جاي پژوهش در اقتصاد آذربايجان غربي خالي است
1398/10/08
گروه گزارش: معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار آذربايجان غربي با تاکيد بر اينکه جاي پژوهش در اقتصاد آذربايجان غربي خالي است، گفت: پيوند صنعت و دانشگاه حلقه مفقوده در استان است.
به گزارش عصرآذربايجان، بهنام شهدي در جشنواره تجليل از پژوهشگران و فناوران برگزيده استان اظهار داشت: تاکنون متاسفانه در صنعت استان از ظرفيت پژوهشگران استفاده نشده و يکي از حلقه هاي مفقوده استان پيوند صنعت و دانشگاه است.
شهدي بابيان اينکه پژوهش براي توسعه و تعالي يک کشور سنگ بنا است، تصريح کرد: در حال حاضر کليه کشورهاي توسعه يافته براي رسيدن به توسعه پايدار و داشتن مزيت رقابتي به داشتن پژوهش اذعان کرده اند.
معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار آذربايجان غربي اظهار کرد: متاسفانه جاي خالي پژوهش در اقتصاد استان مشاهده ميشود.
وي با اشاره به اينکه با گذشت 40سال از انقلاب اسلامي جايگاه علم و پژوهش درکشور ارتقا يافته است،يادآورشد: براي داشتن پژوهش کاربردي و تاثير گذار نياز است که سرمايه گذاران و بخش خصوصي به اين حوزه ورود کرده و صنعتگران از ظرفيت دانشگاهيان استفاده کنند.
شهدي ادامه داد: زيست بوم اقتصادي دنيا درحال تغيير بوده و پژوهشگران و محققين بازيگران اصلي اقتصاد دنيا هستند.*مطالبات رهبري بايد توسط دانشگاهيان برآورده شود
حجت الاسلام سيدمهدي قريشي در جشنواره تجليل از پژوهشگران و فناوران برگزيده استان با اشاره به اينکه بايد مطالبات رهبر انقلاب در مورد مباحث علمي را دانشگاهيان برآورده کنند، خاطرنشان کرد: پژوهشگران بايد با راهگشايي مشکلات جامعه را حل کنند.
وي گفت: ايران اسلامي کشوري است که به تنهايي در مقابل مستکبران باتکيه بر توان علمي دانشمندان خود روي پاي خود ايستاده و باهمت همين پژوهشگران مشکلات علمي کشور نيز حل مي شود.حجت الاسلام قريشي با تاکيد بر اينکه در بيانيه گام دوم انقلاب به مقوله پژوهش بسيار توجه شده است، تصريح کرد: همانطور که دراين بيانيه نيز آمده است دانش عظيم ترين ثروت يک کشور بوده و باعث ايجاد اقتدار يک کشور مي شود.
نماينده ولي فقيه در آذربايجان غربي با اشاره به اينکه دين اسلام به مسئله پژوهش تاکيد جدي دارد، اظهار کرد: دين اسلام به مسئله فهم وتفکر و تدبر تاکيد فراوان کرده و تنها معجزه علمي دنيا نيز بر پيامبر اسلام نازل شده است.وي ادامه داد: کشور در شرايط فعلي به مسئله پژوهش وفناوري نياز جدي داشته و بايد پژوهشگران را در اين راه حمايت کرد.
*پژوهش هاي کاربردي بستر اشتغالزايي را فراهم مي کند
رحيم حب نقي نيز در اين مراسم گفت: براي رسيدن به اقتصاد دانش بنيان پژوهشگران استان نيازمند حمايت هاي مالي و معنوي هستند.
وي بااشاره به اينکه پژوهش اثربخش باعث ايجاد فناوري ارزش آفرين خواهد شد، تصريح کرد: پژوهش و تحقيق کاربردي باعث رونق توليد و اشتغالزايي خواهد شد.
رئيس دانشگاه اروميه با تاکيد بر اينکه طي سال هاي گذشته توجه و نگاه خوبي در استان به مقوله پژوهش شده است،اظهار کرد: در طول 5سال گذشته دانشگاه اروميه 3 بار به عنوان دانشگاه برتر در زمينه ارتباط دانشگاه و پژوهش انتخاب شده است.
وي باتاکيد بر اينکه تشويق پژوهشگران باعث روحيه بخشي و انرژي مثبت به آنها خواهد شد، خاطرنشان کرد: در همين راستا در جشنواره امروز از 35 پژوهشگر و شرکت پژوهشي برتراستان تجليل مي شود.
جشنواره تجليل از پژوهشگران و فناوران برگزيده استان آذربايجان غربي با تجليل از 35 نفر از پژوهشگران و فناوران برگزيده متشکل از اعضاي هيئت علمي دانشگاه ها، پژوهشگران دستگاه هاي اجرايي، دانشجويان و شرکت هاي فناوري به ميزباني دانشگاه اروميه برگزار شد.
در اين مراسم از دکتر ناصر آق به عنوان پژوهشگر برتر کشور، دکتر نوري نيا و دکتر رضازاده به عنوان نويسندگان يک درصد برتر جهاني در سال 1398 نيز تجليل شد. با تجليل از 9 عضو هيئت علمي و 5 دانشجوي دانشگاه اروميه در بخش هاي مختلف، اين دانشگاه پيشتاز اين جشنواره شد.
منبع :