هجوم ملخهاي مراکشي به مراتع استان همه ساله در فصل بهار اتفاق ميافتد و دهها هزار هکتار از اراضي را آلوده ميکنند. در برخي سالها زمينهاي کشاورزي و باغات نيز از هجوم اين آفت در امان نميمانند چرا که همه ساله در اواخر فروردين ماه سر و کله ملخها در گوشه و کنار مناطق مختلف خصوصا نقاط مستعد همچون شهرستان طارم پيدا ميشود.
ملخهاي مراکشي که حدود چندين سال است در اين منطقه حضور دارند ديگر شبيه جانوران بومي شدهاند. امسال نيز همچون سالهاي گذشته ملخهاي مراکشي به دهها هزار هکتار از اراضي استان هجوم آوردند و کار مبارزه با اين آفت نيز همزمان در حال انجام است تا مانع از خسارت شوند زيرا اگر اين ملخها زاد و ولد را به نهايت خود برسانند ميتوانند تمام محصولات و باغات را از بين ببرند و در حقيقت امنيت غذايي انسان را دچار نقصان کنند.
همينطور چندي پيش بود که مدير حفظ نباتات جهاد کشاورزي استان زنجان با ابراز نگراني از افزايش جمعيت ملخها مدعي شده بود: فرسوده بودن دستگاههاي سمپاشي و نياز به خريد دستگاههاي جديد از اساسيترين مشکلات مبارزه با اين آفت است.
در همين راستا رامين ميرزايي رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان زنجان در گفتوگو با تسنيم اظهار داشت: از اول سال به مسئولان جهاد کشاورزي اعلام کرديم که با بودجه خودتان موقتا در مقابله با ملخکشي مقابله کنيد تا اعتبار اين کار به حسابتان واريز شود.
وي با بيان اينه جهاد کشاورزي زنجان بايد خيلي زودتر در مقابله با ملخکشي اقدامات خود را انجام ميداد، خاطرنشان کرد: به صورت عليالحساب 5 ميليارد ريال به حساب جهاد کشاورزي به منظور مقابله با ملخهاي مراکشي پرداخت شده است.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان زنجان ادامه داد: البته در آينده نزديک قرار است ديگر مبالغ مصوب شده به حساب جهاد کشاورزي واريز شود. اميدواريم جهاد کشاورزي با برنامهريزي درست بتواند از آسيب ملخها به محصولات و زمينهاي کشاورزي خصوصا در شهرستان طارم ممانعت کند.