چطور ايمني تردميل را هنگام ورزش بالا ببريم
1398/06/06
گروه ورزشي: استفاده از تردميل يک راه عالي براي انجام تمرين هاي هوازي است اما اگر نکات ايمني هنگام استفاده از اين دستگاه رعايت نشود، مي تواند سبب اتفاق هاي ناگواري از جمله کبودي بدن و شکستگي استخوان ها در نتيجه از دست دادن تعادل گردد.
اگر اين ابزار ورزشي را در خانه داريد و به دليل گرماي هوا ترجيح مي دهيد در خارج از خانه فعاليت بدني نداشته باشيد، بايد ده نکته ايمني را هنگام استفاده از تردميل رعايت کنيد:
وضعيت سلامت خود را بررسي کنيد: گاهي اوقات برخي بيماري ها از حمله قلبي يا سکته مغزي مي توانند باعث سقوط از تردميل شوند. بنابراين قبل از استفاده از تردميل، نسبت به وضعيت سلامت خود اطمينان حاصل کنيد.
بدن تان را گرم کنيد: هنگامي که بدن براي ورزش کردن آماده نيست، فرد نمي تواند خود را به سرعت تردميل برساند و به اين ترتيب خيلي سريع ورزش را متوقف مي کند. گرم کردن مناسب بدن از درد و آسيب ديدگي جلوگيري مي کند.
علائم هشداردهنده حين استفاده از تردميل را بشناسيد: اگر هنگام راه رفتن روي تردميل احساس درد در قفسه سينه، تنگي نفس و يا سرگيجه داشتيد، فورا ورزش را متوقف کنيد. اين نشانه ها مي تواند ناشي از يک وضعيت پزشکي جدي باشد. در صورت بروز اين علائم شما نياز به مراجعه به پزشک داريد.
تلويزيون يا موسيقي گوش نکنيد: دقت کنيد که تماشاي تلويزيون حين استفاده از تردميل، منجر به حواس پرتي مي شود و احتمال سقوط و صدمه را افزايش مي دهد. راه رفتن روي تردميل را با سرعت کم شروع کنيد و تا زماني که ريتم راه رفتن شما روي تردميل تنظيم نشده، از گوش دادن به موزيک با صداي بلند بپرهيزيد.
اگر حرفه اي نيستيد، ديگران را مطلع کنيد: اگر تازه شروع به استفاده از تردميل کرده ايد، ديگران را از اين اقدامتان مطلع کنيد. بهتر است يک تلفن در نزديکي خود داشته باشيد.
کفش مناسب بپوشيد: از لباس هايي که ممکن است حين استفاده از تردميل دور پا بپيچند، استفاده نکنيد. کفش مناسب و ورزشي بپوشيد و هرگز سراغ صندل نرويد. با پاي برهنه نيز روي تردميل نرويد.
فرم صحيح بدن را رعايت کنيد: هنگام راه رفتن روي تردميل بايد شانه هاي خود را عقب نگه داشته و سرتان رو به جلو باشد. به حرکت پاهايتان نگاه نکنيد و حواستان به رو به رو باشد. دست هاي خود را به طور طبيعي تکان دهيد؛ درست مانند زماني که پياده روي مي کنيد.
از روي تردميل در حال حرکت نپريد: ابتدا سرعت تردميل را کند کنيد و سپس از روي تردميل پايين بياييد. پايين آمدن و پريدن از روي تردميل در حال حرکت با سرعت زياد باعث مي شود که آسيب ببينيد و ساق پاي شما پيچ بخورد. ممکن است کمي معطل شويد تا حرکت تردميل آرام شود اما اين کار بهتر از آسيب ديدن است.
تردميل يک وسيله ورزشي است که به نامهاي دو برقي، دو درجا يا دو ثابت هم شهرت يافتهاست، تردميل وسيلهاي است که امکان دويدن را در فضاي بسته فراهم مينمايد.
دستگاه تردميل که اکثراً موتوردار است، شامل تسمه پهني است که با چرخش به دور غلطکها بر روي صفحه اصلي امکان راه رفتن و دويدن با سرعتهاي موردنظر را ايجاد مينمايد. تردميل در حقيقت شرايط انجام ورزش دو، مادر ورزشها، را در خانه و فضاهاي بسته فراهم مينمايد. تردميل ميتواند جهت تمرينات قهرماني باشگاهي، حرفهاي و خانگي استفاده گردد.قدرت موتور، کمترين و بيشترين سرعت، مدت کارکرد، شيب برقي و دستي و حداکثر وزن قابل تحمل شرايط و نوع تردميل را تعيين مينمايد. اکثر تردميلها داراي سيستم نمايشگر ديجيتالي هستند که ضربان قلب، مسافت، کالري، سرعت و زمان را نمايش ميدهد.
تست ورزش تردميل پيشرفتهاي است که طبق برنامههاي تعيين شده ورزش ميدهد و با الکتروکارديوگراف کامپيوتري شرايط سلامت قلب و عروق را بررسي مينمايد.
تردميل در بيشتر باشگاههاي ورزشي، که در کنار ساير دستگاههاي ورزشي ميباشد. تردميل يک تسمه دارد که چرخش آن باعث به حرکت درآمدن صفحه اين دستگاه ميشود. به اين ترتيب، شما ميتوانيد روي آن راه برويد يا حتي بدويد. تردميل يکي از بهترين و پر کاربرد ترين وسايل ورزشي براي کاهش وزن مي باشد.
افرادي که مبتلا به زانو درد هستند نبايد از تردميل استفاده کنند و بهتر است که از دوچرخه هاي ثابت جهت ورزش استفاده کنند. افراد بايد قبل از ورزش با تردميل از لحاظ جسماني ارزيابي شوند تا علايمي همچون ابتلا به سرگيجه، تپش قلب، افت فشار خون و بيماري هاي قلبي و ريوي در آنان مورد بررسي قرار گيرد.
پزشکان توصيه مي کنند افراد مصرف مايعات را قبل و بعد از استفاده از تردميل فراموش نکنند. فردي که کاملا سالم است اگر در حين استفاده از تردميل دچار افت فشار خون شود بايد ورزش را قطع کرده و سپس به پزشک مراجعه کند که البته تغذيه نامناسب يکي از شايع ترين علت اين مشکل است.
منبع :