سالانه ۵ میلیون تن محصولات زراعی و دامی در آذربایجان شرقی تولید میشود
سالانه ۵ میلیون تن محصولات زراعی و دامی در آذربایجان شرقی تولید میشود
1397/09/01
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه از مجموع اراضی زیر کشت، به صورت میانگین سالانه ۵ میلیون تن محصول تولید میشود گفت: از این حجم، ۳ میلیون تن محصولات زراعی، ۱ میلیون تن محصولات باغی و ۱ میلیون تن محصولات دامی است.
اکبر فتحي در جلسه مشترک رئيس و اعضاي کميسيون آب و کشاورزي مجلس شوراي اسلامي با مديران حوزههاي آب و کشاورزي آذربايجان شرقي که در استانداري برگزار شد، با اشاره به اينکه وسعت اين استان 45 هزار کيلومتر مربع است که 27 درصد از آن را اراضي کشاورزي تشکيل ميدهند، اظهار داشت: از مجموع اراضي زير کشت، به صورت ميانگين سالانه 5 ميليون تن محصول توليد ميشود که 3 ميليون تن محصولات زراعي، 1 ميليون تن محصولات باغي و 1 ميليون تن محصولات دامي است.
وي با بيان اينکه 700 واحد صنايع تبديلي در استان با ظرفيت 4 ميليون تن در سال در حال فعاليت هستند، افزود: اين واحدها با حدود 60 درصد از ظرفيت خود فعال هستند که بايد براي تقويت و توسعه صنايع تبديلي بخش خصوصي همت ويژهاي صورت گيرد.
رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي، تعدادي از محصولات توليدي استان که در کشور رتبههاي اول تا دهم را دارند، برشمرد و با اشاره به اينکه در سامانههاي نوين آبياري هم بيش از 60 هزار هکتار از اراضي کشاورزي استان به اين سامانهها مجهز شدهاند گفت: در ضريب مکانيزاسيون بخش کشاورزي هم از سال 92 افزايش چشمگيري داشتهايم، ضمن اينکه کشت در محيطهاي گلخانهاي هم در استان، جهشي بوده است.
وي از توليد بيش از 850 هزار تن گندم در استان در سال زراعي گذشته خبر داد و ابراز داشت: با بارندگيهاي مناسب سال گذشته و اقدامات ترويجي کشاورزي، توليد بالايي داشتيم که از اين مقدار بيش از 600 هزار تن به صورت خريد تضميني خريداري شد.
فتحي مشکل پرداخت پولِ گندم کاران را مورد اشاره قرار داد و گفت: استان ما سردسير است لذا وجه گندم در آخرين اولويتها پرداخت ميشد ولي امسال 50 درصد اول را دادند و تا آخر مهرماه کل مبلغ گندم واريز شد که اقدام مثبتي در اين زمينه محسوب ميشود که براي سال زراعي آينده نيز براي هر کيلو گندم، 1470 تومان ابلاغ شده است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي چالشهاي بخش کشاورزي آذربايجان شرقي را برشمرد و گفت: سهم کشاورزي در اعتبارات کمتر از 5 يا 6 درصد است لذا بايد به اندازه و سهمش در توليد ناخالص داخلي افزايش يابد.
وي با بيان اينکه 144 ميليارد اعتبارات درياچه است که 12.5 ميليارد براي بخش کشاورزي است ابراز داشت: تخصيص ناکافي و نابهنگام اعتبارات طرحهاي احياي درياچه اروميه در بخش کشاورزي، نياز به اصلاح الگوي کشت و ساماندهي نظامهاي بهره برداري آب از جمله موضوعاتي است که کميسيون کشاورزي بايد مورد توجه قرار دهد.
منبع : تسنیم