عصر آذربایجان

گزارش خبر

بازار لوازم‌التحرير زير سايه سنگين گراني و تورم

بازار لوازم‌التحرير زير سايه سنگين گراني و تورم

1403/06/25

گروه گزارش: با نزديک شدن به فصل آغاز مدارس بازار خريد لوازم‌التحرير داغ شده اما گراني و قيمت بالاي‌ کالاها، کام خانواده‌ها و دانش‌آموزان را تلخ کرده است.


آرام آرام به روزهاي پاياني شهريور و آغاز مهرماه و شروع مدارس مي‌رسيم؛ اين روزها بازار خريد لوازم التحرير داغِ داغ است و خانواده‌ها در تکاپوي خريد تجهيزات مدرسه براي فرزندان خود هستند.
ماه شهريور همواره براي ما يادآور دفتر و کتاب‌هاي رنگي رنگي، خودکارهاي مختلف و لباس نو مدرسه بوده است، تا همين چند سال قبل خانواده‌ها با خيال راحت هر آنچه که فرزندان‌شان طلب مي‌کردند را با شوق مي‌خريدند، اما طي سال‌هاي اخير به واسطه مشکلات اقتصادي، اين شوق با نگراني والدين همراه شده است. والديني که مي‌دانند بايد علاوه بر لوازم التحرير به فکر خريد کيف و کفش و لباس هم باشند. در اين ميان، فشار بر خانواده‌هايي که بيشتر از يک فرزند محصل دارند، بيشتر است.
شايد اين روزها کمتر خانواده‌اي بتواند همانند گذشته لوازم‌التحرير با تعداد بالا را براي فرزند خود بخرد؛ بهتر است اينگونه بگوييم تورم بالا، فشار اقتصادي و گراني بسيار يادآور روزگاران گذشته است، آنگونه که پدران و مادران‌مان تعريف مي‌کنند با يک خودکار آبي سال‌هاي سال مي‌نوشتند و يک لباس را چندين فرزند به تن مي‌کرد؛ البته اين روزها به دليل چشم هم چشمي اين امر نيز غيرممکن شده است.
وضعيت بازار تبريز در آستانه بازگشايي مدارس
روانه بازار مرکزي تبريز مي‌شوم تا وضعيت را جويا شوم؛ سوار يکي اتوبوس‌هاي واحد مي‌شوم، بسيار شلوغ است و از شدت جمعيت زياد جا براي سوزن انداختن نيست، همه مي‌گويند به دليل فرا رسيدن فصل آغاز مدارس همه به سمت بازار مي‌روند و کل خطوط شلوغ است. بالاخره با گذر از ترافيک سرسام‌آور تبريز به بازار مرکزي مي‌رسم؛
دفتر و خودکارهاي رنگي و لوازم‌التحريرهاي جديد توجه مرا به خود جلب مي‌کند، دروغ چرا با اينکه چندين سال از دانش آموز بودنم مي‌گذرد اما هنوز هم وسوسه مي‌شوم، قيمت يک بسته مداد رنگي را مي‌پرسم، 640 هزار تومان! قيمت کوله‌ها از 500 هزار تومان شروع شده و تا چندين ميليون هم ادامه دارد.
ديگر خبري از آن شوق و ذوق خريدهاي رنگارنگ اول مهر نيست؛ شهريور امسال براي بسياري از خانواده‌ها، يادآور روزهايي است که هر بسته مداد و دفتر، باري سنگين بر دوش پدران و مادران است. گويي لبخندهاي کودکان زير سايه سنگين گراني، آرام آرام محو مي‌شود. بازار تبريز که زماني پر از خريداران پرشور بود، اين روزها شاهد چشمان نگران والديني است که ميان قفسه‌هاي پر زرق و برق لوازم‌التحرير، به دنبال قيمت‌هاي مناسب‌تر و کالاهاي ضروري‌تر مي‌گردند.
وقتي لوازم‌التحرير کالايي لوکس مي‌شود
با گشت و گذار در يکي از فروشگاه‌هاي لوازم التحرير پدري را مي‌بينم که سعي دارد پسر خود را قانع کند که از خير خريد يک دفتر فانتزي بگذرد و به يک دفتر ساده و ارزان‌تر رضايت دهد. پدر اميرحسين مي‌گويد: کودکي‌هايم را به خاطر دارم، آن زمان پدر و مادرها با دست باز براي اول مهر خريد مي‌کردند و خبري از گراني نبود؛ اما امروز ما پدرها بايد با کلي استرس بچه‌هايمان را براي خريد بياوريم و با اوقات تلخ به خانه برگرديم.
او ادامه مي‌دهد: از طرفي اين همه رنگ و لعاب و تنوع هم وجود نداشت و ما راحت خريد مي‌کرديم اما امروز بايد بچه‌ها را راهنمايي کنيم که برخي از اين لوازم التحريرها جنبه تزئيني دارد و کاربرد آنچناني براي آن‌ها ندارد.
جلوتر مي‌روم، راستش را بخواهيد، تنوع بالاي لوازم‌التحريرها، منِِ بزرگسال را هم باوجود اينکه نيازي ندارم، وسوسه مي‌کند؛
مادر فائزه 11 ساله مي‌گويد: قيمت لوازم‌التحرير بسيار زياد است، از طرفي برخي از خانواده‌هايي که توانايي مالي بالايي دارند وسايل مختلف براي فرزندان خود مي‌خرند کودکان ما هم مي‌بينند و حسرت بزرگي در دل‌شان مي‌شود.
او مي‌افزايد: از همه خانواده‌ها درخواست مي‌کنم بقيه را هم درک کنند.
چشم هم چشمي حتي سر لوازم‌التحرير!
پدر محمد 8 ساله نيز مي‌گويد: در گذشته ما يک خودکار آبي رنگ داشتيم و سال‌هاي سال با آن مي‌نوشتيم اما اين روزها حتي کيف لقمه هم مد شده است؛ درحالي‌که ما لقمه را درون کيسه پلاستيکي مي‌گذاشتيم و رفاقت‌ها و شيريني اتفاقات آن زمان از الان هم بيشتر بود.
او ادامه مي‌دهد: اي کاش نظارتي بر بازار لوازم‌التحرير شود، وسايل به درد نخور فانتزي بسيار زياد شده فرزندانمان هم مي‌خواهند اما ما توانايي خريد نداريم.
مادر يسنا نيز مي‌گويد: برخي درخواست‌هاي فرزندم را در رابطه با خريد لوازم التحرير فاکتور گرفتم و فقط چند قلم وسايل ضروري از جمله مداد، پاک‌کن، خودکار و دفتر در حد ضرورت خريدم. قيمت بالاي لوازم التحرير براي خانواده‌هايي که دو يا سه فرزند محصل دارند واقعاً آزاردهنده است.
او با اشاره به دردسرهاي خريد لوازم التحرير، ادامه مي‌دهد: معلم دخترم توصيه‌هايي براي ميزان و نوع خريد نوشت افزار به ما داشتند و تاکيد کردند که وسايل ساده براي بچه‌ها بخريم که حواس آن‌ها پرت نشود؛ اما مادرها بايد با بچه‌ها کلنجار بروند تا آن‌ها را قانع کنند و همين به يک دردسر تبديل شده است.
مادر اين دانش آموز مي‌افزايد: بايد فرهنگ صرفه جويي را به بچه‌ها آموزش بدهيم با وجود اينکه دخترم مي‌تواند مداد رنگي سال گذشته را استفاده کند اصرار دارد که براي سال تحصيلي جديد يک جعبه مداد رنگي نو براي او بخرم.
يکي از والدين با نگاهي پريشان مي‌گويد: با دو بچه مدرسه‌اي، ديگر توان خريد کامل لوازم التحرير را نداريم. هر روز بچه‌هايم چيز جديدي مي‌خواهند و من مجبورم آن‌ها را قانع کنم که اين وسايل جنبه تزئيني دارند و هيچ کاربردي ندارند.
اما کودکان، بي‌خبر از درد و رنج والدين، همچنان در خيال مدادهاي رنگي و دفترهاي فانتزي خود غوطه‌ورند. اين است حقيقت اين روزهاي سخت شهريور.
مسئولين نظارت کنند
سري هم به فروشندگان لوازم‌التحرير مي‌زنم و وضعيت بازار را جويا مي‌شوم؛يکي از فروشندگان قديمي بازار مي‌گويد: خانواده‌ها توان خريد ندارند و بازار ما هم رونق گذشته را از دست داده است. اميدواريم که مسئولين فکري به حال اين وضعيت بکنند؛ شرايط واقعاً بغرنج شده است.قيمت‌هاي نجومي لوازم‌التحرير و نياز به تهيه کيف، کفش و لباس مدرسه، والدين را به مرز استيصال رسانده است. خانواده‌هايي که مجبورند چندين فرزند را روانه مدرسه کنند، در اين ميان بيشترين فشار را تحمل مي‌کنند. آيا مسئولين از اين شرايط خبر دارند؟ يا شايد زير سايه اين گراني‌ها، صداي اين پدران و مادران به گوش آن‌ها نمي‌رسد؟
علي رضايي از فروشندگان قديمي لوازم‌التحرير در تبريز است، او مي‌گويد: قيمت لوازم‌التحرير بالا رفته و خانواده‌ها توانايي خريد ندارند به همين دليل بازار ما هم مثل گذشته نيست.او ادامه مي‌دهد: از مسئولين درخواست مي‌کنم نظارتي بر بازار داشته باشند، وضعيت واقعاً خوب نيست.زماني از فروشندگان لوازم التحرير نيز مي‌گويد: نرخ لوازم التحرير مانند بسياري از اقلام و کالاهاي موجود در بازار به نرخ ارز بستگي دارد، کاغذ موردنياز لوازم التحرير تماماً وارداتي است و کارهاي صحافي آن داخل کشور انجام مي‌شود؛ همچنين مواد اوليه برخي کالاها مانند خودکار و قلم وارداتي است اگرچه پاک کن از مواد اوليه پتروشيمي داخلي تهيه مي‌شود آن‌هم با افزايش قيمت مواجه شده است.
او با بيان اينکه به طورکلي مي‌توان گفت نرخ لوازم التحرير در چند سال اخير افزايش داشته است، ادامه مي‌دهد: نوشت‌افزار داخلي از نگاه متخصصان اين حوزه داراي کيفيت قابل توجه است که مي‌تواند در رقابت با کالاهاي خارجي گوي سبقت را بربايد و مهم‌تر از همه آنکه کالاهاي داخلي قيمت‌هاي مناسب و منصفانه‌اي دارد که خريد آن براي خانواده‌هاي ايراني به‌صرفه‌تر است.
اين فروشنده لوازم التحرير تاکيد مي‌کند: خريد هر خانواده به وضعيت اقتصادي، معيشت و سبک زندگي آنها بستگي دارد و به‌همين خاطر هزينه کردن هر خانواده براي خريد لوازم التحرير نيز به تبع متفاوت است. ممکن است خانواده‌اي با هزينه‌اي حدود 600 تا 700 هزار تومان لوازم ضروري و موردنياز فرزندش براي نيم سال تحصيلي را خريداري کند اما خانواده‌اي با هزينه‌اي معادل ? تا 6 ميليون تومان بخشي از لوازم التحرير فرزندش را خريداري کند.
زماني خاطرنشان مي‌کند: رفتار مردم اقتصادي‌تر شده است؛ تورم و گراني قدرت خريد مردم را کاهش داده و باعث شده ميزان خريد آنان به حداقل برسد و مردم وسايل ضروري فرزندانشان را تهيه مي‌کنند. بسياري از خانواده‌ها از خريد لوازم لوکس صرف‌نظر مي‌کنند.
اين فروشنده لوازم التحرير مي‌افزايد: گراني، خريد براي يک سال تحصيلي دانش‌آموزان را به نيم سال تقليل داده است و برخي از والدين تمايل دارند در طول سال وسايل موردنياز ديگر را خريداري کنند.
فشار اقتصادي تا کي؟!
با احتساب قيمت‌ها هزينه خريد لوازم‌التحرير و لباس مدارس حدود سه ميليون تومان شده که با مجموع هزينه سرويس و شهريه مدارس، رقم بالايي مي‌شود که با حقوق خانواده‌هاي ايراني چندان تطابقي ندارد.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از مهر،مسئولين بايد فکري به حال بازار لوازم‌التحرير بکنند وضعيت چندان مناسب نيست، کمر مردم زير فشار گراني له مي‌شود از طرفي در اين شرايط انتظار افزايش جمعيت و فرزندآوري داشتن چندان منطقي بنظر نمي‌رسد؛ پس لطفاً فکري به حال کشور بکنيد.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها