تحصيل و آموزش بايد توسط آموزش و پرورش صورت گيرد.
معتمديان با اعلام اينکه آذربايجان غربي نيازمند افزايش سرانه فضاي آموزشي براي کيفي شدن آموزش است، تصريح کرد: تشکيل کارگروه ويژه براي ساماندهي سرانه فضاي آموزشي استان ضروري بوده و از ظرفيت خيرين در اين زمينه استفاده خواهد شد.
نهضت مدرسه سازي بايد در آذربايجان غربي راه اندازي شود
وي با تاکيد بر برقراري عدالت منطقه‌اي و آموزشي در استان، افزود: مناطق کم برخوردار آذربايجان غربي وضعيت سرانه آموزشي نامطلوبي دارند و براي برقراري عدالت آموزشي در توزيع امکانات، راه اندازي نهضت مدرسه سازي در استان بايد صورت گيرد و با استفاده از تمام ظرفيتها در اين راستا حرکت خواهيم کرد.
رشد 2.3 درصد باسوادي در آذربايجان_غربي
به گفته حسن خاني معاون سوادآموزي آموزش و پرورش استان براساس سرشماري سال 95 ميانگين باسوادي  کشوري 87.6 درصد و ميانگين استاني 82 درصد است و استان مابين دو سرشماري با رشد 2.3 درصد باسوادي در جايگاه ششم کشوري قرار دارد.
وجود 20هزار تارک و بازمانده از تحصيل در آذربايجان غربي
جنگي, مديرکل آموزش و پرورش آذربايجان غربي نيز در جلسه شوراي آموزش و پرورش استان از کمبود 6 هزار نفر نيروي انساني در مجموعه آموزش و پرورش استان خبرداد و گفت: 20هزار تارک و بازمانده از تحصيل در استان وجود دارد که با برنامه‌ريزي صورت گرفته نسبت به جذب بازماندگان از تحصيل اقدام خواهد شد.
وي اظهار کرد: سرانه فضاي ورزشي استان به ترتيب 3 سانتيمتر فضاي بسته ورزشي و 12 سانتيمتر فضاي ورزشي باز مي باشد که نسبت به ميانگين کشوري بسيار ناچيز است.جنگي خاطر نشان کرد:سرانه فضاي آموزشي استان 4.1متر مربع براي هر دانش آموز است که نسبت به ميانگين کشوري با 5.2 متر پايين تر است و براي رسيدن به ميانگين کشوري فضاي آموزشي، بايد 4500کلاس درس در استان احداث شود.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايسنا؛ نقش آموزش و پرورش در توسعه و پيشرفت هر جامعه اي بر کسي پوشيده نيست چرا که بررسي عوامل مؤثر بر پيشرفت و ترقي و توسعه در جوامع پيشرفته نشان مي دهد که همه ي اين کشور ها از آموزش و پرورش توانمند و کارآمد برخوردار هستند.
اما کمبود کلاس درس فرصتي فراهم ميکند تا آينده سازان کشور نتوانند با ادامه تحصيل آينده رويايي براي کشور ترسيم کنند.در اين راستا ضروري است خيرين نيز دوشادوش دولت دربسترسازي براي ارتقا آموزش کشور با ساخت کلاس درس بيش از گذشته ياري رسان باشند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها