عصر آذربایجان

گزارش خبر

دوگانه مدرسه يا خانه؛ دغدغه والدين در روزهاي کرونايي

دوگانه مدرسه يا خانه؛ دغدغه والدين در روزهاي کرونايي

1400/06/27

گروه اجتماعي: عزم جدي متوليان آموزش و پرورش براي بازگشايي مدارس اگر چه از بسياري جهات داراي جنبه‌هاي مثبت است، ولي برخي از اولياي دانش‌آموزان نگران حضور فرزندان‌شان در کلاس درس هستند و بر دوراهي آموزش در مدرسه يا خانه مانده‌اند

گروه اجتماعي: عزم جدي متوليان آموزش و پرورش براي بازگشايي مدارس اگر چه از بسياري جهات داراي جنبه‌هاي مثبت است، ولي برخي از اولياي دانش‌آموزان نگران حضور فرزندان‌شان در کلاس درس هستند و بر دوراهي آموزش در مدرسه يا خانه مانده‌اند. 18 ماه از حضور کرونا در کشور مي گذرد و در اين مدت بسياري از کسب و کارها، تعطيل و يا دچار آسيب شده اند؛ اگرچه ضررهاي اقتصادي زيادي به کسب و کارها و متعاقب آن به خانوارها وارد شده است، اما هيچ ضرري به اندازه تعطيلي مدارس نيست؛تعطيلي دو ساله مدارس علاوه بر افت تحصيلي ، موجب جاماندن برخي از دانش آموزان در مناطق محروم و فرزندان خانواده هاي کم بضاعت و کاهش کيفيت تحصيل و فرسودگي معلمان و خانواده ها شده است.
نتايج برخي از نظرسنجي ها نشان مي دهد 75 درصد والدين با بازگشايي مدارس به صورت حضوري موافق هستند و تنها 25 درصد اعلام نارضايتي کرده‌اند .
اهميت بازگشايي مدارس آن قدر مهم و ضروري است که دفتر منطقه‌اي سازمان جهاني بهداشت براي اروپا و يونيسف، خواستار باز ماندن همه مدارس و ايمن‌تر شدن شرايط با اتخاذ تدابيري براي به حداقل رساندن انتقال ويروس شده اند؛ برخي کشورها همچون انگليس، فرانسه و آلمان در موج دوم نيز مدارس را کامل باز نگه داشتند.
اين تدابير شامل ارائه واکسن کرونا به معلمان و ديگر کارکنان مدارس به عنوان بخشي از گروه‌هاي جمعيت هدف در برنامه‌هاي واکسيناسيون ملي و اطمينان از واکسينه شدن جمعيت‌هاي آسيب‌پذير است؛ همچنين کودکان 12 سال و بالاتر نيز که مبتلا به بيماري‌هاي زمينه‌اي هستند که خطر ابتلاي آنها به کرونا را افزايش مي‌دهد، بايد واکسن دريافت کنند؛ همچنين لازم است محيط مدرسه از طريق کار گذاشتن سيستم تهويه بهتر براي کلاس‌هاي درس بهبود يابد و امکان تشکيل کلاس‌هاي کوچکتر، رعايت فاصله فيزيکي و آزمايش کودکان و کارکنان مدارس فراهم شود.
در کشور ما نيز رييس جمهوري بر تلاش همه جانبه دولت براي فراهم کردن بستر سلامت م علمان و دانش آموزان براي بازگشايي مدارس در سال احصيلي جديد تاکيد کرده است. بديهي است که وضعيت آذربايجان شرقي با حدود 700 هزار دانش آموز نيز در شرايط کرونايي متفاوت با ساير نقاط کشور نيست و والدين آنان با چالش حضور فرزندان شان در خانه يا مدرسه دست به گريبان هستند.
يک سوم دانش‌آموزان به حال خود رها شدند
يونيسف نيز با هشدار نسبت به تبعات تعطيلي مدارس براي دانش‌آموزان به ويژه گروهي که به آموزش مجازي دسترسي ندارند در گزارشي بيان کرده است: تحليل گزارش¬‌هاي تعطيلي مدارس در دنيا نشان مي‌¬دهد که مدارس در 14 کشور به صورت کامل از مارس (فروردين) 2020 تا فوريه (اسفند) 2021 تعطيل بوده‌¬اند.
در حالي وارد دومين سال همه¬ گيري کوويد 19 مي¬‌شويم که جوامع آموزش و پرورش در سطح دنيا نيازمند هم صدايي براي اطمينان بخشي براي ادامه کار مدارس يا در اولويت قرار دادن بازگشايي مدارس هستند و نبايد از هيچ تلاشي در اين خصوص دريغ شود. تعطيلي مدارس بيش از يک سوم دانش‌آموزان که به امکانات يادگيري از راه دور دسترسي ندارند را به حال خود رها کرده است و متأسفانه شاهد از بين رفتن دستاوردهاي آموزش و پرورش که به سختي به دست آمده‌اند، هستيم.
مطالعه‌اي که به‌تازگي توسط سازمان همکاري و توسعه اقتصادي با همکاري يونسکو و بانک جهاني درباره آزمون پيزا (کيفيت نظام آموزشي ) انجام شده است، نشان داد کشورهايي که ميزان تعطيلي مدارس آنها در ايام کرونا بيشتر بود از جمله کشورهايي هستند که در سنجش‌هاي پيشرفت آموزشي رتبه پاييني دارند و کشورهايي که مدارس را باز نگه داشتند مانند آلمان و فنلاند عملکرد خوبي در پيزا داشتند.
در ايران هم متوليان آموزش و پرورش کشور براي کاهش دغدغه ها و نگراني هاي جدي والدين، خواستار استفاده از تجارب کشورهاي مشابه فرهنگ و وضعيت اجتماعي ايران شده اند. با استفاده از اين تجارب و روش هايي که در ترکيه يا برخي کشورهاي همسايه بکار گرفته شده است، مي توان به محيطي امن براي شروع فعاليت هاي آموزشي دست يافت.
بازگشايي تدريجي مدارس در آذربايجان_شرقي
مديرکل آموزش و پرورش آذربايجان شرقي در مورد بازگشايي مدارس  گفت: بازگشايي مدارس بر اساس تصويب مجلس شوراي اسلامي از اول مهرماه به صورت غير حضوري آغاز مي شود تا زمينه و مقدمات آموزش حضوري از جمله واکسيناسيون معلمان، اولياي دانش آموزان و رانندگان سرويس هاي مدارس فراهم شود.
جعفر پاشايي خاطرنشان کرد: آموزش ها از اول آبان ماه به صورت ترکيبي خواهد بود چرا که سياست وزارت آموزش و پرورش اقتضائي است.
وي ادامه داد: مدارسي که زير 150 نفر و يا بيشتر از 150 دانش آموز دارند در صورت داشتن فضاي مناسب و ظرفيت کافي مي‌توانند کل دانش آموزان را به گروه هاي 75 نفري تقسيم کرده و با فاصله در کلاس هاي 10 نفري حضوري تدريس کنند.
پاشايي در مورد دانش آموزان عشايري و روستايي هم گفت: در صورتي که تعداد دانش آموزان زير 10 نفر باشد آموزش ها به صورت حضوري خواهد بود.
وي در مورد دانش آموزاني هم که هيچ‌گونه امکان آموزش حضوري ندارند، افزود: در اين مناطق از آموزش هاي تلويزيوني استفاده مي_کنيم.
پاشايي خاطرنشان کرد: حدود 80 درصد فرهنگيان در آذربايجان شرقي واکسينه شده اند که پس از واکسينه شدن خانواده‌هاي دانش‌آموزان و رانندگان سرويس‌هاي مدارس، پيش‌بيني مي‌کنيم از اول آبان شاهد آموزش هاي حضوري باشد.
خانواده ها مشتاق بازگشايي مدارس، اما نگران وضعيت بهداشتي مدارس
دو سال تحصيل در خانه علاوه بر اينکه دانش آموزان را نسبت به درس و مشق بي انگيزه کرده و راندمان آموزش را بسيار پايين آورده است، هم خانواده ها و هم دانش آموزان را دلتنگ مدرسه و کلاس درس کرده است؛ بي تحرکي، انفعال، چاقي و مشکلات رفتاري و روحي و رواني نيز از ديگر عوارض ماندن دانش آموزان در خانه است؛ به همين منظور اگر شرايط تحصيل در مدرسه فراهم باشد و عوارضي براي دانش آموزان و خانواده ها نداشته باشد، والدين مشتاق بازگشايي مدارس هستند. پدر يکي از دانش آموزان گفت: خانواده‌ها دغدغه و نگراني زيادي از بازگشايي مدارس و نحوه رعايت موازين بهداشتي دارند و بايد آموزش و پرورش پيش از بازگشايي مدارس اقدامات لازم را براي جلوگيري از ابتلاي دانش آموزان به ويروس کرونا انجام داده و اطمينان خاطر خانواده‌ها را براي فرستادن دانش‌آموزان به کلاس درس حضوري برطرف کند.
قاسم بشيري افزود: بايد پيش از بازگشايي مدارس، واکسيناسيون دانش آموزان نيز همانند معلمان در دستور کار آموزش و پرورش قرار گيرد و تا زماني که فرايند واکسيناسيون دانش آموزان تکميل نشده از برگزاري کلاس حضوري خودداري و به آموزش در بستر شبکه شاد بسنده شود.
مادر يکي ديگر از دانش آموزان نيز گفت: برگزاري غيرحضوري کلاس‌ها مشکلاتي را براي خانواده‌ها و دانش آموزان به همراه داشته و نياز است با رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي و آسودگي خيال والدين زمينه بازگشايي مدارس فراهم شود اما نبايد از رعايت شيوه نامه‌هاي بهداشتي غافل شد.
به گزارش  عصر آذربايجان به نقل ازايرنا، ليلا غفاري افزود: کلاس‌هاي غيرحضوري و از طريق شبکه شاد همانند کلاس‌هاي حضوري براي دانش آموزان بازدهي لازم را ندارد ضمن اينکه مادران نيز درگير درس خواندن با بچه ها هستند و روزانه ساعات زيادي از زمان مادر براي رسيدگي به تکاليف بچه ها سپري مي شود و از کارهاي ضروري ديگر عقب مي مانيم.
وي ادامه داد: واکسيناسيون دانش آموزان و رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي در مدارس براي برگزاري کلاس‌ها به صورت حضوري از جمله خواسته‌هاي والدين و مردم از دولت و آموزش و پرورش است.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها