نخبگان نباید میدان را خالی بگذارند
نخبگان نباید میدان را خالی بگذارند
1403/07/11
عصرآذربایجان- مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی، گفت: نخبگان نباید فضای پیشرفت و توسعه کشور را رها کرده و یا این سنگر تحولآفرینی را خالی بگذارند.
حجتالاسلام محمدرضا مصلحنيا عصر امروز در نشست گراميداشت روز ملي نخبگان در اردبيل که با حضور دانشجويان، اساتيد و نخبگان دانشگاههاي استان اردبيل برگزار شد، اظهار داشت: نخبگان و برجستگان علمي بايد در کانون توجه و محور تحولات کشور قرار گرفته و خود را کنار نکشند، چرا که در اين سرزمين حضور و تلاش آنها ميتواند راهگشا و زمينهساز تحولات جدي باشد.
وي با گراميداشت ياد و خاطره شهيد مصطفي چمران دانشمند و نخبه کشورمان که در تقويم ملي به نام روز نخبگان نامگذاري شده است، تصريح کرد: شهدايي نظير مصطفي چمران به رغم تحصيل در خارج از کشور در سختترين و حساسترين برهه به کشور بازگشته و پشت ملت و نظام را خالي نکردند، بلکه سعي کردند تا در سنگر دفاع از اين کشور به درجه رفيع شهادت برسند.
مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه محقق اردبيلي ضرورت احساس مسئوليت نخبگان را در انجام مأموريتهاي ملي و بينالمللي براي افتخارآفريني اين کشور يادآور شد و گفت: ويژگي اصلي يک نخبه تلاش براي رفع مشکلات مردم و تأثيرگذاري محسوس در پيشرفت و توسعه همهجانبه کشور است.
مصلحنيا افزود: نخبگان با بهرهگيري از هوش و خلاقيت و مديريت خود ميتوانند در اين عرصه مؤثر واقع شده و با ارائه طرحها زمينه بهرهمندي از تسهيلات بنياد ملي نخبگان را فراهم کرده و ضرورت دارد در اين صحنه حمايت از استعدادهاي برتر، تکريم سرآمدان و نخبگان و الگوسازي درست براي نسلهاي آينده مورد توجه قرار گيرد.
وي در ادامه خاطرنشان کرد: نخبه کسي است که علاوه بر استعداد قلبي، شرايط خوبي را براي ابراز علاقهمندي به وطن در او نمايان شده و در حل مسائل کشور را بر مسائل شخصي ترجيح ميدهد.
مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه محقق اردبيلي اضافه کرد: نخبگان بايد خود را در خدمت به جامعه و کشور مسئول دانسته و هر نخبهاي که در اين سرزمين متولد ميشود، به نوعي امانتدار آرمانها و ارزشهاي اين سرزمين باشد.
مصلحنيا به چالشهاي عصر معاصر و ضرورت حضور نخبگان با شعور و آگاهي بيشتر براي حل مشکلات کشور و نسل آينده را يادآور شد و بيان کرد: وظيفه ما اين است که با استفاده از ظرفيت علمي و فرهنگي خود به پيشرفت و توسعه کشور کمک کرده و آرمانهاي شهيد چمران و ديگر شخصيتهاي بزرگ کشور را پاس بداريم.
در اين مراسم رئيس بنياد نخبگان استان اردبيل نيز به نامگذاري هفته نخبگان و روز ملي نخبگان با محوريت تکريم شهيد چمران به عنوان چهره برجسته علمي کشور اشاره کرد و ادامه داد: اين شهيد وارسته نه تنها يک دانشمند، بلکه نخبهاي بود که با احساس مسئوليت در برهه حساس و سرنوشتساز کشور در صحنه حاضر شده و اجازه نداد تا کشور و آينده آن به مخاطره بيفتد.
مهدي داوري يادآور شد: با برگزاري برنامههاي گراميداشت اين هفته با محوريت دانشگاهها، سعي ميکنيم قدردان تلاش نخبگان علمي در سنگر دانشگاه بوده و حمايت خود را از نخبگان و متخصصان ايراني در عرصههاي مختلف با هدف پيشرفت کشور فراهم کنيم.
وي تصريح کرد: امروز اهميت هوش مصنوعي به مراتب بيش از گذشته احساس ميشود و ضرورت دارد هوش مصنوعي به عنوان يکي از فناوريهاي پيشرفته در عرصههاي مختلف پزشکي، صنعت، کشاورزي و خدمات مورد توجه قرار گيرد.
معاون دانشجويي دانشگاه محقق اردبيلي نيز گفت: نفسي که در وطن ميکشيم، ارزشمند است و بايد از اين سرمايه براي خدمت بيشتر به کشور و مردم استفاده کنيم.
اسماعيل گلي افزود: در مسير پيشرفت و آباداني کشور بايد حمايت از نخبگان مستعدان به عنوان يک مسئوليت خطير مورد توجه قرار گيرد و ضرورت دارد موضوع فرار مغزها به عنوان يک چالش اساس مورد توجه قرار گرفته و با افزايش توانمنديهاي علمي و فني استاني و ملي بتوان زمينه حمايت و همراهي نخبگان را فراهم کرد.
به گزارش تسنيم، در اين مراسم مستعدان و نخبگان ديدگاههاي خود را مطرح کرده و قرار شد نشست همانديشي با محوريت چالشها و فرصتهاي پيش روي نخبگان و دريافت نظرات و ديدگاههاي آنها به صورت مستمر مورد توجه قرار گيرد.
منبع :