عصر آذربایجان

گزارش خبر

احياي کشت و صنعت مغان، يادگار ماندگار شهيد رييسي در مغان

احياي کشت و صنعت مغان، يادگار ماندگار شهيد رييسي در مغان

1403/03/06

گروه گزارش: مردم منطقه مغان خاطره خوشي از اقدام شهيد آيت‌الله سيدابراهيم رئيسي در ابطال واگذاري و احياي مجتمع کشت و صنعت و دامپروري مغان دارند چرا که اين واگذاري مساله‌دار با تصميم قاطع و هوشمندانه آيت‌الله رئيسي در دوره رياست قوه قضائيه ابطال شده و مورد تاييد و رضايت مردم منطقه قرار گرفت.


شهيد آيت‌الله رئيسي در خلال سفر سوم مهرماه سال 1399 به استان اردبيل در کسوت رئيس قوه قضاييه، در پاسخ به طومار 20 هزار امضايي مردم، يکي از مهم‌ترين مطالبات مردمي اين استان را محقق کرده و با صدور دستور 6 ماده‌اي، واگذاري مجتمع کشت و صنعت و دامپروري مغان به بخش خصوصي را پس از بررسي دقيق پرونده ابطال کرد و اين سرمايه ملي به دامن بيت‌المال برگشت.
با گذشت نزديک چهار سال از ابطال واگذاري اين شرکت به بخش خصوصي و ارزيابي اقدامات انجام شده، به جرات مي‌توان ابطال واگذاري پرحاشيه اين شرکت را جزو يادگارهاي ماندگار شهيد آيت‌الله رئيسي، رئيس سابق قوه قضائيه و رئيس‌جمهور فقيد و شهيد راه خدمت در استان اردبيل اعلام کرد.پس از ابطال اين واگذاري از سوي شهيد آيت‌الله رئيسي، هيات مديره جديد اين شرکت نيز در تاريخ 15 دي‌ماه سال 1399 معرفي شده و از آن تاريخ فرايند احياي اين شرکت آغاز و با وجود گذشت نزديک 3.5 سال زراعي، دستاوردهاي چشمگيري در اين مجتمع توليدي حاصل شد.
شهيد آيت‌الله سيدابراهيم رئيسي يک سال بعد پس از انتخاب به عنوان رئيس‌جمهور ايران، در روز 30 مهرماه 1400 و در جريان هشتمين سفر استاني خود در منطقه مغان حاضر شد و از مراحل احياي مجتمع کشت و صنعت و دامپروري مغان يک سال از ابطال واگذاري آن به بخش خصوصي و بازگشت آن به بيت‌المال بازديد کرد.آن شهيد فقيد در جريان بازديد از مجموعه کشت و صنعت مغان بر حمايت دولت از پيشرفت و آباداني اين مجموعه بزرگ کشاورزي تاکيد کرد و در جريان اين بازديد، با اشاره به ظرفيت‌هاي گسترده کشاورزي و اشتغال‌زايي مجموعه کشت و صنعت مغان گفت: دولت خود را موظف مي‌داند با حداکثر توان از رونق فعاليت‌ها و افزايش ميزان اشتغال در اين مجموعه حمايت کند.
وي افزود: هيچ دليلي براي ايجاد توقف و کُندي در فعاليت‌هاي شرکت کشت و صنعت مغان وجود ندارد و دولت از ارتقا و پيشرفت اين مجموعه حمايت مي‌کند.
شهيد رئيسي با بيان اين که شرکت کشت و صنعت و دامپروري مغان بايد بخشي از ظرفيت‌ها و درآمدهاي خود را براي انجام مسئوليت‌هاي اجتماعي در قبال استان و بهبود وضعيت مردم منطقه صرف کند، بر استفاده از همه ظرفيت‌هاي توليدي در اين مجموعه اقتصادي تاکيد کرد.
مجتمع کشت و صنعت و دامپروري مغان که هم‌اکنون به عنوان زيرمجموعه وزارت جهاد کشاورزي محسوب مي‌شود، در زمينه توليد محصولات کشاورزي، دامي و صنايع وابسته با 2 هزار و 700 نفر نيروي انساني شاغل فعاليت مي‌کند و به عنوان پيشاني توليد بخش کشاورزي استان در حال فعاليت و توليد است.
مجتمع کشت و صنعت و دامپروري مغان به عنوان بزرگترين شرکت کشت و صنعت کشور با داشتن اراضي وسيع زراعي به مساحت بيش از 27 هزار هکتار، 2 هزار و 600 هکتار باغات ميوه، مجتمع بزرگ دامپروري، کارخانه‌هاي قند، لبنيات، فرآوري ميوه و چند واحد توليدي ديگر از شرکت‌هاي منحصر بفرد کشور محسوب مي‌شود.وسعت اوليه کشت و صنعت مغان به عنوان بنگاه عظيم اقتصادي در شمال استان اردبيل 60 هزار هکتار بود ولي هم اکنون تنها 27 هزار هکتار در دست کشت و صنعت مغان قرار دارد که 23 هزار هکتار آن قابل کشت است.اين شرکت در اجراي قانون خصوصي‌سازي در سال 1388 در ليست واگذاري به بخش خصوصي قرار گرفت.پس از طي مراحل قانوني عاقبت در سال 96 در اجراي قانون اصل 44 قانون اساسي فرايند واگذاري اين شرکت عظيم نيز آغاز شد.
بعد از چهار فقره آگهي، در سال 1397 به قيمت 18 هزار و 400 ميليارد ريال به صورت اقساط 9 ساله با 2 سال تنفس و سود 14 درصدي و آورده نقدي يک هزار ميليارد ريالي سرمايه‌گذار به بخش خصوصي واگذار شد.اين واگذاري از همان زمان به علت طي نشدن فرايند قانوني، تعيين قيمت پايين فروش و نيز ناديده گرفته شدن حقوق بيت المال و منافع ذيحقان و اهالي منطقه با اعتراض مردم مواجه شد.پس از کش‌وقوس‌هاي فراوان در جريان سفر مهر ماه سال 1399 شهيد آيت الله رئيسي رئيس وقت قوه قضائيه به استان اردبيل، بررسي واگذاري کشت و صنعت مغان و تصميم‌گيري درباره آن به يکي از مهم‌ترين موضوعات اين سفر تبديل شد.در نهايت شهيد آيت‌الله رئيسي با استماع نظرات مسئولان استاني و بررسي کارشناسي موضوع، دستور 6 ماده‌اي در خصوص بررسي نحوه واگذاري شرکت کشت و صنعت مغان را صادر کرد و همين مساله سرآغازي براي بازگرداندن اين شرکت بزرگ به مردم منطقه و رفع برخي مشکلات آن شد.مديرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروري مغان با تشريح وضعيت اين شرکت پس از ابطال واگذاري گفت: سودآور کردن اين شرکت در راس برنامه‌ها قرار گرفته و در 3.5 سال گذشته پس از ابطال واگذاري به بخش خصوصي، علاوه بر اجراي طرح‌هاي احيا و برنامه‌هاي توسعه، سالانه 800 تا يک هزار ميليارد ريال سود مازاد نيز کسب شده است.
هنگام شکل گيري مجتمع کشت و صنعت و دامپروري مغان در قبل از انقلاب، تعدادي از مناطق روستايي و قشلاقات عشاير ساکن در منطقه، در محدوده اراضي اين شرکت قرار گرفت و همه اراضي موجود توسط شرکت تملک شد.از آن زمان موضوع واگذاري سهم زمين به عشاير ساکن در محدوده کشت و صنعت به عنوان مهم‌ترين مطالبه مردمي مطرح شد ولي تاکنون به شکل جدي در اين زمينه اقدامي نشد ولي پس از فروش و ابطال واگذاري اين شرکت، مساله واگذاري زمين سهم عشاير ساکن در محدوده شرکت از سر گرفته شد.بر اساس برنامه کاري تهيه شده، روند واگذاري اراضي زراعي و مسکوني 43 روستا و منطقه عشايرنشين محدوده کشت و صنعت مغان آغاز شده و انتقال قانوني زمين‌هاي داخل مناطق مسکوني نيز توسط بنياد مسکن انقلاب اسلامي در حال اجراست.اين اقدام هر چند با کندي جريان دارد ولي با توجه به اين که از مهم‌ترين مطالبات مردمي مندرج در طومار امضا شده 20 هزار نفري ابطال واگذاري اين شرکت خطاب به شهيد رئيسي بوده، مردم مغان پس از شنيدن خبر شهادت رئيس‌جمهور خود، اکنون آه حسرت و نداي رحمت سر مي‌دهند.مديرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروري مغان با اشاره به آغاز واگذاري بخشي از اراضي کشت و صنعت مغان به عشاير ساکن در محدوده اين شرکت پس از پنج دهه برابر تصميم مراجع قانوني مرتبط افزود: تلاش مديريت جديد شرکت کشت و صنعت و دامپروري مغان پس از ابطال واگذاري در چند سال گذشته، بر تبديل اراضي ديم به آبي از طريق جذب منابع مالي و تسهيلات متمرکز شده است.
صمد بهزاد اعلام کرد: بر اين اساس عمليات تبديل شيوه آبياري غرق‌آبي فعلي به آبياري تحت فشار در محدود 700 هکتار از اراضي اين شرکت شروع شده و تلاش براي جذب تسهيلات براي نوسازي و تبديل اراضي ديم و اصلاح شيوه آبياري در کشت و صنعت مغان ادامه دارد.مديرعامل شرکت کشت و صنعت مغان و دامپروري اضافه کرد: براي احياي کامل اين شرکت، 230 هزار ميليارد ريال پروژه تعريف و تدوين شده است.به گزارش عصرآذربايجان به نقل از ايرنا، مردم استان اردبيل در ماه هاي اخير منظر دومين سفر استاني شهيد آيت‌الله رئيسي به اين خطه بودند که در ادامه خدمات دولت سيزدهم، بار ديگر شاهد اقدام ماندگار ديگر وي در استان خود باشند که متاسفانه در پي حادثه جانسوز سقوط ، چشم به راه ماندند و بالگرد حامل رئيس جمهور فقيد، مردم استان اردبيل را به مقصد آرزوهاي خود نرساند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها