عصر آذربایجان

گزارش خبر

ورزش همگاني در تبريز؛ شعار يا عمل؟

ورزش همگاني در تبريز؛ شعار يا عمل؟

1399/12/03

گروه گزارش: ورزش در روزهاي کرونايي به يک مقوله مهم تبديل شده، اما همه مردم تبريز امکان دسترسي به وسايل ورزشي را دارند؟

 امير ملک‌زاده

گروه گزارش:  ورزش در روزهاي کرونايي به يک مقوله مهم تبديل شده، اما همه مردم تبريز امکان دسترسي به وسايل ورزشي را دارند؟ با شيوع ويروس کرونا از اواخر سال گذشته، تمامي فعاليت‌هاي جوامع بشري زير سايه اين بيماري منحوس قرار گرفت و موضوع ورزش نيز از اين قاعده مستثني نبود.فوتبال، واليبال، بسکتبال و خلاصه هر ورزشي که فکرش را بکنيد با کرونا تعطيل شد؛ درست مثل روزهاي خوب‌‎مان، مثل آن دور همي‌ها، مثل روزهايي که بدون ماسک راه مي‌رفتيم، نفس مي‌کشيديم و از يکديگر نمي‌ترسيديم. کرونا عزيزان‌مان را از ما گرفت، اما چيزي که بيشتر از همه آزارمان مي‌داد، ماندن در خانه‌هاي‌مان بود.
با وجودِ تعطيلي کسب‌وکارها و انواع و اقسام کارهاي روزمره که به اجبار به تعطيلي کشانده شده بودند، اين ورزش بود که مي‌توانست تمامي اين اتفاقات بد را حتي شده براي چند دقيقه از ذهن‌مان خارج کند.پزشکان با برگزاري مسابقات ورزشي مخالف بودند و باشگاه‌ها هم همانند ساير محل‌ها، جزو اماکن پرخطر به حساب مي‌آمدند. در اين ميان اما، تنها ورزشي که نمي‌توانست خطري را متوجه شخص و جامعه کند، ورزش همگاني بود.در روزهاي آغازين کرونا که همه از همه چيز وحشت داشتند کارشناسان مدام از بالا بردن سيستم ايمني بدن صحبت مي‌کردند و همين صحبت‌ها، نقطه تلاقي ورزش و کرونا به حساب مي‌آمد.
بالا بردن سيستم ايمني بدن با ورزش
ماندن در خانه و نداشتن تحرک لازم شايد مي‌توانست خطر ابتلا به کرونا را به حداقل برساند، اما چاقي، افسردگي و برخي ديگر از مشکلات را براي افراد به وجود مي‌آورد.در اين راستا، انجام فعاليت‌هاي ورزشي در خانه علاوه بر اينکه مي‌توانست بار ديگر حس شور و نشاط را به افراد برگرداند، سيستم ايمني بدن آن‌ها را هم تقويت مي‌کرد و باعث جلوگيري از چاقي و افسردگي هم مي‌شد.
پروفسور مايکل گليسون، استاد بيوشيمي ورزش در دانشکده ورزش، تمرين و علوم سلامتي در دانشگاه لوفبرو در لسترشاير انگلستان معتقد است که «ورزش در حد تعادل به تقويت سيستم ايمني بدن در مقابل بيماري‌هاي عفوني نظير سرماخوردگي ، آنفولانزا ، سينوزيت کمک مي‌کند.»اين عضو انجمن ميکروبيولوژي عمومي جامعه بريتانيا ادامه مي‌دهد : ورزش در حد تعادل به تقويت عملکرد سلول‌هاي سيستم ايمني بدن کمک مي‌کند و تغييرات هورموني که در اثر استرس و ... اتفاق مي‌افتد را خنثي مي‌کند.
با مرور اين اظهارات، به خوبي مي‌توان فهميد که ورزش شايد به اندازه واکسن نتواند با کرونا مقابله کند، اما حداقل به مقاوم‌سازي بدن در مقابل بيماري‌هايي مانند آنفولانزا و کرونا مي‌پردازد.
ورزش همگاني در تبريز؛ شعار يا عمل؟
مسئله‌اي که در اين ميان به وجود مي‌آيد، بستر و زيرساخت‌هاي انجام ورزش است. آيا در همه خانه‌ها امکانات مناسب براي ورزش کردن وجود دارد؟ طبيعتاً که جواب منفي است.در زندگي آپارتماني امروز، امکان انجام يک سري از حرکات ورزشي وجود ندارد و در اين شرايط است که نقش ورزش همگاني بيش‌ازپيش نمايان مي‌شود.
در شهر تبريز اما، به نظر مي‌رسد آن‌طور که بايدوشايد توجهي به اين مقوله مهم و حياتي نشده است. اگرچه شهرداري تبريز در سال‌هاي اخير به بهانه »توجه به ورزش همگاني« قيد تيم داري در ورزش قهرماني را زد، اما همچنان خلأ بزرگي در اين زمينه احساس مي‌شود.
در نکوهش اين اقدام شهرداري تبريز مي‌توان مطالب زيادي نوشت، چون شهرداري تبريز با منحل کردن تيم‌هاي ورزشي خود مانند تيم فوتبال، واليبال، بسکتبال، دوچرخه‌سواري و ... نه تنها هيچ عايدي را از نظر مالي به دست نياورد بلکه شور و اشتياقي که با اين تيم‌ها در شهر ايجاد مي‌شد را هم از بين برد.حال سوال اينجاست که آيا واقعاً بودجه‌اي که صرف تيم‌هاي ورزشي شهرداري تبريز مي‌شد، حالا به ورزش همگاني تخصيص مي‌يابد؟به‌وضوح ديده مي‌شود که شهرداري کلان‌شهر تبريز به مانند ساير شهرهاي کشور بودجه‌اي براي ورزش همگاني تدارک نمي‌بيند و اندک بودجه تخصيص يافته براي ورزش همگاني نيز به صورت عادلانه در مناطق مختلف شهر توزيع نمي‌شود.
به ‌گزارش عصر آذربايجان به نقل از تسنيم،امکانات ورزش همگاني در نقاط کم برخوردار شهر به مراتب کمتر از نقاط مرفه نشين است؛ در حالي که شايد در نقاط کم برخوردار احساس نياز بيشتري به اين امکانات وجود دارد.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها