عصر آذربایجان

گزارش خبر

توسعه زيرساخت گردشگري در سلطانيه

توسعه زيرساخت گردشگري در سلطانيه

1403/04/17

گروه فرهنگي: شهرستان سلطانيه به لحاظ موقعيت خاص جغرافيايي و وجود اثر تاريخي »گنبد جهاني« مي‌تواند به قطب گردشگري استان تبديل شود که سرمايه‌گذاري، تبليغات و تامين زيرساخت‌هاي اقامتي در آن موجب توسعه و رشد هرچه بيشتر اين منطقه مي‌شود.


 امروزه نقش گردشگري در اقتصاد جهان بر کسي پوشيده نيست و به اعتقاد کارشناسان، اين صنعت، بهترين منبع اقتصادي است که مي‌تواند جايگزين نفت شود. اين صنعت مهم به اعتقاد کارشناسان مي‌تواند علاوه بر افزايش توليد ناخالص داخلي اشتغال زيادي را به همراه داشته باشد. متوليان اين حوزه در کشور طي چند سال گذشته تلاش کرده‌اند صنعت گردشگري در اقصي نقاط کشور رشد يابد، اما بروز مشکلات و موانع متعدد مانع تحقق اين امر مهم شده است. بنا بر آمارهاي اعلام شده بيش از ?هزار اثر تاريخي و طبيعي در استان شناسايي شده که از اين تعداد 925 اثر در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است. از طرفي استان زنجان داراي آثار باستاني فراوان و ارزشمندي مانند گنبد سلطانيه به عنوان بزرگترين گنبد آجري جهان و يا معبد داش کسن است که همه ساله گردشگران زيادي را به خود جذب مي‌کند. يکي از مناطق بکر و داراي جاذبه‌هاي طبيعي و گردشگري استان، شهرستان سلطانيه به مرکزيت شهر تاريخي سلطانيه مشتمل بر بخش‌هاي مرکزي و باغ حلي است.
اين شهرستان که در سال 1392 به شهرستان ارتقا يافت از شمال به شهرستان طارم، از شرق به ابهر و استان قزوين، از جنوب و جنوب غربي به شهرستان خدابنده و ايجرود و از غرب و شمال غرب به شهرستان زنجان محدود مي‌شود.سلطانيه، تاريخي کهن را در دل خود جاي داده که از قرن‌ها اقتدار و عظمت هنر و فرهنگ ايراني برآمده است، اين شهرستان جاذبه‌هاي گردشگري تاريخي‌طبيعي زيادي دارد و موقعيت جغرافيايي آن به گونه‌اي است که ساکنان غرب کشور و حتي پايتخت به‌راحتي امکان دسترسي به آن را دارند.
شهر سلطانيه ويژگي‌هايي خاص و کم‌نظيري دارد و برخلاف بقيه پايتخت‌هاي ايران که حاصل پيشرفت و تکامل تدريجي بودند، يکباره و به‌دستور پادشاه مغول، اولجايتو يا همان سلطان محمد خدابنده بنا شد تا پايتخت جديدي براي امپراتوري بزرگ باشد.آخرين باري که نام سلطانيه را در ميان صفحات تاريخ مي‌بينيم، مربوط به زماني است که در گير و دار جنگ با روسيه تزاري در عهد پادشاهان قاجار دشت سلطانيه به عنوان قرارگاه قشون ايران مورد استفاده قرار گرفت و در اين زمان بود که به دستور فتحعلي‌شاه با استفاده از مصالح باقيمانده از ابنيه تاريخي، بنايي جديد به نام کوشک احداث شد که امروزه بقاياي آن همچنان وجود دارد.
توسعه زيرساخت‌ها در سلطانيه متوازن با رشد گردشگري
سيد سعيد صفوي در اين باره گفت: در راستاي رونق هرچه بيشتر منطقه و ارائه خدمات مناسب به گردشگراني که شهرستان تاريخي سلطانيه را به عنوان مقصد خود انتخاب مي‌کنند بايد توسعه زيرساخت‌ها در اين منطقه متوازن با رشد گردشگري اتفاق بيفتد.مديرکل ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي استان زنجان افزود: شهرستان سلطانيه با داشتن ظرفيت‌هاي ويژه در حوزه گردشگري يکي از مقاصد اصلي سفر در کشور است که سرمايه‌گذاري در حوزه گردشگري در اين شهرستان با ريسک پايين محسوب مي‌شود.او اضافه کرد: در اين راستا اداره کل ميراث فرهنگي استان، آماده حمايت از ايده‌هاي نو خواهد بود و تعريف و تکميل مسير گردشگري براي اين منطقه در دستور کار قرار دارد و امتياز ويژه‌اي براي گردشگري استان محسوب مي‌شود.
صفوي يادآور شد: جذب سرمايه‌گذاران در راستاي راه‌اندازي بوم‌گردي، هتل و مجتمع‌هاي گردشگري، مشارکت دهياري‌ها در اجراي پروژه‌هاي مشارکتي و معرفي هرچه بهتر شهرستان به گردشگران داخلي و خارجي از جمله اهداف اداره کل براي اجرايي شدن در شهرستان سلطانيه است.
مديرکل ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي استان زنجان يکي از برنامه‌هاي اين اداره کل را افزايش مشارکت بخش خصوصي در حوزه گردشگري و استفاده از ظرفيت‌هاي آن براي توسعه اين بخش در استان ذکر کرد.او افزود: در اين راستا جلسه هم انديشي مجمع استاني تشکل‌هاي حرفه‌اي گردشگري، کارشناسان گردشگري و روساي تشکل‌ها تشکيل شد.اصفهان خاطرنشان کرد: روسا و نمايندگان تشکل‌هاي حرفه‌اي گردشگري استان در تعامل با معاونت گردشگري و کارشناسان اداره کل بايد از تمامي تاسيسات گردشگري سطح استان بازديد کنند.
تبليغات و توسعه مراکز اقامتي، محرک رونق گردشگري سلطانيه
پروانه عسگري با بيان اينکه يکي از اقدامات اين اداره برگزاري جشنواره‌هاي متعدد در راستاي جذب گردشگر بوده است، گفت: به تازگي جشنواره گل محمدي و گلاب در سلطانيه به مدت يک هفته برگزار شد.
رئيس اداره ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي شهرستان سلطانيه افزود: در اين مدت بيش از 10هزار و 500 نفر از بناهاي ماندگر چلبي اوغلي، ملاحسن، داش کسن و گنبد سلطانيه بازديد کردند.او يکي از چالش‌هاي پيش رو در توسعه گردشگري شهرستان را در حوزه عرصه، حريم و ساخت و ساز غيرمجاز عنوان کرد و گفت: همين مسايل، مشکلات و چالش‌هايي را ايجاد کرده است.عسگري ادامه داد: بيشتر زمين‌هاي کشاورزي در گذشته عرصه حريم بوده و با حفاري‌هايي که انجام شده براي خود مردم مشکل ساز شده است.
رئيس اداره ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي شهرستان سلطانيه با بيان اينکه شهرستان سلطانيه سه اثر ملي، يک اثر ثبت جهاني و يک پايگاه ملي داش کسن را در خود جاي داده است، افزود: سرمايه گذاري براي جذب گردشگر نتايج بهتري را در توسعه اين منطقه به دنبال دارد.او با بيان اينکه گردشگري سلطانيه در مقايسه با گذشته تفاوت‌هايي دارد، گفت: اطلاع رساني‌هاي مستمر و تاسيس واحدهاي بوم گردي، خانه‌هاي گردشگري و مسافر در جذب گردشگر تاثير فراواني داشته است.
عسگري با اشاره به آخرين وضعيت گنبد سلطانيه به عنوان تنها اثر جهاني استان افزود: مرمت اين اثر با محدوديت‌هايي مواجه شده است و اين اجازه را نداريم هر روش مرمتي را اجرا کنيم، پيش از اين گنبد سلطانيه با کمبود اعتبار مواجه بود که تاکنون منابع خوبي جذب شده است.رئيس اداره ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي شهرستان سلطانيه با بيان اينکه گردشگري شهرستان به درآمدزايي بخش خصوصي منجر شده است، اظهار کرد: توسعه گردشگري سلطانيه نيازمند تبليغات و ساخت مراکز اقامتي و هتل‌هاي متعدد نياز دارد که در حال حاضر اقداماتي در اين زمينه در حال انجام است.
او با بيان اينکه براي واگذاري بناهاي تاريخي از قبيل چلبي اوغلي و يا حمام سالار شهرستان نيز از مشارکت بخش خصوصي بهره گرفته شده است، گفت: تحقق اين برنامه‌ها در رونق و توسعه روز افزون گردشگري شهرستان بسيار اثرگذار است.
عسگري خاطرنشان کرد: حمايت‌هاي مردم، سازمان‌هاي مردم نهاد و رونق و احياي چمن تاريخي سلطانيه با آبرساني‌هاي مطلوب در توسعه گردشگري و پيشرفت شهرستان بسيار مفيد است.رئيس اداره ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي شهرستان سلطانيه همچنين توسعه و رشد رشته‌هاي مختلف صنايع دستي را از جمله اقدامات مهم ديگر برشمرد و گفت: با اقدامات انجام شده بيش از 18 رشته صنايع دستي در شهرستان فعال شده است. اين فعاليت‌ها علاوه بر ارزآوري به صادرات محصولات هنرمندان صنايع دستي شهرستان به کشورهاي عربي منجر شده است.
ساخت هتل از نيازهاي حوزه گردشگري سلطانيه است
محمدرضا براتي نيز گفت: ساخت هتل يکي از نيازهاي اصلي و مهم در اين شهرستان براي توسعه گردشگري و ارائه خدمات بهتر به گردشگران است.فرماندار سلطانيه با بيان اينکه شهرستان سلطانيه در حوزه گردشگري ظرفيت‌هاي زيادي دارد، افزود: اين شهرستان به واسطه وجود گنبد سلطانيه که نگين گردشگري استان است و همچنين جاذبه‌هايي مانند معبد داش‌کسن، بقعه چلبي اوغلو، چشمه شاه‌بلاغي و تپه نور مي‌تواند در سطح کشور مطرح باشد.
او با تاکيد بر ضرورت توجه به سرمايه‌گذاري در بخش گردشگري اين شهرستان، گفت: سرمايه‌گذاري در حوزه گردشگري مي‌تواند در بخش‌هاي مختلف انجام شود که رونق هريک از اين بخش‌ها مي‌تواند باعث رشد گردشگري شود.براتي با تاکيد بر ضرورت استفاده از پتانسيل بخش خصوصي در اين حوزه، بيان کرد: مي‌توان با شناسايي فرصت‌ها در اين بخش‌ها و تطبيق آن با نيازهاي گردشگران باعث رشد و توسعه گردشگري شد.
به گزارش عصر آذربايجن به نقل از ميراث آريا، فرماندار سلطانيه با توضيح اينکه توانمندي‌هاي سرمايه‌گذاران بايد توسط اداره کل ميراث فرهنگي و گردشگري شناسايي شود، افزود: اميدواريم همه دستگاه‌هاي اجرايي نهايت همکاري را براي تسهيل ساخت هتل و تاسيسات گردشگري توسط بخش خصوصي انجام دهند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها