عصر آذربایجان

گزارش خبر

سايه رکود بر معادن اردبيل

قزل‌اوزن در بن‌بست مطالعات//

1399/05/05

گروه اقتصادي: مطالعات 4 ساله پهنه معدني قزل‌اوزن در اردبيل اين روزها گرفتار قهر مسئولان استان اردبيل با سرمايه‌گذار شده و مشخص نيست چه کسي سنگ‌انداز واقعي عدم اجراي طرح است.

ونوس بهنود

گروه اقتصادي: مطالعات 4 ساله پهنه معدني قزل‌اوزن در اردبيل اين روزها گرفتار قهر مسئولان استان اردبيل با سرمايه‌گذار شده و مشخص نيست چه کسي سنگ‌انداز واقعي عدم اجراي طرح است.
تا چند سال پيش تنها اخبار مرتبط با معادن استان اردبيل مربوط به معادن غيرفلزي و سنگ‌هاي ساختماني و شن و ماسه بود درحالي‌که ثروتي عظيم و معادن غني فلزي در اين استان جا خوش کرده است و البته به تدبير هيچ مديري خطور نمي‌کرد که مطالعات اين معادن را در دستور کار قرار دهد.
تا اينکه از حدود نيم دهه قبل آغاز مطالعات پهنه‌هاي معدني فلزي به پُزي براي مديران تبديل شد و هر استاندار و وزيري به اردبيل پا گذاشت از مطالعات اين پهنه‌ها داد سخن داد و اينکه اردبيل غني از مس، طلا و موليبدن است و چه‌ها که نمي‌توان با اين معادن کرد.اما آخرين بررسي‌ها از وضعيت مطالعات در معادن استان گوياي گره کوري در يکي از پهنه‌هاي معدني استان است. پهنه »قزل‌اوزن« در جنوب استان اردبيل که توسط سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني »ايميدرو« مطالعه مي‌شود نه‌تنها نظر مسئولان استاني را جلب نکرده بلکه سرمايه‌گذار طرح نيز رضايت چنداني از مطالعات ندارد.
نقد خانه معدن اردبيل به فعاليت سرمايه_گذار
داستان ايميدرو مختص به پهنه قزل اوزن نيست. از چندين سال قبل ردپاي فعاليت اين شرکت در چند پرونده مطالعاتي معادن اردبيل ديده مي‌شود.
اما به تعبير رئيس سازمان نظام‌مهندسي معدن استان اردبيل، فعاليت ايميدرو در پهنه قزل‌اوزن مقبول نبوده و به ميزاني که انتظار مي‌رفت سرمايه‌گذاري صورت نگرفته است.
فريبرز شجاع در تشريح آخرين مطالعات پهنه‌هاي معدني استان گفت: ما چهار پهنه در حال مطالعه داريم که دو مورد در مشگين شهر به وسعت 39 هزار مترمربع و عمق 600 متر مطالعه شده است. اين معادن حاوي مس، موليبدن و طلا هستند و تا پايان سال گواهي اکتشاف آن‌ها براي دو شرکت سرمايه‌گذاري صادر مي‌شود.
وي با اشاره به مطالعه پهنه باغرو افزود: در اين پهنه حفاري آغازشده و عناصر فلزي مانند مس احصا شده است.به گفته رئيس سازمان نظام‌مهندسي معدن استان پهنه قزل‌اوزن هم توسط شرکت ايميدرو مطالعه مي‌شود و اين شرکت در 5 نقطه از استان مطالعاتي را در دست دارد.شجاع تأکيد کرد: از سال 92 پروانه اکتشاف براي اين شرکت صادرشده است و متأسفانه بخشي از اعتبار اختصاصي را صرف پهنه قزل اوزن نمي‌کنند به همين دليل مي‌خواهيم مجوز باطل‌شده و بخش خصوصي پاي‌کار باشد.
رئيس سازمان صمت استان اردبيل نيز موافق نظام‌مهندسي معدن بوده و مي‌گويد: مطالعات پهنه قزل‌اوزن پيشرفت چنداني ندارد و براي ما رضايت‌بخش نيست.رامين صادقي با تأکيد به اينکه در ساير پهنه‌ها مطالعات پيشرفت خوبي دارد، اضافه کرد: متأسفانه در پهنه قزل‌اوزن پيشرفت آن‌چناني مشاهده نمي‌شود به همين دليل خواستار آزادسازي و واگذاري به بخش خصوصي هستيم.
هيچ سرمايه گذاري حق قفل کردن معادن يک استان را ندارد
طرح مشکلات معدني استان با نماينده مردم اردبيل، نير، نمين و سرعين در مجلس شوراي اسلامي موجب شد تا علي نيکزاد هم خواستار ابطال مجوز ايميدرو شود.وي در پاسخ به اظهاراتي در خصوص صدور مجوز فعاليت اين شرکت در زمان استانداري وي گفت: بنده هيچ مجوزي نداده‌ام و چنين چيزي را به ياد ندارم.نيکزاد تأکيد کرد: اينکه شرکتي بيايد مطالعه معادن يک استان را به دست بگيرد و معادن را قفل کند، قابل‌قبول نيست.به گفته نماينده مردم اردبيل، نير، نمين و سرعين در مجلس شوراي اسلامي در بخش معادن ميزان اشتغال اندک است و بايد تمامي توان را براي فعال‌سازي اين بخش و تعيين تکليف معادن به کار برد.وي با بيان اينکه با لغو امتياز ايميدرو مي‌توان فرصتي براي سرمايه‌گذار بخش خصوصي فراهم کرد تا اکتشاف کند، اضافه کرد: ما نيازمند بهره‌برداري از ظرفيت‌هاي استان براي رونق اقتصادي هستيم.
ايميدرو: ضرورت‌هاي محيط زيستي، مانع مطالعات ما است
در پاسخ به گله‌مندي مسئولان استاني، مدير اکتشاف ايميدرو تصريح کرد: مطالعات ما در پهنه قزل‌اوزن از سال 95در مساحتي بالغ‌بر 1463کيلومترمربع است.علي اصغرزاده تصريح کرد: ما مراحل اکتشاف، شناسايي، پي‌جويي را به اتمام رسانده و با شناسايي 5 محدوده در مرحله اکتشاف عمومي هستيم.
مدير اکتشاف ايميدرو تأکيد کرد: ميزان سرمايه‌گذاري محقق شده در بخش اکتشاف قزل‌اوزن 5ميليارد تومان است که در بخش معادن اين رقم، قابل‌توجه بوده و در حال حاضر نيز فعاليت ايميدرو در پهنه قزل‌اوزن متوقف نيست.اصغرزاده در پاسخ به اين سوال که چرا مطالعات با تأخير مواجه شده است، افزود: در وضعيت فعلي به دليل ملاحظات محيط زيستي در دره قزل‌اوزن اين مطالعات با تأخير مواجه است و به ما اجازه تخريب نمي‌دهند اما ساير اقدامات غير تخريبي ادامه دارد.وي با بيان اينکه محدوده مطالعاتي دو بخش مشترک با آذربايجان_شرقي است، ادامه داد: از طرف استان اردبيل به‌مراتب همکاري بيشتر بوده اما از سمت آذربايجان شرقي سخت‌گيري براي الزامات محيط زيستي بيشتر است که انتظار داريم با تعاملات بين استاني اين مشکل حل‌وفصل شود.
مدير اکتشاف ايميدرو متذکر شد: ملاحظات محيط زيستي بي‌شک في‌نفسه اهميت دارد و ما منکر اين موضوع نيستيم اما دليل تأخير در مطالعات به خاطر همين ملاحظات بوده است.
اصغرزاده با اشاره به حضور و فعاليت ايميدرو در مناطق مختلف استان ازجمله مشگين شهر و غرب خلخال افزود: تمامي محدوده‌هاي تحت مطالعه مجوز دارند.
وي اظهار کرد: اينکه مسئولان استان اردبيل بخواهند سرمايه‌گذار بخش خصوصي را وارد کار کنند، درصورتي‌که فرد اهليت مالي و فني داشته باشد ما استقبال مي‌کنيم اما واقعيت اين است که اين ميزان سرمايه‌گذاري مالي در توان بخش خصوصي نيست. اما اگر مسئولان استاني فردي معرفي کنند، آماده واگذاري هستيم.
وي افزود: در حال حاضر ايميدرو با برخورداري از مجوز، مشاوران لازم را در پهنه قزل اوزن مستقر کرده و فعاليت‌هاي غيرتخريبي تداوم دارد اما اجراي حفاري، ترانشه زني و جاده کشي نيازمند همکاري نهادهاي متولي استان است.
هرچند دره قزل اوزن يکي از مهم‌ترين مناطق استان به لحاظ محيط زيستي و باستان‌شناسي است اما مطالعات پهنه قزل‌اوزن نيز بايد تعيين تکليف شده و اردبيل درنهايت به بهره مطلوب از ظرفيت‌هاي معدني خود برسد.به گزارش عصر آذربايجان به نقل از مهر،اما به نظر مي‌رسد بي‌توجهي به خواسته يک سرمايه‌گذار و معرفي سرمايه‌گذار جديد درحالي‌که مشکل از اساس حل‌وفصل نشده است راهکار معقولي نيست و لازم است مسئولان استاني در روند پيگيري اين پرونده بازنگري کنند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها