"یخ سیاه" بلای جان رانندگان در آزادراه زنجان- تبریز
"یخ سیاه" بلای جان رانندگان در آزادراه زنجان- تبریز
1402/01/14
عصر آذربایجان-معاون حمل و نقل ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان زنجان گفت: پدیده یخ سیاه در آزادراه زنجان – تبریز احتمال بروز تصادفات را افزایش میدهد.
عصر آذربايجان-معاون حمل و نقل ادارهکل راهداري و حمل و نقل جادهاي استان زنجان گفت: پديده يخ سياه در آزادراه زنجان – تبريز احتمال بروز تصادفات را افزايش ميدهد.
طبق اعلام دفتر ايمني و ترافيک سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي تعداد کشتههاي تصادفات نوروزي به روزانه حدود 50 نفر رسيد و بررسيها از گذشته تا کنون نشان ميدهد انسان، خودرو و جاده هر کدام ممکن است در بروز سوانح نقش داشته باشند اما همواره عامل انساني بارزترين سهم را به خود اختصاص داده است.
علي مدقالچي، معاون حمل و نقل ادارهکل راهداري و حمل و نقل جادهاي استان زنجان ، با ارائه آماري از تصادفات در 10 ماهه سال 1401 اظهار کرد: اين مدت در تصادفات جادههاي برونشهري 231 نفر فوت کردند که نسبت به مدت مشابه سال 1400، 16.7 درصد افزايش نشان ميدهد.
وي با اشاره به اينکه تصادفات فوتي محورهاي روستايي با 23.1 درصد کاهش، 30 کشته برجاي گذاشته است، ابراز کرد: در مجموع تلفات محورهاي برونشهري و روستايي با 10.1 درصد افزايش به 261 نفر رسيده است.
معاون حمل و نقل ادارهکل راهداري و حمل و نقل جادهاي استان زنجان ادامه داد: در 10 ماهه سال 1401 تعداد کشتههاي محورهاي درونشهري استان زنجان با 3.8 درصد افزايش، 27 نفر ثبت شده است.
وي تعداد مصدومان تلفات جادهاي را 5 هزار و 238 نفر برشمرد و گفت: استان زنجان به لحاظ کم بودن تعداد مجروحان استان سوم در کشور است اما با اين حال همين تعداد نيز هزينههاي جسمي، روحي و مالي بر جامعه تحميل ميکند.
همانطور که گفته شد انسان، جاده و خودرو ميتوانند در بروز تصادفات نقش داشته باشند اما راننده هوشيار ميتواند احتمال خطر را در جاده و خودرو غيراستاندارد به حداقل برساند، همچنان که در آزادراههاي استان زنجان از جمله آزادراه زنجان – قزوين که يک راه ايمن بهشمار ميرود، خطاي انساني آمار حوادث را بالا برده است.
آزادراه زنجان – تبريز نيز خالي از تصادفات جادهاي نبوده و علاوه بر وجود دستاندازها، در مواقع سرد سال گاهي اوقات شاهد پديدهاي است که علل جوي و قوانين فيزيکي در به وجود آن نقش دارند و شايد کمتر کسي اطلاعي از آن داشته باشد.
مدقالچي در خصوص اين پديده بيان کرد: آزادراه زنجان – تبريز داراي قوسهاي قائم، دالانها و پلهاي آبگذر زيادي است که زير آنها خالي بوده و معمولا در هواي سرد سال، آب ناشي از بارش باران و آب شدن برف روي آن ميماند و ديرتر خشک ميشود.
وي عنوان کرد: در برخي از فصول سال که هوا يخبندان نبوده اما سرد است، نم هوا و مه در بخشهايي از آزادراه که زير آن خالي است، موجب تشکيل لايه بسيار نازکي از يخ ميشود که به آن يخ سياه ميگويند که ديده نميشود و از چشم راننده فقط يک خيسي ديده ميشود.
معاون حمل و نقل ادارهکل راهداري و حمل و نقل جادهاي استان زنجان خاطرنشان کرد: به دليل نازک بودن اين لايه امکان نمکپاشي براي جلوگيري از لغزندگي وجود ندارد؛ چراکه نمکپاشي به سطح جاده آسيب ميزند اما رانندگان حرفهاي ميدانند که در فصول سرد و پاييز روي پلهايي که زير آنها خالي است به دليل تشکيل يخ سياه ممکن است خطرناک باشد، بنابراين سرعت خود را متعادل ميکنند.
وي با اشاره به اينکه در ساعات ابتدايي صبح به دليل رطوبت و سرماي هوا و شبنم صبحگاهي اين پديده ممکن است، بيشتر باشد، ابراز کرد: در اين آزادراه در هنگام مواجهه با پديده يخ سياه چنانچه سرعت وسيله نقليه زياد باشد، رانندگان از محور خارج شده و ممکن است سقوط کنند و اين موضوع سبب افزايش تصادفات ميشود.
منبع :