عصر آذربایجان

گزارش خبر

سرطان قيمت داروهاي خاص

سرطان قيمت داروهاي خاص

1401/11/30

گروه گزارش: سيد علي فاطمي نيا، نايب رييس انجمن داروسازان ايران مي‌گويد: بودجه نظام سلامت فقط محدود به يارانه دارو نيست و کاهش آن به نوعي يک بي‌مهري آشکار به وضعيت بيماران خاص در ايران است.

زهره ميرعيسي خاني

گروه گزارش:  سيد علي فاطمي نيا، نايب رييس انجمن داروسازان ايران مي‌گويد: بودجه نظام سلامت فقط محدود به يارانه دارو نيست و کاهش آن به نوعي يک بي‌مهري آشکار به وضعيت بيماران خاص در ايران است.
در هفته اخير خانواده‌هاي بيماران سرطاني در زمينه قيمت دارو دچار شوک شدند. ماجراي اين شوک هم از گلايه خانواده يک بيمار سرطاني آغاز شده است، خانواده‌اي که اعلام کرده داروي مورد نياز بيمارش را چند ماه پيش به قيمت 5 ميليون خريداري کرده و حالا با مراجعه به داروخانه با قيمت نجومي 41 ميليون تومان روبه‌رو شده است! گلايه‌اي که نشان از افزايش قيمت 800 درصدي اين دارو در بازار داشت. ماجراي قيمت دارو محدود به گلايه خانواده اين بيمار نيست. هر چند مبتلايان به بيماري‌هاي خاص در ميانه گراني و کمبود دارو بيشترين آسيب را مي‌بينند اما نگراني در رابطه با وضعيت قيمت دارو بازه جمعيتي گسترده‌تري را شامل مي‌شود.
  جمعيتي حالا چشم به مجلس دارد تا شايد اهالي بهارستان بتوانند در کميسيون تلفيق دستي به بودجه يارانه دارو بزنند و بخشي از نگراني در رابطه با افزايش احتمالي گراني دارو در سال آينده را کاهش دهند. پيش از اين سيد علي فاطمي نيا، نايب رئيس انجمن داروسازان ايران از سال سخت دارويي پيش رو گفته بود. اظهارات او مستند بر لايحه بودجه 1402 بود، اين که اگر با همين وضعيت به تصويب کميسيون تلفيق برسد با افزايش قيمت و البته کاهش معنادار دارو در بازار مواجه خواهيم بود اما بودجه نظام سلامت فقط محدود به يارانه دارو نيست. در اين بودجه سلامت به نوعي يک بي‌مهري آشکار به وضعيت بيماران خاص در ايران است.
70درصد داروهاي بيماران سرطاني از خارج زنجان تهيه مي‌شود
اين موضوع در کنار کمبودهاي دارويي که در شهرستان‌ها وجود دارد باعث شده است بسياري از خانواده‌هاي داراي بيماران سرطاني در زمينه تأمين دارو دچار مشکل باشند. استان زنجان نيز قاعدتاً در اين زمينه دچار مشکل است به طوري که يکي از بيماران در گفت‌و‌گو با صداي زنجان با اشاره به اينکه بيش از 70 درصد داروهاي بيماران سرطاني داخل استان وجود ندارد، اظهار کرد: بيماران براي تهيه داروهاي خود به تهران مراجعه مي‌کنند.
وي ادامه داد: بيماران داروها را از تهران و تبريز و قزوين تهيه مي‌کنند و پيدا کردن داروهاي سرطاني در استان زنجان چندان ميسر نبوده و داروخانه رجايي هم جوابگوي درخواست‌ها نيست و برخي از داروها اصلاً در استان وجود ندارند. اکثر بيماران براي تهيه دارو به تهران مي‌روند و از داروخانه‌هاي »حکيم«، »??13 آبان« و يا »حکيم« داروهاي خود را تهيه مي‌کنند. تازه يک روز براي ثبت دارو، يک روز براي اسم‌نويسي دارو و اگر دارو باشد يک روز هم براي پرداخت هزينه و دريافت دارو مي‌روند. در اين زمينه مهرانه و ارگان‌هاي ديگر کمک کند ولي باز هم مبلغ بيشتر دارو را خود بيمار بايد پرداخت کند.
اين بيمار افزود: دارو گران شده است و شاهد هستيم که اگر براي يک قلم دارو پيش از اين، بيمار 10 ميليون هزينه مي‌کرد اکنون بايد 60 ميليون تومان هزينه کند. بيمه تأمين اجتماعي، بيمه سلامت و مهرانه در اين زمينه به کمک بيمار مي‌آيند. در گذشته معاونت غذا و دارو به بيماران کمک مي‌کرد و يک ماه در ميان سازمان غذا و دارو کمک حال بيماران سرطاني بود، اما اکنون قريب به يک هفته است که ديگر اين کمک‌ها را قطع کرده است و اين مأموريت را به بيمه سلامت داده است که خود اين مسئله هم باعث مشکل شده است.
اين بيمار خاطرنشان کرد: در پوشش دهي بيمه سلامت، در ابتدا بايستي بيمار دارو را خريداري کند و سپس فاکتور آن به بيمه تحويل بدهد تا در آينده پولش برگردد که خود اين مسئله نيز با توجه به گران بودن داروها براي بيماران مشکل‌زا است. بيمار از کجا بايد پول بياورد تا در اين زمينه هزينه کند؟ البته مهرانه در اين زمينه نيز به بيماران کمک و بخشي از هزينه‌ها را پرداخت مي‌کند، منتهي مراتب بيماران تعداد محدودي نيستند که بتواند از پس همه هزينه ها بربيايد.
کمبود داروي بيماران خاص در استان وجود دارد
در اين زمينه اما »مريم حسن«، رييس داروخانه شهيد رجايي با بيان اينکه قيمت داروهاي سرطاني افزايش پيدا کرده است منتهي بيمه‌ها آن را تقبل مي‌کنند، اظهار کرد: غالباً تهيه دارو به قيمت آزاد براي اين بيماران ممکن نيست چرا که قيمت‌ها بسيار بالا است و همين موضوع باعث مي‌شود که اغلب بيماران براي تهيه داروهاي خود از بيمه و بيمه تکميلي که سطح پوشش دهي بالاي دارند بهره ببرند.
وي ادامه داد: درست است که قيمت دارو چندين برابر شده و حتي در مواردي هم 45 تا 50 برابر شده است، منتهي عملاً بيمه‌ها هزينه را تقبل مي‌کنند و براي هزينه‌هاي مازاد هم از بيمه تکميلي استفاده مي‌کنند. پيش از اين، يک‌ميزان معاونت غذا و دارو در اين زمينه کمک مي‌کرد که کلاً غذا و دارو حذف شده است و اکنون بيماران به بيمه سلامت عودت داده شده‌اند و بيماران بايد در بيمه سلامت ثبت‌نام کنند و سپس از طريق اين بيمه به بيماران کمک صورت بگيرد. البته داروي بيماران خاص توسط انجمن‌هاي حمايتي کمک مي‌شوند. مهرانه هم در اين زمينه کمک مي‌کند.
حمايت در زمينه خريد دارو توسط بيماران سرطاني به بيمه سلامت واگذار شده است
به گفته حسن، کمبودهاي دارويي در استان وجود دارد ولي از بابت تقبل کردن هزينه‌ها توسط بيمه، مشکلي وجود ندارد و بيمه آن را تقبل مي‌کند و من فکر نمي‌کنم که بيماران از اين زمينه مشکلي داشته باشند. قبلاً در اين زمينه غذا و دارو کمک مي‌کرد اکنون غذا و دارو طبق آيين‌نامه‌هايي که از وزارتخانه آمده است در اين زمينه به کمک بيماران نمي‌آيد و بيمه سلامت در اين زمينه حمايت مي‌کند. اما کمبودهاي دارويي وجود دارد ولي از لحاظ درصد پوشش بيمه‌اي چندان مشکلي وجود ندارد مگر اينکه بيمار بخواهد دارو را آزاد تهيه کند که اصولاً اين نوع از داروها، داروهاي شيمي درماني و ام‌اس است.
به گزارش عصرآذربايجان به  نقل از صداي زنجان،اين مسئول مدعي است، کمبودهاي دارويي در استان بسيار متنوع است و از داروهاي عمومي تا داروهاي خاص شيمي درماني، پيوند و ام.اس دچار کمبود هستند و براي بيماراني که شيمي درماني مي‌شوند نيز مشکل ايجاد مي‌کند چرا که اين نوع دارو براي مدتي در استان وجود ندارد و سپس بعد از دو ماه تأمين مي‌شود و اينکه بگويم دارويي در سال 1401 به صورت کلي توزيع نشده است نيز اين موضوع اشتباه است و در برهه‌اي برخي از داروها را به وفور در استان داشتيم اما تا مدتي هم دچار کمبود بوديم و اکنون برنامه‌ريزي شده و قرار است تأمين شوند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها