فاز نخست "سرجین بافت" زنجان مهر ماه راهاندازی میشود
فاز نخست "سرجین بافت" زنجان مهر ماه راهاندازی میشود
1401/06/12
عصر آذربايجان- رئیس سازمان صمت استان زنجان، گفت: فاز نخست واحد تولیدی سرجین بافت شامل بافندگی و ریسندگی در مهر ماه افتتاح خواهد شد.
عصر آذربايجان- رئيس سازمان صمت استان زنجان، گفت: فاز نخست واحد توليدي سرجين بافت شامل بافندگي و ريسندگي در مهر ماه افتتاح خواهد شد.
مجموعه "سرجين بافت" يکي از بزرگترين واحدهاي صنعتي کشور در زمينه نساجي است؛ اين مجموعه عليرغم 50 ميليون يورو سرمايهگذاري ارزي و بيش از يک هزار ميليارد تومان سرمايهگذاري ريالي هنوز توليدي ندارد و در گره هاي مشکلات متعدد بهويژه موانع بانکي گرفتار است. فعاليت در سرجين بافت از توليد نخ آغاز و در نهايت پس از بافندگي، تکميل و رنگرزي به پوشاک منتهي ميشود؛ اجراي اين طرح از سال 89 آغاز شده و بر اساس آمار موجود اين واحد توان توليد 10 ميليون و 500 هزار تن نخ پنبه و 5 ميليون و 950 هزار مترمربع پارچه را دارد و ظرفيت توليد انواع پوشاک آن 5 هزار و 950 عدد است و توان بهکارگيري و اشتغال قريب به 2 هزار نفر را نيز دارد.
27 آبان ماه سال گذشته آيتالله سيد ابراهيم رئيسي رئيس جمهور کشورمان در دهمين سفر استاني به استان زنجان سفر کرد و در بدو ورود به زنجان به طور سرزده از اين واحد توليدي و البته تعطيل بازديد کرد و به صراحت به وزير صمت و مسئولان استاني دستور داد که بايد موانع توليد و مشکلات بانکي از سر راه اين واحد توليدي برداشته شود و 2 هزار کارگر مشغول به کار شوند. با اينکه پس از سفر آيتالله رئيسي انتظار ميرفت بانک مرکزي و وزارت صمت همکاريهاي لازم را با مسئولان استاني داشته باشند ولي متأسفانه کار اين واحد توليدي در بروکراسيهاي زائد اداري گير کرد.
شرايط به قدري وخيم شد که محسن افشارچي استاندار زنجان از عدم پيشرفت کار براي گرهگشايي سرجين بافت گلايه کرد و از مسئولان کشوري درخواست داشت براي راهاندازي اين واحد همکاري داشته باشند. با تمام اين تفاسير گويا مشکل سرجين بافت در حال حل شدن است و اواخر هفته پيش بود که خط توليد اين واحد توليدي به طور آزمايشي استارتش را زد. حال رئيس سازمان صمت استان هم به خبرنگار تسنيم خبر از راهاندازي اين واحد توليدي در اوايل مهرماه سال جاري داد.
ناصر فغفوري رئيس سازمان صنعت؛ معدن و تجارت استان زنجان در گفتوگو با خبرنگار تسنيم، در خصوص واحد توليدي سرجين بافت اظهار داشت: کلنگ زني اين واحد توليدي در سال دهه 80 انجام شد که اتفاق مبارک وخوبي براي استان زنجان بود.
وي افزود: با توجه به اين که سرجين بافت يک کارخانه بزرگ است و حساسيت زيادي روي آن وجود دارد ميتوان گفت يکي از بينظيرترين کارخانجات نساجي ايران است و تکميل زنجيره ارزش افزوده با نصب ماشين آلات به روز دنيا و طرح هاي ارائه شده پنبه وارد کارخانه خواهد شد و خروجي آن پوشاک خواهد بود که شامل ريسندگي، بافندگي و رنگرزي، تکميل، چاپ و دوزندگي است.
رئيس سازمان صنعت؛ معدن و تجارت استان زنجان بيان کرد: زمين اين کارخانه حدود 17 هکتار است که داراي هشت هکتار سالن و مجموع 51 ميليون دلار ماشين آلات روز دنيا است.
وي گفت: از لحاظ مشکلات حقوقي و پروندههاي تعزيراتي بابت شکايت يکي از بانکها بر عليه کارخانه صورت گرفته بود عملاً مدتي بلاتکليف بود و سرمايهگذار نيز به تنهايي قادر به حل مشکلات آن نبود و در حدود يک سال و نيم مالک کارخانه ، آن را به حال خود رها کرده بود.
فغفوري ادامه داد: بعد از سفر رياست جمهوري به استان زنجان و بازديد سرزده از اين کارخانه، با توجه به شرايط به صراحت دستور داد که به هر نحوي شده بايد مشکلات اين مجموعه حل شود و مشکلات اداري در کنار راه اندازي توليد بايد حل شود و ارتباطي به عدم فعاليت کارخانه نداشته نباشد.
وي خاطرنشان کرد: بعد از دستور رئيسجمهور مبني بر حل مشکلات سرجين بافت، اقدامات بسيار خوبي در اين زمينه از سوي تمام دستگاههاي اجرايي استان براي بازگشايي کارخانه صورت گرفت.
رئيس سازمان صمت استان زنجان، افزود: در نخستين اقدام حوزه تعزيرات ورود پيدا کرد و تمام حسابهاي کارخانه که مسدود شده بود بازگشايي شد و سازمان صمت کارت بازرگاني تعليق شده کارخانه را فعال کرد و ماشين آلات که در گمرک رسوب کرده و اجازه ترخيص نداشتند، ترخيص، نصب و راه اندازي شد.
وي در ادامه با بيان اينکه اهميت پروژه به حدي است که شخص استاندار به جزئيترين موارد ورود پيدا کرده است گفت: در حال حاضر 28 پرونده که بابت چکهاي اين کارخانه بود رفع سوء اثر شده که اين واحد بتواند مراودات بانکي داشته باشد.
فغفوري خاطرنشان کرد: فاز نخست شامل قسمت بافندگي و دوزندگي که با جديدترين چرخ خياطي هاي روز دنيا مجهز شده و با پيگيري معاون اجرايي رئيس جمهور و استاندار اگر تزريق نقدينگي ظرف 10 روز آينده اتفاق بيفتد، قادر خواهيم بود در اواسط مهر ماه قسمت بافندگي و دوزندگي را راهاندازي کنيم و فاز ريسندگي به دهه فجر موکول شود.
وي به اشتغالزايي اين واحد توليدي اشاره کرد و گفت: اين کارخانه قادر است براي 2 هزار و 100 نفر در زنجان مخصوصاً براي بانوان اشتغالزايي ايجاد کند.
منبع :