عصر آذربایجان

گزارش خبر

دولت بايد نقد نمايندگان را به فال نيک بگيرد نه اينکه فرافکني کند

دولت بايد نقد نمايندگان را به فال نيک بگيرد نه اينکه فرافکني کند

1403/02/09

گروه سياسي : اگر چه نمايندگان مجلس در چند روز گذشته، با استفاده از هر تريبوني از عملکرد اقتصادي دولت انتقاد کرده و خواستار تغييراتي در تيم اقتصادي دولت رئيسي شدند، اما اين انتقادات با واکنش تند و تيز دولت ابراهيم رئيسي روبه‌رو شد.

گروه سياسي : اگر چه نمايندگان مجلس در چند روز گذشته، با استفاده از هر تريبوني از عملکرد اقتصادي دولت انتقاد کرده و خواستار تغييراتي در تيم اقتصادي دولت رئيسي شدند، اما اين انتقادات با واکنش تند و تيز دولت ابراهيم رئيسي روبه‌رو شد.
 تا جايي که معاون پارلماني دولت با انتشار اطلاعيه‌اي، از مواضع اخير نمايندگان انتقاد کرد و با بکار بردن واژه هايي چون نسنجيده، غيرمسئولانه، غيرکارشناسي، آتش بيار معرکه و ...براي نقدهاي نمايندگان، نوشت: »طي روزهاي گذشته و همزمان با تشديد نوسانات ارزي در بازار که ناشي از افزايش بهاي جهاني طلا و تحولات نظامي منطقه بود متأسفانه چند نفر از نمايندگان مجلس، اظهارنظرها و تحليل‌هاي غيرکارشناسي و شتاب زده‌اي درباره وضعيت اقتصادي و نرخ ارز داشتند که چه بسا برخلاف خواست آنان مي‌توانست بر التهاب بازار ارز بيافزايد.«
اين اطلاعيه نيز با واکنش نمايندگان همراه بود و معين‌الدين سعيدي، نماينده چابهار در مجلس  گفت: »با وجود اين ‌که من منتقد پر و پاقرص دولت قبل بودم، اما هيچ‌ وقت چنين برخوردي و به اين شکل با ما نشده بود، برخوردي که در آن به نمايندگان ملت انگ بزنند و انتظار داشته باشند که ما صرفا مجيزگوي دوستان باشيم، به‌نظرم قطعا چنين برخوردهايي جايگاه مجلس را به مخاطره خواهد انداخت.«
در همين راستا، جلال محمودزاده، نماينده مهاباد در مجلس يازدهم، بيان کرد: »من تعجب مي‌کنم و تا به حال دولتي نديدم که معاونين رئيس جمهور در رابطه با بحث‌هاي نظارتي نمايندگان مجلس واکنش نشان دهند و به جاي حل مشکل جامعه بخواهند صورت مسئله را پاک کنند؛ در صورتي که اين وظيفه نظارتي نمايندگان مجلس است که بايد به مقام‌هاي دولتي تذکر دهند و وضعيت معيشتي مردم را به آنها يادآوري کنند.«
وي ادامه داد: »متأسفانه اينها مجلسي را مي‌خواهند که خاموش باشد و هيچ بحثي را در مجلس مطرح نکند و دولت هم هر کاري که دلش خواست انجام دهد، در صورتي که نبايد به اين صورت باشد. مجلس بايد زبان گوياي مردم باشد چون از مردم رأي مي‌گيرد و اين مردم هستند که با رأي خود نمايندگان مجلس را تعيين مي‌کنند.»در ادامه مشروح گفتگو جلال محمودزاده، نماينده مهاباد را مي‌خوانيد؛
*********
* آقاي محمودزاده! درپي انتقاد نمايندگان از عمکرد اقتصادي دولت، معاونت پارلماني دولت يک بيانيه‌اي صادر کرده و به شدت از نمايندگان انتقاد کرده است. واکنش شما به اين مسئله چيست؟
دولت به جاي ايراد گرفتن از سخنان و بحث‌هاي نظارتي نمايندگان بايد وضعيت آشفته بازار کشور را مديريت کند و اين همه فشار اقتصادي که به دليل افزايش بي‌رويه قيمت کالاهاي اساسي مثل برنج، روغن و ساير کالاهاي اساسي، به مردم اعمال شده را برطرف کند و اجازه ندهد سفره مردم کوچک شود. اما متأسفانه دولت به جاي رسيدگي به اين امور، به بحث‌هاي نظارتي نمايندگان مجلس که وظيفه قانوني آنهاست، ايراد مي‌گيرد.من تعجب مي‌کنم و تا به حال دولتي نديدم که معاونين رئيس جمهور در رابطه با بحث‌هاي نظارتي نمايندگان مجلس واکنش نشان دهند و به جاي حل مشکل جامعه بخواهند صورت مسئله را پاک کنند؛ در صورتي که اين وظيفه نظارتي نمايندگان مجلس است که بايد به مقام‌هاي دولتي تذکر دهند و وضعيت معيشتي مردم را به آنها يادآوري کنند. وقتي نمايندگان مجلس وضعيت اقتصادي بسيار تاسف‌بار يک تا دو سال گذشته را به دولت گوشزد مي‌کند، دولت بايد انتقاد نمايندگان را به فال نيک بگيرد و به سمت و سوي حل مشکلات اقتصادي مردم و جامعه برود نه اينکه فرافکني کند و به نمايندگان مجلس حمله کنند يا بيانيه بدهند که چرا يک نماينده مجلس وظيفه قانوني خود را انجام مي‌دهد.متأسفانه اينها مجلسي را مي‌خواهند که خاموش باشد و هيچ بحثي را در مجلس مطرح نکند و دولت هم هر کاري که دلش خواست انجام دهد، در صورتي که نبايد به اين صورت باشد. مجلس بايد زبان گوياي مردم باشد چون از مردم رأي مي‌گيرد و اين مردم هستند که با رأي خود نمايندگان مجلس را تعيين مي‌کنند. بنابراين دستگاه‌هاي اجرايي و دولت بايد بحث‌هاي نظارتي مجلس را جدي بگيرند. اين مورد واقعاً تازگي دارد و در دولت‌هاي قبل چنين مسئله‌اي را نديديم که مقام‌هاي دولتي نسبت به بحث‌هاي نظارتي نمايندگان مجلس واکنش نشان دهند.
* فکر مي‌کنيد که چرا دولت سيزدهم تن به پذيرش اشکالات و انتقادات نمي‌دهد؟
به نظر من راهي براي حل مشکلات ندارند، اين دولت مديران و وزراي ضعيفي را انتخاب کرده و حاضر هم نيست که آنها را تغيير دهد، دايره انتخاب مديران دولت سيزدهم بسيار محدود است و مسئوليت‌ها را به افراد نزديک به خودشان مي‌سپارند حتي اگر اين افراد تجربه کافي براي اداره کشور را نداشته باشند.
به همين دليل، به جاي حل مشکل، فرافکني کرده و وظيفه نظارتي نمايندگان مجلس را زير سوال مي‌برند، در صورتي که دولت بايد با سعه صدر به اين موضوع نگاه کند و در بخش‌هايي که مشکل دارد و مديراني که ضعيف و ناتوان هستند و قدرت اصلاح امور را ندارند، علي‌الخصوص در تيم اقتصادي دولت، افراد ضعيف را تغيير داده و افراد توانمند با سطح دانش بالا را جايگزين آنها کند تا چالش موجود که در جامعه وجود دارد را کمرنگ کرده و مشکلات اقتصادي کشور را کاهش دهد.اما متأسفانه دولت از يک طرف حاضر به تغيير مديران و وزراي ناکارآمد خود نيست، از سوي ديگر هم توان اداره امور کشور را ندارند و هر روز شاهد هستيم که قيمت ارز به صورت روزانه، ساعتي و حتي ثانيه‌اي افزايش پيدا مي‌کند. قيمت کالاهاي اساسي به شدت افزايش پيدا مي‌کند، تامين دارو با مشکل جدي مواجه است، از سوي ديگر هم نهاده‌هاي دامي و کشاورزي، بحث ماشين‌آلات بخش کشاورزي، بحث تعطيلي کارگاه‌هاي توليدي، افزايش قيمت کالاهاي اساسي و کوچک‌تر شدن سفره‌هاي مردم، همه اينها مواردي است که دولت بايد به آنها بپردازد چون وظيفه دولت پرداختن به همين امور است و وظيفه دستگاه‌هاي اجرايي برطرف کردن اين مشکلات است اما متأسفانه با اين نيروهاي ناکارآمد و مديران و وزراي ضعيف دولت نمي‌تواند کاري از پيش ببرد.بنابراين راهش اين است که دولت مديران ضعيف خود را تغيير دهد، دايره انتخاب مديران خود را گسترده‌تر کند، وزرايي را که توان اداره وزارتخانه را ندارند را خودش به مجلس پيشنهاد دهد و آنها را تغيير دهد. اگر دولت اين کارها را انجام دهد، مقداري از مشکلاتي که در حال حاضر گريبانگير جامعه است برطرف شده و مقداري از آنها کاهش پيدا کند.اگر دولت با همين وضعيت و همين مديران پيش برود تا زماني که زمان دولت سيزدهم به پايان برسد، مطمئناً با مشکلات جدي در جامعه روبرو مي‌شويم. هر روز شاهد هستيم که در بخش‌هاي مختلف تجمع وجود دارد. پرستاران، کشاورزان، صنعتگران، پزشکان، داروسازان، کارگران، معلمين، همه از وضعيت موجود ناراضي‌اند و دولت متأسفانه نمي‌تواند اين چالش‌ها را حل کند چون مديران ناتواني را در بخش‌هاي مختلف انتخاب کرده و همين مديران ناتوان باعث مي‌شوند به جاي اينکه چالش‌هاي موجود در جامعه حل شوند، روز به روز بدتر شده و مردم ناراضي‌تر شوند.به گزارش عصرآذربايجان به نقل از خبرآنلاين،مجلس يازدهم هم رو به پايان است و به نظرم اگر دولت به همين منوال پيش برود، مجلس دوازدهم هم نمي‌تواند به خوبي با بدنه دولت با اين وضعيت کار کند و چالش‌هاي جديدي بين مجلس و دولت در مجلس آينده هم ايجاد خواهد شد مگر اينکه دولت تغييراتي را در کابينه و در مديران رده بالاي خودش ايجاد کند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها