عصر آذربایجان

گزارش خبر

کسب و کار نياز به ايده دارد و کتابخانه منبع ايده پردازي است

کسب و کار نياز به ايده دارد و کتابخانه منبع ايده پردازي است

1403/04/03

مديرکل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري آذربايجان‌غربي گفت: کسب و کار نياز به ايده دارد و کتابخانه منبع ايده پردازي است.


به گزارش عصرآذربايجان،افشار کبيري، مديرکل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري آذربايجان‌غربي ضمن قدرداني از برگزاري اين رويداد در کتابخانه هاي عمومي گفت:  حمايت کتابخانه هاي عمومي از کسب و کار، برخاسته از يک ايده بوده و بستر اقتصادي و اجتماعي دارد؛ کسب و کار نياز به ايده دارد و کتابخانه منبع ايده پردازي است و اين وجه اشتراک اين دو حوزه است که ناشي از قرابت اقتصاد و فرهنگ است. وي ادامه داد: اين رويداد اقدامي در راستاي  توسعه در هر دو حوزه  و موجب ترويج کتابخواني و رشد اقتصادي شده و نتايج مثبتي در سطح خرد و کلان خواهد داشت.
آگاهانش، آموزش و آفرينش به منظور پيشرفت و تعالي جامعه، سه رسالت مهم کتابخانه هاي عمومي
خديجه معصومي، مديرکل کتابخانه هاي عمومي استان ضمن خيرمقدم به حاضرين و ابراز خرسندي از ميزباني اداره کل کتابخانه هاي عمومي استان در پانزدهمين رويداد ملي کسب و کار گفت:  رويداد امروز با محوريت  شعار سال جاري» جهش توليد با مشارکت مردم« در تلاش است ضمن حرکت در راستاي کمک رساني به جهش توليد، قابليتهاي ويژه کتابخانه هاي عمومي را به عنوان باشگاههاي فرهنگي و  اجتماعي اثرگذار در جامعه به شايستگي به عموم مردم معرفي کند؛ کتابخانه هاي عمومي به عنوان مراکز موثق اشاعه اطلاعات هر کدام به مثابه يک دانشگاه دائمي است که تلاش مي کنند ذيل سه رسالت و کارويژه مهم آگاهانش، آموزش و آفرينش به منظور پيشرفت و تعالي جامعه در کنار نظام آموزش رسمي نقش آفريني نمايند.
معصومي ادامه داد: کتابخانه‌ها با شناسايي نيازمندي‌ها در زمينه کسب و کارهاي محلي و توانايي‌هاي جامعه خدمت¬‌گير، از يک سو و شناسايي سازمان‌هاي حامي و مرتبط با توسعه كسب و كار، سرمايه¬‌گذاران جوياي نيروي کار  شركاء، قوانين و مقرارت، از سوي ديگر  مي‌¬توانند با ارائه خدمات، منابع، فضا، آموزش و... به خلق ايده ، ايجاد و راه‌اندازي و پايداري کسب و کار و در نتيجه توسعه جامعه کمک کنند.
 معصومي با اشاره به برگزاري دو همايش بين_المللي در اين زمنيه گفت: اين همايش ها  به شناسايي راهکارها، ايده‌ها، تجربه‌ها، ضعف‌ها، چالش‌ها و چشم‌اندازها براي استفاده از ظرفيت کتابخانه‌هاي عمومي براي مشارکت فعال در فضاي کسب‌وکار کشور مي پردازند و  حداقل فايده آن، تلاش براي پي‌ريزي و فراهم‌آوردن بستري براي توجه به نقش و جايگاه کتابخانه‌هاي عمومي در رونق‌بخشيي اقتصادي است.
 مديرکل کتابخانه هاي عمومي استان به ارائه گزارشي از فعاليت کتابخانه هاي عمومي در حوزه کسب و کار پرداخت و گفت: فعاليتهاي انجام شده در کتابخانه هاي عمومي استان آذربايجان غربي در زمينه خدمات مربوط به کسب و کار، قابل تقسيم بندي در چهار محور  برگزاري کارگاههاي آموزشي  در حوزه بزرگسال  برگزاري رخدادهاي نمايشگاهي – جشنواره اي  فعاليتها و برنامه هاي آينده نگر، ايجاد ارتباط بين جويندگان کار و صاحبنظران حوزه کسب و کار است؛ در طول سالهاي 1401 و 1402 بيش از 100 فعاليت در سطح کتابخانه هاي عمومي استان در اين حوزه انجام شد که 30 فعاليت به طور مستقيم با حوزه کسب و کار مرتبط بوده است و بيش از 70 فعاليت در راستاي توانمند سازي کودکان و نوجوانان اجرا شده است و 100 عنوان کتاب در حوزه کسب و کار براي  هفت کتابخانه  پيشرو در زمينه کسب و کارهاي کوچک، در دست تهيه و ارسال است.
کتابخانه‌هاي عمومي با تسهيل گري و ارائه خدمات کتاب محور از کسب و کارهاي خرد حمايت مي کنند
سيدباقر ميرعبداللهي، معاون برنامه‌ريزي، ژوهش و فناوري اطلاعات نهاد کتابخانه‌هاي عمومي کشور، ضمن ابراز خرسندي از برگزاري پانزدهمين رويداد ملي کسب‌و‌کار گفت: در تبيين کارکرد جديد کتابخانه‌هاي عمومي، به عنون مرکز هويت‌سازيِ فرهنگي و اجتماعي، با اين پرسش مواجهيم که رويدادهاي آموزشيِ مربوط به حوزه کسب‌وکار مانند عروسک‌سازي و فيروزه‌تراشي و گليم‌بافي و منبت‌کاري ـ که در بعضي کتابخانه‌هاي استان آذربايجان غربي و استان‌هاي ديگر در جريان است ـ چه ارتباط مفهومي و اجرايي با وظايف کتابخانه‌ها دارد؟ پاسخ اين است که مطابق بسياري از تجربه‌هاي جهاني و ايراني، که دانش کتابداري نيز آن را تأييد مي‌کند، کتابخانه‌هاي عمومي مکان و موقعيتي هستند که در آن خدمات بي‌شماري به همه مردم ارائه‌ مي‌‌شود و خدمت »عضو و امانت« تنها يکي از بي‌شمار خدمت‌هاست؛ بنابراين، پاسخ به اين سوال مهم که »کتابخانه در دوره معاصر به چه کار مي‌آيد؟« در اين نهفته است که ما وظيفه امروزين کتابخانه و کتابدار را منحصر در تعريف‌ها و تفسيرهاي کهنه گذشته ندانيم و به شکلي همه‌جانبه همه کارکردهاي هويت‌ساز ورشددهنده را در کتابخانه سراغ بگيريم.
 موضوع کسب‌وکارهاي کوچک هم، به دليل ارتباط غيرقابل انکار نهاد علم و نهاد اقتصاد، با کتابخانه عمومي ارتباط پيدا مي‌کند. معاون برنامه‌ريزي، پژوهش و فناوري اطلاعات نهاد کتابخانه‌هاي عمومي کشور با اشاره به برگزاري دو همايش بين‌المللي از سوي نهاد در تبيين خدمات جديد کتابخانه‌هاي عمومي گفت: وظيفه اولي نهاد البته برگزاري همايش نيست، اما نهاد به منظور درگيرکردن دانشگاه به عنوان نهاد رسمي علم در ايران و هم به منظور توضيح وجوه علمي شعار نهاد مبني بر نگاه به کتابخانه به عنوان مرکز اجتماعي، دو همايش را برگزار کرد.
نهاد در برگزاري نمايشگاه فقط به توليد محتواي دانشي در اين عرصه اکتفا نکرد و به حوزه عمومي هم توجه داشت و به همين انگيزه است که اکنون و ماه‌ها پس از پايان همايش، هنوز رويدادهاي استاني مربوط به حوزه کسب‌وکارهاي کوچک را پيگيري و اجرا مي‌کنيم.
نهاد در حوزه برقراري ارتباط ميان دانش و حوزه عمومي، اگرچه از انصافاً از دانشگاه پيش افتاده است، اما تسهيل‌گر و عامل ارتباطي است و به آموزش‌محوربودن و کتاب‌محور بودن فعاليت‌هايش توجه و اصرار دارد. ميرعبداللهي تصريح کرد: خوشبختانه برخي از کتابداران مسئول و دغدغه‌مند ما، مبتني بر احساس مسئوليت فردي و فراتر از شرح وظايف رسمي‌شان، سال‌ها قبل در اين حوزه به صورت داوطلبانه فعاليت داشتند. اين گروه از کتابداران، بخش اجرايي ايده تبديل کتابخانه عمومي به مراکز فرهنگي و اجتماعي را به‌خوبي تحقق بخشيده‌اند. ميرعبداللهي ادامه داد: فعاليت کتابخانه‌هاي عمومي در حوزه کسب‌وکار و اساساً همه حوزه‌هاي ترويجي، نه صرفاً يک شعار و پروژه موقت مديريتي، بلکه ضرورتي اجتماعي و فرهنگي است. توجه دقيق و عالمانه به اين ضرورت و انجام درست اين وظيفه، اولاً نيازمند استمرار و پيگيري موضوع و به‌فراموشي نسپردن آن و ثانياً ورود نهاد و کتابداران به حوزه‌هاي ديگر خدمت به جز کسب‌وکار است.
در حاشيه اين رويداد،  معاون برنامه‌ريزي، پژوهش و فناوري اطلاعات نهاد کتابخانه‌هاي عمومي کشور از نمايشگاه فروش و معرفي محصولات توليدي کسب و کارهاي محلي و صنايع دستي در کتابخانه مرکزي اروميه بازديد و با غرفه داران به گفتگو پرداخت.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها