خبرهای امیدبخش برای ۱۰ هزار فعال صنعت مبل در مرند
1398/10/04
ساماندهی صنایع چوبی و مبلمان مرند یکی از ضرورتهای این شهرستان است چرا که این خطه یکی از قطبهای تولید مبل در کشور به شمار میرود.
جلسه شوراي راهبردي صنايع چوبي و مبلمان شهرستان مرند، با حضور داود گرشاسبي معاون استاندار آذربايجان شرقي و فرماندار ويژه مرند، شکراني معاون برنامه ريزي و توسعه فرمانداري و ديگر اعضاي اين شوراي راهبردي در محل شرکت شهرکهاي صنعتي استان آذربايجان شرقي برگزار شد.
در اين جلسه بودجه برنامههاي عملياتي خوشه صنايع چوبي و مبلمان شهرستان مرند به مبلغ يک ميليارد و 970 ميليون ريال مصوب شد؛ با عملياتي شدن اين بودجه و مصوبه، گام مؤثري در توسعه صنعت مبل شهرستان مرند برداشته خواهد شد و خبر اميدبخشي براي 10 هزار فعال اين صنعت در شهرستان مرند به شمار ميرود.
شهرستان مرند داراي کارگاههاي متعدد مبلسازي است و در حدود 10 هزار نفر به صورت مستقيم و غيرمستقيم از طريق فعاليت در اين بخش امرار معاش ميکنند؛ اما در کنار ناشناخته ماندن صنعت مبلسازي در مرند، طرح انتقال کارگاههاي داخل شهر و روستاهاي شهرستان به شهرک تخصصي دغدغهاي براي فعالان اين صنعت تبديل شده بود اما با تصويب خوشه صنايع چوبي و مبلمان اين شهرستان، اين دغدغه فعالان مبل برطرف شد.
پيش از اين، جهاد کشاورزي شهرستان مرند قصد جريمه مبل سازان و تخريب کارگاهها را داشت، از طرفي بحثهايي مبني بر انتقال کارگاهها به مکان جديد مطرح شد که گلايه فعالان اين صنعت را به دنبال داشت، چرا که آنها خواستار ساماندهي کارگاههاي کنوني مبل سازي بودند.
حال خبر ميرسد، خوشه صنعتي شهرک مبل مرند واقع در اردکلو در جوار شهر مرند به تأييد دادستان عمومي و انقلاب استان آذربايجان شرقي رسيده که براساس اين حکم، نهادها و ادارات مرتبط از اين پس، موظف هستند خدمات عمومي را به فعالين اين حوزه در اين منطقه ارائه دهند.
*شهرک مبل سازي مرند چشم به راه سرمايه گذاران
مبل سازان مرندي براي توليد مبلهاي با کيفيت بالا، چوب لازم خود را از استان گيلان تامين و خريداري ميکنند، روزانه در هر يک از اين کارگاههاي فعال، دو تا سه دست مبل با کيفيت مناسب و مشتري پسند توليد ميشود که علاوه بر شهرستان مرند و آذربايجان شرقي، مشترياني از استانهاي غربي و جنوبي کشور هم خريدار اين مبلها هستند.
با متمرکز شدن واحدهاي توليد مبل سازي در يک شهرک، مبل سازان با خيال آسوده و اطمينان خاطر ميتوانند در اين حوزه فعاليت کنند، اما تاکنون هيچ سرمايه گذاري براي حمايت از آنان و عرضه مستقيم مبلهاي توليدي مرند، قدم پيش نگذاشته است.
البته ناگفته نماند، سال گذشته يک هيئت اقتصادي از سازمان اقتصادي آستان قدس رضوي با سفر به مرند، از پتانسيلها و ظرفيتهاي اقتصادي، تجاري و بازرگاني اين شهرستان بازديد کردند و يکي از صنايعي که مورد بازديد قرار گرفت، کارگاههاي مبل سازي بود؛ اما تاکنون نتيجه اي از اين سفر به صورت رسمي اعلام نشده است.
حدود 3 هزار نفر به صورت مستقيم و 7 تا 8 هزار نفر غير مستقيم در صنعت مبل سازي اين شهرستان فعاليت دارند، اما هنوز خبري از احداث شهرک ويژه مبل در اين شهرستان نيست.
با توجه به قرار گرفتن شهرستان مرند در جاده ترانزيتي اوراسيا و نزديکي به تبريز مرکز استان آذربايجان شرقي، احداث اين شهرک، ميتواند موجب رونق اقتصادي اين منطقه شده و ظرفيتهاي اشتغال زايي مرند را افزايش دهد.
منبع : تسنیم