عصر آذربایجان

گزارش خبر

طنز قرار است آدم را تکان بدهد

طنز قرار است آدم را تکان بدهد

1400/09/28

گروه فرهنگي: استاد روزنامه نگاري، گفت: طنز قرار است آدم را تکان بدهد نه لزوماً بخنداند. خنده طنز از سرخوشي نيست، ناشي از دکمه‌اي است که ذهن روشن مي‌کند. نشست »دگرخند« با موضوع طنز مطبوعاتي، مطبوعات طنز و ماهنامه سه نقطه که بعد از تقريباً 2 سال از شيوع کرونا، به‌صورت غيرحضوري برگزار مي‌شد، به‌صورت حضوري برگزار شد.

گروه فرهنگي: استاد روزنامه نگاري، گفت: طنز قرار است آدم را تکان بدهد نه لزوماً بخنداند. خنده طنز از سرخوشي نيست، ناشي از دکمه‌اي است که ذهن روشن مي‌کند. نشست »دگرخند« با موضوع طنز مطبوعاتي، مطبوعات طنز و ماهنامه سه نقطه که بعد از تقريباً 2 سال از شيوع کرونا، به‌صورت غيرحضوري برگزار مي‌شد، به‌صورت حضوري برگزار شد.

در اين نشست که با موضوع طنز مطبوعاتي، مطبوعات طنز و ماهنامه سه نقطه برگزار شد، علي اکبر قاضي‌زاده، مهدي محسنيان‌راد، اسماعيل‌اميني، هادي مقدم‌دوست و احسان عبدي‌پور، به بيان نظرات خود پيرامون طنز مطبوعاتي خصوصاً مجله سه‌نقطه پرداختند. طنزخواني اميد مهدي‌نژاد، مريم حسن‌زاده، فاطمه فهيمي و رضا سعيدي ورنوسفادراني، از ديگر برنامه‌هاي اين نشست بود.
کار سخت طنز
در ادامه استاد علي اکبر قاضي‌زاده با تعريف واژه‌هاي معرفت و ظريف، گفت: ظريف بودن برخلاف معرفت داشتن کسبش خيلي سخت و ذاتي است. ظريف کسي است که موقعيت‌هاي مختلف را کنار هم بگذارد و يک چيز جالب از آن در بياورد که لزوماً خنده‌دار نيست.
اين استاد روزنامه‌نگاري با بيان اينکه طنز قرار نيست خنده‌دار باشد آن نکته‌ايي که خنده دارد کمدي است، مطرح کرد: طنز قرار است آدم را تکان بدهد نه لزوماً بخنداند. خنده طنز ناشي از سرخوشي نيست ناشي از عبرت و ناشي از دکمه‌اي را در ذهن ما روشن مي‌کند، است. لبخندي که از شنيدن طنز بر لبان مي‌نشيند بيشتر ناشي از عبرت است. يک نويسنده زماني که در انواع نوشتني‌ها استاد شد به شرطي که صفت ظريفي را داشته باشد مي‌تواند طنز بنويسد. طنز سخت‌تر از بقيه نوشته‌هاست.
نظر قاضي‌زاده درباره مجله سه‌نقطه اين بود: اين مجله نوع ديگري از طنز است يک نوع طنز سرشار، سرخوشانه و خواندني. معتقدم مطلب زماني خوب است که خواندني، گفتني و شنيدني باشد. سه‌نقطه را مي‌شود خواند و يک نوع حرکت رو به جلو در سه‌نقطه مي‌بينم.
حرفي براي گفتن
در ابتداي جلسه عباس حسين‌نژاد دبير دفتر طنز حوزه هنري، ذکر خيري از مرحوم استاد ابوالفضل زروئي نصرآباد به عنوان بنيان‌گذار دفتر طنز حوزه هنري کرد و با بيان اينکه دفتر طنز سعي دارد در دوره جديد از کشف استعداد دور شود، از استعدادهاي طنزنويسي دعوت کرد به اين دفتر مراجعه کرده تا ضمن بررسي آثارشان اگر قابليت کتاب شدن داشته باشد، به چاپ برسد.
حسين‌نژاد از مجله سه‌نقطه به عنوان مجله‌اي نام برد که اين روزها حرفي براي گفتن دارد و ادامه داد: از بهترين کارهاي آقاي مهدي‌نژاد کشف استعدادهايي بود که شايد خودشان نمي‌دانستند مي‌توانند طنز بنويسند و الان طنزپردازند. همچنين دوستاني که از فضاي طنز دور شدند را آقاي مهدي‌نژاد به طنزنويسي دعوت کردند.دبير دفتر طنز حوزه هنري، همچنين طنزپردازان را به شرکت در جشنواره »طنز و کاريکاتور بحران« دعوت کرد.
متفاوت‌نويسي سه‌نقطه
در ادامه، اميد مهدي‌نژاد سردبير مجله طنز سه‌نقطه به مراحل شکل‌گيري اين مجله اشاره کرد و از راه سختي گفت که اين مجله طي کرده تا به شماره سي‌اُم برسد.
 اسماعيل‌ اميني شاعر و طنزپرداز نيز با بيان اينکه در روزگاري قرار گرفتيم که فاصله بين مؤلف و مخاطب و تأليف و انتشار کم شده است، گفت: در روزگاري که انحصار مؤلف بودن از بين رفته است، هر کسي که توانايي داشته باشد مي‌تواند مؤلف باشد و کارش را منتشر کند و به‌راحتي به دست مخاطب برساند.
اين پژوهشگر به موج مخاطب پرشمار اشاره کرد و از آن با عنوان بلاي بزرگ نام برد که اين مخاطب بي‌شمار چون تبحر ندارد، با موج‌ها جابه جا مي‌شود و سرنخ موج‌ها دست مراکز قدرت است. همه جاي عالم اينطور است و اين عيب را در همه حوزه‌ها مي‌بينيم و در حوزه ما بيشتر ديده مي‌شود.
وي ادامه داد: روزگاري بود که ظاهر افراد دستمايه طنز مي‌شدند و خوشبختانه از اين مسير عبور کرديم که ظاهر افراد دستمايه طنزنويسي نيستند. اما هنوز اين نقص بزرگ را داريم که تصور مي‌کنيم سياست خيلي مهم است. اصل حرف اين است که بعضي از چيزهايي که حس مي‌کنيم خيلي مهم است، اگر از منظر هنرمندانه نگاه کنيم مي‌فهميديم جايگاهش کجاست. گمان مي‌کنم طناز به ما يادآوري مي‌کند چه چيزهايي اولويت دارد و چه چيزهايي الکي اولويت شدند. از اين نظر سه‌نقطه مهم است چون متفاوت مي‌نويسند.
هرچه بهتر، بيشتر
در ادامه هادي مقدم‌دوست به گفته خودش حاشيه کوچکي به صحبت‌هاي استاد اميني زد و گفت: در دوره‌اي که بيشتر بودن نشان بهتر بودن است، کار مجله‌اي مثل سه‌نقطه سخت است تا مؤلفه‌هاي جمعيت پرشمار را پيدا کند و آن‌ها را تکرار کند. اين مجله مي‌خواهد با خلاقيت جمعيت پرشمار مخاطب را پيدا مي‌کند تا نظريه هرچه بهتر، بيشتر تحقق پيدا کند.
به گزارش  عصر آذربايجان به نقل از ايرنا،نشريه طنز »سه‌نقطه« به صاحب‌ امتيازي و مديرمسئولي اميد مهدي‌نژاد نويسنده و شاعر طنزپرداز از شمار مجلاتي است که توانسته با وجود مشکلات ناشي از کمبود کاغذ همچنان فعلاً تاب بياورد. مجله‌اي که سابق بر اين با حمايت حوزه هنري منتشر مي‌شد و با وقفه‌اي دو ساله از اسفند 96 در قالب تحريريه مستقل روانه پيشخوان مطبوعات و کتابفروشي‌هاي بزرگ شد. نشريه سه‌نقطه در دوره جديد و با کمک شماري نويسندگان طنزنويس برآمده از نشست‌هاي »حلقه رندان« حوزه هنري و ديگران، مشکلات امروز و ديروز جامعه ايراني را با بيان خنده‌دار و گاه مبالغه‌آميز مطرح مي‌کند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها