عصر آذربایجان

گزارش خبر

سوادرسانه‌اي در فضاي مجازي اولويتي براي همه

سوادرسانه‌اي در فضاي مجازي اولويتي براي همه

1402/08/14

گروه فرهنگي: رسانه داراي اين قدرت است که در کوتاه‌ترين زمان، اخبار و مطالب را با بالاترين کيفيت منتشر مي‌کند و اطلاعات و داده‌هاي روز را در اختيار مخاطب قرار مي‌دهد.

 الهه فلاحي

گروه فرهنگي: رسانه داراي اين قدرت است که در کوتاه‌ترين زمان، اخبار و مطالب را با بالاترين کيفيت منتشر مي‌کند و اطلاعات و داده‌هاي روز را در اختيار مخاطب قرار مي‌دهد.
اخيراً حمله رژيم غاصب اسرائيل به بيمارستاني در غزه، به مثابه يک بمب خبري، کل جهان را تحت تأثير روحي و رواني عجيبي قرار داد که در صورت نبود رسانه به اين قدرت شايد حداقل چند روز طول مي‌کشيد تا انتشار پيدا کند، البته تشخيص واقعيت‌ها و شايعات بر عهده مخاطب است.
رسانه يک تيغ دولبه‌اي است که در يک ثانيه مي‌تواند شايعه را تبديل به واقعيت کند و يا بالعکس و اينجاست که سواد رسانه‌اي به افراد اين توانايي را مي‌دهد که تحليل مناسبي از مطالب منتشر شده در انواع شبکه‌هاي رسانه‌اي ارائه دهند.
بخشي از جهاد تبيين مورد اشاره رهبر معظم انقلاب، بالا بردن آگاهي مردم در مواجهه با سونامي اخبار جعلي است و بنا به منويات معظم له، آموزش اين نوع سواد، بخشي از الگوريتم اين فريضه واجب است و اين اتفاق نمي‌افتد مگر اينکه به سواد رسانه‌اي و سايبري توجه عميق کرده و نسبت به آن نگاه غيرشعاري داشته باشيم.
بايد گفت، نقش رسانه بر نسل آينده اثرگذار است و بايد ديد رسانه چگونه نسل جديد را تربيت مي‌کند.
متأسفانه با ارزيابي و مطالعاتي که در جامعه آماري جواناني که روزانه حداقل ?? ساعت با گوشي در ارتباط و در فضاي مجازي و گيم نت و ساير وسايل‌ها با سرگرمي جانبي و فردي سر وکار دارند و استفاده مي‌کنند نشان مي‌دهد شاهد رشد نسل‌هايي از جامعه به خصوص جوانان و دانش‌آموزاني هستيم که داراي پنج آيتم شاخص در بروز مشکلات شخصيتي و خانوادگي شده‌اند که در ذيل به اين شاخص‌ها اشاره مي‌شود.
1- کم طاقتي در برخورد با مشکلات و ناهنجاري اجتماعي
2- نداشتن تحمل باخت و نداشتن قدرت تحليل و تصميم درست و برون رفت از معضل ايجاد شده
3- دور شدن از واقعيت و عدم تحمل بار رواني ايجاد شده
4- شکستن هنجارها و تغيرالگوهاي جامعه
5- بي‌اهميت شدن درس و تحصيل بعد برگزاري دوره‌هاي غيرحضوري در بيماري ويروس کرونا و نبود نظارت کافي براي برگزاري کلاس‌ها و امتحانات نهايي و نبود برنامه‌ريزي منسجم براي آينده خود و وابستگي خود به مسائل جامعه و غيره.
اينها تنها بخشي از آثار تربيتي رسانه‌ها بر نسل جديد محسوب مي‌شود و مي‌طلبد با افزايش آگاهي و ارتقاي دانش رسانه‌اي زمينه استفاده مفيد و مطلوب از رسانه و ابزارهاي رسانه‌اي را فراهم آوريم.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از مهر،بي‌شک داشتن سواد رسانه‌اي مي‌تواند دريچه‌هاي ترقي را به روي جامعه بگشايد و قدرت تحليل مسائل را در ميان افراد جامعه بالا ببرد، بدين شکل جنگ رسانه‌اي و جنگ روايت‌ها به عنوان يکي از دغدغه‌هاي رهبر معظم انقلاب، که از سوي دشمنان بر کشور ما تحميل شده کمرنگ شده و درک پذيرش مطالب و رويدادهاي درست نيز از سوي مخاطبان افزايش خواهد يافت.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها