عصر آذربایجان

گزارش خبر

قصد "اصلاح الگوی کشت" داریم تا آرام آرام به سمت احیای دریاچه ارومیه برویم!

قصد "اصلاح الگوی کشت" داریم تا آرام آرام به سمت احیای دریاچه ارومیه برویم

1402/10/06

عصر آذربایجان- مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی با بیان اینکه برنامه داریم تا ۳ محصول آب‌بر از جمله سیب، چغندر قند و یونجه را در حوزه آبخیز دریاچه ارومیه حذف کنیم، گفت: سعی می‌کنیم تا این برنامه هرچه زودتر عملیاتی شود تا آرام آرام و پله پله به سمت احیا برویم!

عصر آذربايجان- مديرکل محيط زيست آذربايجان غربي با بيان اينکه برنامه داريم تا ? محصول آب‌بر از جمله سيب، چغندر قند و يونجه را در حوزه آبخيز درياچه اروميه حذف کنيم، گفت: سعي مي‌کنيم تا اين برنامه هرچه زودتر عملياتي شود تا آرام آرام و پله پله به سمت احيا برويم!

سعيد شهند؛ مديرکل محيط زيست آذربايجان غربي درباره آخرين وضعيت درياچه اروميه اظهار کرد: در مرحله دوم رهاسازي آب از سد کاني سيب و تونل زاب به سمت درياچه اروميه، هفته گذشته با تکميل سد سيلوه، آب از اين محل با دبي 10 مترمکعب بر ثانيه وارد رودخانه "گدار" و از آنجا هم به سمت درياچه اروميه تخليه مي‌شود.

وي ادامه داد: از اين طريق مقرر است 180 ميليون مترمکعب آب به پيکر درياچه اروميه وارد بشود و بر اساس اعلام سازمان حفاظت محيط زيست آب را در مدخل ورودي درياچه اروميه تحويل مي‌گيريم.

مديرکل محيط زيست آذربايجان غربي بيان کرد: وظيفه‌اي که سازمان حفاظت محيط زيست در اين موضوع دارد، همکاري با آب منطقه استان براي ممانعت از برداشت‌هاي غيرمجاز آب در مسير انتقال است. سياست ستاد احياي درياچه اروميه اين است که زماني رهاسازي انجام شود که فصل کشاورزي نباشد و کشاورزان آب را در مسير برداشت نکنند اما بازهم به اين دليل که اين منطقه يک منطقه کشاورزي‌محور است بعضاً کشاورزان يخ‌آب زمستاني را به مزارعشان مي‌دهند!

شهند تأکيد کرد: با اين وجود ما پاسگاه محيط‌باني شهيد هاشمي را فعال کرديم و همکاران ما در شيفت‌هاي 24 ساعته و بدون تعطيلي بر عدم انحراف آب نظارت مي‌کنند همچنين از طريق نصب دوربين‌هاي مداربسته نيز شرايط را کنترل مي‌کنيم.

وي در پاسخ به اين سوال که آيا رهاسازي تنها 180 مترمکعب آب که حجم بسياري ناچيزي براي درياچه اروميه است آن هم در شرايطي که بارش‌ها مناسب نيست، ضروري بوده است، گفت: اولويت بعد از شرب، تأمين حقابه محيط زيستي است و قطعاً ستاد احياي درياچه اروميه و وزارت نيرو پس از بررسي‌هايي که انجام دادند به اين نتيجه رسيدند که شرايط براي رهاسازي حقابه مناسب است. پيگيري‌هاي سازمان حفاظت محيط زيست باعث اين رهاسازي شد هر تالاب و درياچه حقابه‌اي دارد که بايد رهاسازي شود.

 مديرکل محيط زيست آذربايجان غربي با اشاره به کاهش بارش‌هاي حوضه آبريز درياچه اروميه گفت: امسال پيش‌بيني مي‌شد که بارش‌هاي خوبي داشته باشيم اما متأسفانه اين امر محقق نشد و حتي نسبت به سال گذشته 2 درصد کاهش بارش و نسبت به ميانگين بلند مدت کاهش 48 درصدي بارش‌ها را داشته‌ايم؛ با اين وجود و در اين شرايط بسيار سخت، رهاسازي اتفاق افتاد و ما هم پيگيري مي‌کنيم تا حداکثر نياز آبي درياچه اروميه که قابل تامين است، رهاسازي شود.

شهند با اشاره به شرايط مطلوب تالاب‌هاي اقماري درياچه اروميه توضيح داد: ما حدود 11 تالاب اقماري و فصلي در درياچه اروميه داريم که سال گذشته خوشبختانه اتفاق خوبي رقم خورد و حداکثر نياز آبي اين تالاب‌ها رهاسازي شد و بسيار شرايط خوبي داشتيم و عليرغم  کاهش بارندگي در کل کشور امسال هم بر اساس تصميمات گرفته شده، اين روند ادامه خواهد داشت تا انشالله تالاب‌هاي اقماري درياچه اروميه که از دو هفته پيش هم آبگيري آنها شروع شده، وضعيت خوبي داشته باشند.

وي بيان کرد: بيشتر پروژه‌هاي سخت‌افزاري نجات درياچه اروميه  تقريباً تمام شده و تا پايان سال تمام پروژه‌ها عملياتي خواهد شد؛ از سال آينده سياست ستاد و برنامه‌هايش در حوزه کشاورزي خواهد بود. استان‌هاي آذربايجان شرقي، غربي و کردستان که در حوزه آبخيز درياچه اروميه هستند همگي کشاورزي‌محور هستند که اين موضوع بر وضعيت درياچه اروميه به شدت تاثير گذاشته است.

 مديرکل محيط زيست آذربايجان غربي گفت: اقناع‌سازي، فرهنگ‌سازي، آموزش کشاورزان و استفاده از سيستم‌هاي نوين آبياري و کشاورزي همچنين جلب مشارکت کشاورزها در دستور کار ستاد ملي است و اميدواريم بتوانيم با استفاده از اين روش‌ها حقابه بيشتري را براي درياچه تامين کنيم.

 شهند تصريح کرد: موضوع با اهميت ديگر، اصلاح الگوي کشت است؛ اين الگو در طي ساليان گذشته تغيير کرده و از کاشت انگور به سمت سيب و باغات با درختان هسته‌دار رفته است لذا برنامه داريم تا 3 محصول آب‌بر از جمله سيب، چغندر قند و يونجه را حذف کنيم و محصولاتي که با شرايط آب و هوايي منطقه سازگار بوده و به آب‌کمتري نياز دارند را جايگزين کنيم.

وي ادامه داد: از سال آينده وزارت جهاد کشاورزي مکلف است اين برنامه را ارائه دهد و مورد تصويب ستاد قرار بگيرد؛ ما هم در سازمان حفاظت محيط زيست سعي مي‌کنيم تا اين برنامه هرچه زودتر عملياتي شود تا آرام آرام و پله پله به سمت احيا برويم! معيشت مردم مستقيماً به بحث کشاورزي وابسته است لذا اين کار بايد با همراهي مردم و همسويي کشاورزان صورت گيرد.

مديرکل محيط زيست آذربايجان غربي با بيان اينکه براي رهاسازي حقابه بايد بارش‌ها مناسب باشد،‌ خاطرنشان کرد: اميدوارم که خداوند متعال نيز باران و برف رحمتش را بر ما ببارد تا وضعيت آب شرب و هم محيط زيست و کشاورزي در منطقه رو به بهبود برود.

 

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها