عصر آذربایجان

گزارش خبر

جشنواره‌هاي فصلي؛ هم‌افزايي کشاورزي و گردشگري در استان اردبيل

جشنواره‌هاي فصلي؛ هم‌افزايي کشاورزي و گردشگري در استان اردبيل

1403/08/07

گروه فرهنگي: برگزاري جشنواره‌هاي فصلي علاوه بر معرفي ظرفيت‌هاي مغفول بخش کشاورزي زمينه ساز هم افزايي و ايجاد ارزش افزوده در دو بخش کشاورزي و گردشگري را فراهم مي‌کند و اين امر در سالي که مزين به جهش توليد با مشارکت مردم است، بيشتر نمود مي‌يابد. کشاورزي و گردشگري به عنوان 2 رکن اصلي اقتصاد استان اردبيل به شمار مي‌رود. هرچند در بخش صنعت هم در سال‌هاي اخير اتفاقات خوبي در اين استان افتاده و با شناسايي معادن ارزشمند چشم انداز اميدوار کننده‌اي در اين بخش ايجاد شده است با اين حال بخش کشاورزي و گردشگري استان اردبيل شرايط بهتر و مستعدتري براي ثروت افزايي و توسعه دارد.


بخش کشاورزي يک سوم توليد ناخالص داخلي و ميزان اشتغال جمعيت فعال استان را به خود اختصاص داده است. اين استان به واسطه وجود اراضي حاصلخيز در دامنه‌هاي سبلان و سواحل ارس و آب کافي از ديرباز محل توليد انواع محصولات کشاورزي و باغي بوده است و وجود شرکت‌هاي بزرگ کشت و صنعت مغان و کشت و صنعت پارس در دشت مغان مويد همين امر است.
استان اردبيل با وجود اينکه کمتر از يک درصد مساحت ايران را دارد ولي با توليد سالانه 4.5 ميليون تن انواع محصول کشاورزي، چهار درصد توليدات کشاورزي کشور را به خود اختصاص داده است به طوري که با توليد حدود 570 هزار تن گندم، 850 هزار تن سيب زميني سهم عمده‌اي در تامين نياز به محصولات کشاورزي کشور دارد.
از سوي ديگر اين استان اردبيل 40 هزار هکتار باغ ميوه است که از اين سطح، سالانه بالغ بر 400 هزار تن انواع محصولات باغي توليد و روانه بازار مي‌شود که عمده اين محصولات در شهرستان‌هاي مشگين‌شهر و خلخال توليد و روانه بازار مي‌شود. انگور، گردو، سيب، انار و به از مهمترين محصولات باغي استان اردبيل هستند که در سال‌هاي اخير سهم رو به رشدي در توسعه اقتصاد استان کسب کرده‌اند.
يکي از اتفاقات مثبت اقتصاد استان اردبيل در سال‌هاي اخير، برگزاري جشنواره‌هاي متعدد براي معرفي محصولات کشاورزي و به ويژه باغي استان اردبيل است.جشنواره‌هاي سيب و انگور در مشگين شهر، جشنواره گردو و هيوا(به) در خلخال از جمله رويدادهايي است که از سال‌هاي گذشته در مناطق مختلف استان برگزار مي شود.
برگزاري اين رويدادها علاوه بر ايجاد نشاط اجتماعي در جامعه، نقش مهمي در برندسازي و معرفي محصولات کشاورزي و توسعه گردشگري استان ايفا مي‌کند. سال‌ها قبل محصولات کشاورزان و باغداران همانند بسياري از مناطق ديگر کشور به علت عدم معرفي و راهيابي به بازارهاي مصرف يا روي دست کشاورز مي‌ماند و يا به ثمن بخس از سوي دلالان خريداري مي‌شد. اين امر البته همين الان هم موضوع مبتلا به بسياري از کشاورزان و باغداران در مناطق مختلف کشور است اما جشنواره‌ها فرصت مغتنمي براي خروج از اين وضعيت به شمار مي رود.
برگزاري جشنواره ها فضا و فرصتي فراهم کرده است که کانون‌ها و قطب‌هاي توليد اين محصولات در سطح استان و کشور معرفي شده و شهروندان و گردشگران هم با حضور در همان محل اقدام به خريد محصول از دست باغدار کنند و همين امر علاوه بر بخش کشاورزي زمينه‌ساز رونق گردشگري را هم فراهم کرده است.
از اين جهت اين جشنواره‌ها فرصت کم نظيري براي بازاريابي کم هزينه محصولات باغي استان به شمار مي‌رود.با برگزاري اين جشنواره‌ها کشاورز و باغدار اين فرصت را دارد محصول يک سال زحمت و تلاش خود را با قيمت واقعي و به دور از دخالت دلالان به دست خريدار برساند.
در همين زمينه حسن محمدي اديب مديرکل ميراث فرهنگي گردشگري و صنايع دستي استان اردبيل با اشاره به برنامه‌ريزي براي برگزاري42 جشنواره در قالب رويدادهاي گردشگري تا مهر ماه سال آينده گفت: تعدادي از اين جشنواره طي هفته‌هاي اخير در مناطق مختلف استان برگزار شده و در سالي که مزين به عنوان»جهش توليد با مشارکت مردم« است تلاش مي‌شود با برگزاري رويدادهاي مختلف به تحقق شعار در توسعه اقتصاد گردشگري و شور و نشاط اجتماعي کمک شود.
وي با اشاره به رونمايي از تقويم ملي رويدادهاي گردشگري اردبيل، خواستار همکاري دستگاه‌ها و نهادها براي توسعه اين بخش شد و گفت: براي توسعه صنعت گردشگري در استان اردبيل و خروج از فصلي بودن آن، به تبليغات و اطلاع رساني دقيق از ظرفيت‌هاي گردشگرپذير استان نياز داريم و جشنواره‌ها فرصت معرفي توانمندي‌ها را فراهم مي‌کند.به گزارش عصرآذربايجان به نقل از ايرنا برگزاري جشنواره‌ها فرصت خوبي براي هم افزايي بخش کشاورزي و گردشگري استان و استفاه بهتر از ظرفيتهاي اين دو بخش ايجاد مي‌کند. اين جشنواره‌ها همچنين فضا و فرصتي فراهم مي‌کند تا چالش‌ها و مشکلات باغداران و توليدکنندگان در بخش‌هاي مختلف اعم از توليد محصول و بازاريابي و ايجاد ارزش افزوده بالاتر در معرض بحث و گفت و گو قرار گرفته و براي رفع و گره گشايي از آنها چاره‌انديشي شود.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها