عصر آذربایجان

گزارش خبر

رسانه ها جامعه را به توجه به فرهنگ مکتوب ترغيب کنند

رسانه ها جامعه را به توجه به فرهنگ مکتوب ترغيب کنند

1399/08/18

گروه فرهنگي: رسانه‌ بايد با ارائه تحليل‌هاي واقع‌بينانه، جامعه را به توجه بيشتر به فرهنگ مکتوب کشانده و از توجه بيش از حد به فرهنگ شفاهي که عامل نگاه تک‌بعدي به مسائل است دور نگه دارد.

گروه فرهنگي: رسانه‌ بايد با ارائه تحليل‌هاي واقع‌بينانه، جامعه را به توجه بيشتر به فرهنگ مکتوب کشانده و از توجه بيش از حد به فرهنگ شفاهي که عامل نگاه تک‌بعدي به مسائل است دور نگه دارد.
 عضو هيئت علمي دانشگاه صداوسيما  ،داوود نعمتي‌انارکي  درباره تاثير جشنواره »کتاب و رسانه« بر حوزه رسانه اظهار داشت: تاثير برگزاري اين جشنواره در حوزه رسانه عمدتا در مقطع زماني برگزاري جشنواره است، به اين معني که رسانه‌هاي مختلف نسبت به پوشش خبري رويدادهاي جشنواره در قالب خبر مصاحبه گزارش، معرفي و نقد کتاب اقدام مي‌کنند، اما بعد از پايان يافتن جشنواره، موضوع کتاب و کتابخواني، نقد کتاب، توجه به فرهنگ‌سازي مطالعه و... به فراموشي سپرده مي‌شود. اما يکي از مهمترين خلاهاي جشنواره کتاب و رسانه اين است نتوانسته بر روند توليد محتواي حوزه کتاب در رسانه‌ها تاثير عميق داشته باشد. وي افزود: شايد اين موضوع به ظاهر ارتباط چنداني با جشنواره نداشته باشد به رسانه‌ها برگردد. اما جشنواره بايد سياست‌هايي اتخاذ کند که توليد محتوا در موضوع کتاب در رسانه‌هاي مختلف بيش از انعکاس صرفا اخبار نشر باشد.
 رسانه‌ها بايد محيط جامعه را رصد و شرايط توجه جامعه به فرهنگ مکتوب را بررسي کنند و با ارائه تحليل‌هاي واقع بينانه، جامعه را به توجه بيشتر به فرهنگ مکتوب بکشاند و از توجه بيش از حد به فرهنگ شفاهي که عامل نگاه تک بعدي به مسائل است، دور نگه دارد. به اعتقاد من جشنواره بايد در کنار تقدير از رسانه‌ها و خبرنگاراني که به موضوع کتاب مي‌پردازند بخش‌هايي را نيز تدارک ببيند که متعلق به مردم و فرهنگ کتابخواني در جامعه باشد. به خصوص در شرايط کنوني که مردم نيز بعضا توليد کننده محتوا درباره کتاب‌ها هستند و آن‌ها را در صفحات خود در شبکه‌هاي اجتماعي منتشر مي‌کنند. وي ادامه داد: آمارهاي رسمي و غيررسمي نشان از وضعيت نامطلوب حوزه کتاب و کتابخواني در جامعه ما دارد. آمارها نشان مي‌دهد ميانگين مطالعه در جامعه ما روزانه کمتر از 10 دقيقه است، در حالي که اين آمار در برخي کشورها بيش از 90دقيقه تا 160 دقيقه در روز است. دليل آن را هم توجه و گرايش مردم به فرهنگ رسانه‌هاي ديداري و شنيداري مي‌دانم. عمدتا عادت کرده‌ايم اطلاعات خود را به طور سطحي از رسانه‌هايي مانند راديو و تلويزيون يا شبکه‌هاي اجتماعي دريافت کنيم. عادت نداريم نسبت به يک موضوع يا يک رويداد مطالعه عميق و آن را از زواياي مختلف واکاوي کنيم.عضو هيئت علمي دانشگاه صداوسيما عنوان کرد: به هر تقدير بايد با اتخاذ سياست‌هايي مناسب مردم را به سمت مطالعه کشاند و قهر آنها نسبت به کتاب و کتابخواني را به آشتي بدل کرد. به عنوان مثال قيمت کتاب عامل بازدارنده‌اي است تا مردم در شرايط بد اقتصادي به فکر خريد آن نباشند.وي با اشاره به اين که بيماري کرونا مسائل و مشکلات عديده‌اي را براي جوامع مختلف پديد آورده گفت: اين بيماري باعث شد تغييراتي را در سبک زندگي خود ايجاد کنيم، يکي از اين تغييرات توجه بيشتر برخي‌ها به کتابخواني بوده است. البته اگر شرايط قيمتي کتاب‌ها تغيير کند و امکان تهيه الکترونيکي کتاب‌ها و ارسال با پست براي تمام نقاط کشور و با قيمتي مناسب فراهم شود، بي‌شک شاهد گسترش فرهنگ کتابخواني خواهيم بود. دولت نيز بايد يارانه مناسب براي خريد کتاب توسط مردم در نظر بگيرد. اين موضوع در شکل اوليه آن ‌ممکن است هزينه‌بر باشد اما سود و منفعت آن در ابعاد گسترده در آينده شامل جامعه خواهد شد.عضو هيئت علمي و دانشيار دانشگاه صداوسيما در خصوص پرداختن رسانه‌ها به موضوع کتاب و ترويج آن در سطح جامعه تصريح کرد: رسانه‌هاي مختلف از جمله راديو، تلويزيون و مطبوعات مي‌توانند سهم بيشتري به موضوع کتاب و کتابخواني در ميان محتواي خود اختصاص دهند. معرفي کتاب با موضوعات مختلف، نقد و تحليل آنها از زبان کارشناسان مي‌تواند براي افراد جامعه به خصوص کساني که رگه‌هايي از کتابخواني در آنها وجود دارد، مفيد و اثرگذار باشد. وي درباره تاثير جشنواره کتاب و رسانه بر پرورش خبرنگاران تخصصي حوزه کتاب گفت: برگزاري اين جشنواره مي‌تواند عاملي براي تشويق رسانه‌ها باشد تا به شکل حرفه‌اي به حوزه کتاب ورود پيدا کنند؛ نگاه حرفه‌اي در تحليل و نقد کتاب‌ها از سوي رسانه‌ها عاملي است بر توجه مخاطبان رسانه و رجوع به کتاب تا از محتواي آنها مطلع شوند. اما باز هم تاکيد مي‌کنم که ترويج کتابخواني در جامعه‌اي که ميانگين مطالعه روزانه مردم کمتر از ده دقيقه است، سياست‌ها و راهبردهايي فراتر از برگزاري جشنواره‌ها مي‌طلبد.
به گزارش عصر اذربايجان به نقل از ايرنا، داوود نعمتي‌انارکي در پايان گفت: ترويج فرهنگ‌ کتابخواني را نبايد مقطعي و محدود به يک هفته يا جشنواره کرد، بلکه رسانه‌ها بايد آن را به صورت فرآيندي ببينند که در طول سال بايد به آن توجه داشته باشند. در مجموع اگر رسانه‌ها دقيق و دور از سياست‌بازي به معرفي کتاب‌ها در موضوعات مختلف بپردازند، مي‌توانند الگوي مناسبي را در فرهنگ‌سازي کتابخواني پياده کنند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها