عصر آذربایجان

گزارش خبر

نقش مخرب خرافات در بروز معضل اجتماعي طلاق

نقش مخرب خرافات در بروز معضل اجتماعي طلاق

1395/12/15

بنياد مقدس خانواده، بر عشق و محبت وروابط عاطفي و صميمانه پي ريزي شده است و بهترين راه تحکيم اساس خانواده و صيانت از آن ، رعايت اخلاق انساني از سوي زن و شوهر است.

گروه اجتماعي: بنياد مقدس خانواده، بر عشق و محبت وروابط عاطفي و صميمانه پي ريزي شده است و بهترين راه تحکيم اساس خانواده و صيانت از آن ، رعايت اخلاق انساني از سوي زن و شوهر است. خانواده نمونه شايسته در اسلام  خانواده اي است که دستورات دين و عقل را در همه زمينه ها، از جمله مسايل اخلاقي اجرا کند.
طلاق عامل از هم گسيختگي ساختار بنيادي ترين بخش جامعه يعني خانواده است . طلاق پديده اي است قرار دادي که به زوج امکان مي_دهد تا تحت شرايطي پيوند زناشويي خود را گسسته و از يکديگر جدا شوند.
پژوهشگران و متفکران طلاق را يکي از آسيب_هاي اجتماعي محسوب نموده و بلا رفتن ميزان آن را نشانه بارز اختلال در اصول اخلاقي و بهم خوردن آرامش خانوادگي در مجموع دگرگوني در هنجارهاي اجتماعي محسوب مي_دارند.
فاطمه خورسند از مشاورين خانواده و ازدواج  مي گويد: در بهم خوردگي يک پيوند خانوادگي و در اصل ميدان طلاق،  فقط يک زن و يک مرد نيستند که دچار سرخوردگي و افسردگي مي_گردند،  در صورت داشتن فرزند اول قربانيان بيگناه هم آن ها هستند و والدين  و اقوامي که به اميد يک زندگي بادوام پسر يا دختر خود را به خانه بخت فرستاده اند.
وي گفت: با در نظر گرفتن فرهنگ مردم  آداب و سنن مذهبي و اجتماعي، شرايط خاصي براي طلاق در کشور ما وجود دارند با اينکه آمار طلاق از ساير کشورها کمتر است ولي همين آمار نيز هشدار دهنده است.
خورسند در ادامه افزود: هر چند مشکلات اقتصادي يکي از دلايل زيربنايي طلاق است و اغلب تعارضات از آن سرچشمه مي گيرند اما در صورت وجود تفاهم و رابطه محکم عاطفي است مي تواند از اين گذر دشوار عبور کرد، دومين مسئله معضل مسکن است گراني و کميابي مسکن ارزان و مناسب نيز يکي از مراحل شرو بحث هاي طلاق زا مي باشد. وي در اين مورد به نيافتن مسکن براي زوج هاي جوان در آستانه ازدواج اشاره کرد  و گفت: بعضاً مشاهده شده زوجه در مرحله عقد و قبل از عروسي به دليل اقامت بيش از حد زوجه در خانه پدر به طلاق منجر شده همين جا ترس بسياري از جوانان از ازدواج را به بهانه مسکن نبايد از نظر دور داشت.
اين مشاور خانواده ابراز کرد: عدم اقدام به ازدواج در سنين مقرر و عرفي نه تنها موجب پيدايش مشکلات اخلاقي و نهايتا فساد مي_گردد، بلکه عوارض روحي و رواني هم چون افسردگي و روان پريشي را نيز به دنبال دارد.
وي خاطر نشان کرد: انتخاب همسر بر اساس معيارهاي ظاهري و سوري بيش از حد توان  دخالت هاي نارواي اطرافيان، تضاد تربيت و فرهنگ طرفين، اختلاف سطح تحصيلات  اختلاف سليقه و عقيده زوجين بر سر اصول کلي زندگي و بعضاً کوچکترين موضوع جاري، چشم و هم چشمي مادي، معاشرت هاي مغاير با صيانت خانوادگي بويژه با افراد مجرد چه زن و مرد، تحريکات بر خواسته از حسادت هاي بعضي از اطرافيان، در کنار دلايل ديگر همچون هوسران بودن ذاتي مرد يا زن، اعتياد منجربه ضعف جسماني و شخصيتي به ويژه مضايق مادي، عدم اميدواري به آينده بخاطر بيکاري يا پايين بودن درآمد، باضافه دلايل شخصي ديگر همه و همه نهايتا منجر به حادثه شومي بنام طلاق مي گردند.
خورسند ياد آور شد: اگر همسران جوان مي_دانستند که با سرکوفت ها و تحريکات غير مستقيم چه سرنوشتي براي همسرانشان رقم مي_زنندقطعاً راضي نمي شوند که جفتشان به سرنوشت زندان يا اعدام برسند. البته سست شدن ارتباطات عاطفي به لحاظ زندگي ماشيني و بعضاً اشتغال هر دو نفر از زوجين نيز در بسياري از طلاق ها نقش موثري داشته است.
اين مشاور خانواده به نقش مخرب خرافات اشاره کرد و گفت: رمالي، سرکتاب باز کني   دعانويسي، فال بيني قهوه، چاي، شمع و خرافاتي از اين قبيل... در اينگونه مواقع به صورت چشمگيري خود را نشان مي دهد و متأسفانه در مواقع بروز مشکلات محل مراجعات کثيري از افراد مراجعه به اين محل ها مي باشد.
وي در ادامه گفت: اين قبيل شيادان با توجه به زمينه تسلط شغلي و شناخت حساسيت شرايط سني در آب و تاب دادن هوو، مادر شوهر، دشمن داخلي، جاد و جنبل توسط آن ها با دريافت مبالغي هنگفت اقدام به دادن زبان بند، باطل سحر، پسرزايي و امثال آن ها مي کنند.
وي افزود: متأسفانه بعضي از بانوان حتي تحصيل کرده ها راهنمايي هاي اينگونه افراد را ملکه ذهن خود مي کنند و به صرف اينکه فلان فالبين درفنجان زني بيگانه در طالع همسر او ديده کار را به جاي باريک مي رسانند.
فاطمه خورسند مشاورازدواج و خانواده گفت:  دقت در انتخاب همسر و آموزش هاي ضروري در اين زمينه، تنزل توقعات به حد معقول و مقدور چه در مورد پسران مثل مهريه و چه در مورد دختران مثل جهيزيه و برخي از تحميل هزينه هاي بيهوده مثل شيربها و مخارج کمرشکن عروسي و مثل آن از اصول اوليه تويعه و تشويق ازدواج و کاهش طلاق است.
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از راه دانا  وي در آخر افزود: گذشت و چشم پوشي از اشتباهات کوچک و تسامح در باب بعضي از خطاهاي اوليه تا حدود بسيار زيادي مي توانند از تولد بحث و جدال جلوگيري کنند. پرهيز از چشم و هم چشمي و خودداري از رقابت هاي بيهوده نيز از راهکارهاي اصلي کمک به کاهش آمار طلاق است، چه آنکه رقابت هاي مسموم نه تنها سازنده نيست بلکه در نهايت ممکن است زوجين را به مجاري غيراخلاقي و غير قانوني بکشاند که مقصدي جز ندامت و نابودي نخواهد داشت.

منبع :

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

سازش زوج‌ها براي طلاق توافقي درمراکز کاهش طلاق

سازش زوج‌ها براي طلاق توافقي درمراکز کاهش طلاق
خروج

عملکرد تحليلي و مقايسه اي فعاليت مرکز کاهش طلاق در استان اردبيل نشان مي دهد که بيشتر زوجين با طلاق توافقي از هم جدا شده اند .

نقش مخرب خرافات در بروز معضل اجتماعي طلاق

نقش مخرب خرافات در بروز معضل اجتماعي طلاق
خروج

بنياد مقدس خانواده، بر عشق و محبت وروابط عاطفي و صميمانه پي ريزي شده است و بهترين راه تحکيم اساس خانواده و صيانت از آن ، رعايت اخلاق انساني از سوي زن و شوهر است.

از هر پنج ازدواج یک مورد در اردبیل منجر به طلاق می شود

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان:
خروج

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان اردبیل گفت: از هر پنج ازدواج یک مورد در اردبیل منجر به طلاق می شود.

فرزندان طلاق قرباني منافع والدين

فرزندان طلاق قرباني منافع والدين
خروج

گروه اجتماعي: افزايش آمار طلاق، زنگ خطري براي جامعه و کشور است چرا که تاثيرات مخربي که طلاق بر روح و جسم کودکان وارد مي‌کند بسيار عميق بوده و نسل آينده کشور با مشکلات متعدد روحي و رواني درگير مي‌شوند. به گزارش عصرآذربايجان، زندگي ماشيني امروز در عين اينکه بسياري از کارها را براي افراد جامعه آسان کرده است و نيازهاي انسان را تا حد قابل قبولي برطرف مي‌‌کند ليکن پيشرفت تکنولوژي، خواسته‌ها و نيازهاي جديدي را در در زندگي افراد متاثر ساخته که گاها معيشت افراد جوابگوي اين نيازها نيست، البته نبايد طلاق را تماما نتيجه افزايش نيازهاي جوامع دانست چرا که انتخاب‌هاي نادرست و ناآگاهي جوانان، عامل اصلي اين اتفاق نامبارک است.

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها