عصر آذربایجان

گزارش خبر

تماشاي جنگ

تماشاي جنگ

1399/07/13

گروه گزارش: اين يک فيلم نيست، آتش خمپاره‌ها، موشک و توپ‌ها که در هر برخوردي با زمين انفجار و صداي مهيبي توليد مي‌کند نيز فيلم‌سازي نيست، تماشاگراني که تنها با فاصله چند صد متري اين صحنه‌ها را به تماشا نشسته اند هم تماشاگران سينما نيستند، اينجا جنگي واقعي در آنسوي رودخانه مرزي ارس در جريان است و مردمي بي‌توجه به خطرات به تماشاي نبردي حقيقي نشسته‌اند.

 گروه گزارش:  اين يک فيلم نيست، آتش خمپاره‌ها، موشک و توپ‌ها که در هر برخوردي با زمين انفجار و صداي مهيبي توليد مي‌کند نيز فيلم‌سازي نيست، تماشاگراني که تنها با فاصله چند صد متري اين صحنه‌ها را به تماشا نشسته اند هم تماشاگران سينما نيستند، اينجا جنگي واقعي در آنسوي رودخانه مرزي ارس در جريان است و مردمي بي‌توجه به خطرات به تماشاي نبردي حقيقي نشسته‌اند.
 فيلم‌هايي که در فضاي مجازي از تجمع و ازدحام مردم در کناره ارس پخش مي‌شود، دلهره آور است، جمعيتي که در کنار رود ارس به تماشاي آتش‌باري بين ارتش آذربايجان و ارمنستان ازدحام کرده‌اند، خودروهاي بسياري در کنار مرز پارک شده است، همه جريان شليک خمپاره و راکت از سوي طرفين تا برخورد در مواضع يکديگر را به تماشا نشسته‌اند.
در حاليکه کودکان در پس هر شليک گلوله‌اي  فرياد شادي سر داده و همه چيز را بازي تصور مي‌کنند، زنان گريه مي‌کنند، پيرمردها هم آه از نهادشان در مي‌آيد که در پس برخورد هر گلوله توپ و خمپاره‌اي جان انسان و انسان‌هايي گرفته مي‌شود، قصه تلخ جنگ تنها کمي آنسوتر از ارس  قابل رويت است‌،
  اصلاندوز منطقه مرزي در شمال اردبيل است و ارس رودخانه‌اي که مرز ايران را در اين نقطه تعيين کرده است، درست در مقابل اين شهر مرزي، شهر هوراديز جمهوري آذربايجان قرار دارد  و در اين منطقه شعله‌هاي جنگ زبانه مي‌کشد، از تپه‌هاي مشرف بر مرز به راحتي  مي‌توان شليک خمپاره و راکت‌ها را از مواضع آذربايجان و برخورد آن با مواضع ارمنستان در مناطق اشغالي آذربايجان را ديد و بر عکس.
هوراديز و مرزنشينان ايراني در اصلاندوز مغان سال‌ها پيش در اوايل دهه هفتاد شمسي نيز شاهد صحنه‌هاي  مشابهي بودند، در آن سال‌ها  جنگ آذربايجان و ارمنستان تازه شروع شده بود و با پيشروي ارامنه و تصرف شهرهاي آذري‌نشين بسياري از جمله غير نظاميان کشته شده و صدها هزار نفر نيز با عبور از رودخانه ارس خود را به  اصلاندوز و پارس‌آباد مغان رسانده  و به مناطق امن در داخل مرزهاي جمهوري آذربايجان منتقل شدند.
غروب‌ها ازدحام در مرز بيشتر مي‌شود، برخي هم از پشت‌بام‌هاي خانه خود ماجراي جنگ را به تماشا مي نشينند، شب‌ها تقابل آتش در دل تاريک آسمان صحنه‌هاي ويژه‌اي  ايجاد مي‌کند، صحنه هايي از  رقص نور در آسمان و صداي رعب انگيز برخورد سلاح‌هاي سنگين بر زمين .
مقام‌هاي مسوول در استان اردبيل به مرزنشينان هشدار مي‌دهند که تجمع  در مرز در وضعيتي که هر روز آتش جنگ بين ارتش آذربايجان و ارمنستان در آنسوي مرزهاي استان اردبيل شعله‌ورتر مي‌شود اقدامي خطرناک بوده و  مردم مي‌بايست از اين اقدام خودداري کنند.
بهروز ندايي معاون سياسي و امنيتي استاندار اردبيل از ازدحام برخي مرزنشينان و تماشاي تبادل اتش در آنسوي مرز  انتقاد کرده و بيان کرد: منطقه در وضعيت خطرناکي است، هر آن احتمال حادثه‌اي وجود دارد و شهروندان بايد بيشاز گذشته به موضوع حساس بوده و نکات ايمني را رعايت کنند.
فرمانداري شهرستان اصلاندوز مغان چند روز قبل با صدور اطلاعيه‌اي با اشاره به اصابت چندين گلوله جنگي در پي درگيري نيروهاي ارمنستان و جمهوري آذربايجان در آنسوي مرز، از اهالي منطقه خواست تا از حضور در نوار مرزي خودداري کنند.
اين فرمانداري با اشاره به برقراري امنيت کامل در مرزهاي ايران از مردم منطقه خواسته است تا آرامش خود را حفظ کرده و از حضور و تجمع در مرز خودداري کرده و از دامن زدن به هرگونه شايعات بپرهيزند.
اما با وجود اين هشدارها هنوز هستند تعداد زيادي که در روستاها و شهرهاي مرزي به تماشاي جنگ در آنسوي ارس مي‌پردازند و به اعتقاد صاحب نظران مي‌بايست اقدامات جدي در ممنون کردن تجمع در نقاط مرزي از سوي مسوولان صورت گيرد.
به گفته آنها،  در روزهاي گذشته دهها گلوله توپ و راکت و خمپاره  طرف هاي درگير در آنسوي مرز به مناطق مرزي کشورمان اصابت کرده و اگر يکي از اين گلوله ها به  ميان اجتماع کنندگان در مرز برخورد کند فاجعه بزرگي اتفاق خواهد افتاد و بايد از همين اکنون  اقدام قاطع در اين زمينه صورت گيرد.
وضعيت حساس در مناطق مرزي استان اردبيل اصلاندوز مغان و مردمش اين ايام روزها و شب‌هاي سختي را مي‌گذرانند، جنگ در کنار گوش آنها در جريان است،  شب‌ها صداي مهيب برخورد گلوله هاي توپ و خمپاره و پرواز هواپيما و بالگردها خواب راحت را از چشم مرزنشينان مي‌ربايد، کودکان نيز با صداي هر انفجار و به لرزه افتاده شيشه‌هاي منازل بر ترس‌شان  افزوده مي‌شود. هر آن در اصلاندوز مغان احتمال بروز حادثه‌اي وجود دارد، مثل چند روز پيش که خمپاره‌اي در کنار مدرسه روستاي قر قباق فرود آمد، خمپاره هايي نيز بر زمين کشاورزي آنها برخورد کرد و جنگل‌هاي حاشيه ارس که با برخورد گلوله‌هاي سنگين در کناره ارس آتش گرفته و از بين رفت.
شهورندان اصلاندوز از اين بيم دارند که حادثه مشابه شهرستان همسايه شان خداآفرين براي آنها نيز تکرار شود؛ در هفته گذشته  اصابت خمپاره  در روستاي پرويزخانلو  در شهرستان مرزي خداآفرين موجب تخريب 6 واحد مسکوني شده و  يک کودک شش ساله نيز بر اثر اصابت ترکش مصدوم و روانه بيمارستان شد.
مريم زني ميانسال در روستاي قرقباق اصلاندوز گفت: درست مقابل چشمانم گلوله خمپاره به نزديکي مدرسه روستا افتاد، خدايي نکرده اگر اين گلوله به دبستان و يا يکي از منازل روستا اصابت مي کرد فاجعه اي رخ مي داد.
وي بيان کرد: برخي از روستاييان از ترس تکرار  اصابت گلوله‌هاي توپ و خمپاره به پارس‌آباد مغان و خانه‌هاي بستگان خود رفته‌اند.
رحيم جواني کشاورز است که با نشان دادن محل اصابت گلوله توپ و خمپاره به مزرعه پنبه‌اش مي‌گويد:  ادامه آتش‌باري و اصابت گلوله‌هاي توپ و خمپاره خسارت‌هايي به کشاورزان وارد مي‌سازد و بيم آن مي‌رود که تداوم آن به  مناطق مسکوني و حتي جان مردم آسيب زند.
در اين حال عباس مينايي فرماندار شهرستان اصلاندوز مغان با تاييد برخورد گلوله هاي توپ و خمپاره به اين شهرستان گفت: اين گلوله ها خوشبختانه به مناطق غير مسکوني فرود آمده و تاکنون خسارت مالي و جاني به همراه نداشته است .
بهروز ندايي معاون سياسي و امنيتي استاندار اردبيل نيز گفت: تاکنون گزارشي از خسارت وارده بر اثر برخورد گلوله سلاح‌هاي سنگين ناشي از درگيري در آنسوي مرز به شهرستان اصلاندوز مغان نداشته‌ايم و اين گلوله‌ها عمدتا در دشت و جنگل‌هاي حاشيه  ارس فرود آمده است.
وي بيان کرد: مقام‌هاي مسوول ايراني به طرف‌هاي آذري و ارمني چند بار در اين زمينه تذکر داده‌اند.
او اظهار کرد: نيروهاي نظامي و انتظامي در مرزهاي استان در آماده باش بوده و مراقب اوضاع هستند، تاکنون تعرضي نيز به مرزهاي هوايي و زميني کشور صورت نگرفته است.
سردار قاسم رضايي، فرمانده مرزباني ناجا هم هفته گذشته با اشاره به  اصابت چند گلوله به نقاط مرز ايران گفت: به‌طور جدي به طرفين مناقشه در اين زمينه تذکر داده‌ايم.
وي افزود: شرايط عادي در مرزهاي ما با هر دو کشور وجود دارد و امنيت کامل در مرز حکمفرما است. مناقشه ميان ارمنستان و جمهوري آذربايجان بر سر منطقه قره‌باغ کوهستاني در سال 1988 ميلادي آغاز و در سال 1992 ميلادي به درگيري‌هاي نظامي تبديل شد.
بر اثر اين مناقشه هفت شهرستان جمهوري آذربايجان به تصرف نيروهاي ارمنستاني درآمد.
در سال 1994 ميلادي با ميانجيگري گروه مينسک سازمان امنيت و همکاري اروپا آتش‌بس ميان طرفين مناقشه برقرار شد، ولي تلاش‌هاي بين‌المللي براي حل مسالمت‌آميز اين مناقشه تا به حال نتيجه‌اي نداشته است.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايرنا،از هفت روز پيش درگيري‌ها بين نيروهاي ارتش آذربايجان و ارمنستان دوباره شعله‌ور شده است ، هر دو طرف همديگر را به آغاز درگيري ها متهم مي‌کنند. جمهوري آذربايجان اعلام کرده  که در جريان درگيري‌هاي اخير موفق به آزادسازي بخشي از مناطق اشغالي خود از جمله شهر فضولي و چند روستاي ديگر از تصرف ارتش ارمنستان شده است.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها