عصر آذربایجان

گزارش خبر

خرد جمعي در تقابل با فضاي مجازي براي انتخاب استاندار زنجان

خرد جمعي در تقابل با فضاي مجازي براي انتخاب استاندار زنجان

1403/06/25

گروه سياسي: انتخاب استاندار دولت چهاردهم زنجان در حالي به محل بحث محافل مختلف استان تبديل شده که در سوي ديگر ميدان برخي با بهره‌گيري از ظرفيت فضاي مجازي گزينه خودخوانده استانداري را مطرح مي‌کنند.


زنجان بعد از انقلاب اسلامي ايران 19 استاندار را تجربه کرده است که سهم نيروهاي بومي تنها سه نفر بوده که به جز محسن افشارچي نفر ديگر يعني کاظمي استاندار دولت سازندگي و جمشيد انصاري استاندار دولت تدبير و اميد به عنوان استانداران شبه‌بومي مطرح هستند؛ چرا که محل سکونت اين دو نفر تهران بود.
در شرايط برابر و درصورتي‌که گزينه‌هاي استانداري ويژگي‌ها و کارآمدي نسبتاً يکساني داشته باشند اولويت گزينه بومي است. ضمن اينکه حضور افشارچي به عنوان يکي از بوميان شهره به پاک دستي و سلامت و نيز چهره‌اي علمي و دانشگاهي با رويکرد تربيت نسل جوان توقعات را از استاندار بعدي بالا برده و قطعاً گزينه جديد بايد در حد افشارچي باشد.
بدون شک هيچ مديري نمي‌تواند همه توقعات اقشار را برآورده سازد و بي کاستي عمل کند بخش زيادي از عملکرد و تصميمات مديران تحت تأثير شرايط موجود است و مختص يک منطقه و استان نيست. افشارچي هم گرچه در انتخاب برخي مديران ايراداتي داشت اما در کل نگاه جامع نگر اعتقاد به انجام کارهاي نو ولو دشوار و تفکر علمي داشت و اين موضوع محرکي براي توسعه استان بود.
ترافيک نام‌هاي مطرح و ناشناخته براي رفتن به ساختمان استانداري
توقع از فعالان سياسي اجتماعي استان اين است که به جاي نگاه حزبي و جناحي و منافع شخصي تراز اول بودن گزينه استانداري را چه در حوزه علمي و چه عملي در اولويت قرار دهند. فرصت طلباني که صرفاً از اعتماد به نفس کاذب و زد و بند سود برده‌اند يا بازنشستگاني که يک بار امتحان خود را پس داده‌اند نمي‌توانند جايگزين گزينه فعلي باشند.طي سال‌هاي اخير استان زنجان توانسته روند توسعه‌اي خود را با بهره‌گيري از نيروهاي بومي توانمند به خوبي پشت سر بگذارد. مسيري که داراي وجه تمايز قابل توجهي با ادوار گذشته بود، توسعه‌اي که مبتني بر تفکر توسعه متوازن در همه بخش‌ها ترسيم و نگاه صرف به توسعه شرق استان را با يک رويکرد منطقي به سمت توسعه متوازن از شرق تا غرب و شمال تا جنوب استان سوق داد.اين رويکرد هر چند آنچنان که بايد داراي شتاب نيست ولي بايد اين تفکر را مرهون وجود نيروهاي بومي به ويژه استاندار بومي که داراي شناخت جامع و شفاف به همه استان است، دانست که توانست مناطق کمتر توجه شده و کمتر توسعه يافته را در يک بستر مناسب و بر اساس سند آمايش سرزميني مناسب طرح‌ريزي کند.آنچه که اين روزها فضاي رسانه‌اي، عمومي و فرآيندي که در بستري فضاي مجازي استان زنجان شاهد آن هستيم، ترافيکي از اسامي است که يا از سوي احزاب و گروه‌هاي سياسي و حاميان دولت مطرح مي‌شود و يا اسامي است که تبلور برخي گمانه‌زني‌ها در بستر فضاي مجازي است ولي آنچه به عينه خود را نشان مي‌دهد و همواره در استان شاهد آن بوديم، انتخاب گزينه نهايي متفاوت از آنچه که در محافل و گمانه‌زني‌ها مطرح مي‌شود، است.
گزينه‌هاي خودخوانده براي پست استانداري زنجان توهين به شعور مردم
اسامي متعدد ديگري نيز براي استانداري زنجان مطرح هستند که بيشتر، گزينه‌هاي خودخوانده استانداري را شامل مي‌شوند. افرادي که هم خودشان و هم کساني که آن‌ها را در بستر فضاي مجازي مطرح مي‌کنند، بهتر مي‌دانند که چارچوب‌هاي جايگاه استانداري يک چارچوب خاص و متفاوت از برداشت‌هاي اين افراد براي پست حساس استانداري است.
کساني که با برخي رسانه‌ها و فعالان مجازي در استان تماس مي‌گيرند و خود و يا فردي را براي استانداري زنجان مطرح مي‌کنند، شعور و فهم خود را زير سوال مي‌برند و بايد متوجه باشند رسانه و فعالان مجازي شناسنامه‌دار استان زنجان براي توسعه استان همواره تلاش کرده‌اند و بي‌ترديد منافع توسعه‌اي استان و شهروندان زنجاني را فداي شهرت‌طلب و منفعت‌طلبي برخي افراد نمي‌کنند.
استاندار بايد نگاه توسعه‌اي به مسائل مختلف داشته باشد
رئيس خانه احزاب استان زنجان ، با بيان اينکه استاندار به نوعي نماينده عالي دولت در استان به شمار مي‌رود، افزود: به همين خاطر استاندار بايد همه شاخص‌هايي که لازمه نماينده عالي دولت است را داشته و به نوعي بايد به همه موضوعات اشرافيت داشته باشد تا بتوان استاندار را نماينده عالي نظام تلقي کرد.رسول بيات با تاکيد بر اينکه استاندار بايد با اشرافيت به همه موضوعات بتواند در حل مسائل و مشکلات استان گام‌هاي مؤثري بردارد، اظهار کرد: از همه مهم‌تر اينکه استاندار بايد بتواند با برخورداري از شخصيت درخور اين جايگاه و متعادل بودن از اين حيث، آرامش را به درون استان تزريق کند.
اين فعال سياسي اصلاح طلب، داشتن برنامه براي توسعه استان را يکي ديگر از شاخص‌هاي بارز استاندار بودن عنوان کرد و ادامه داد: اين ديدگاه که استاندار بايد فردي اقتصادي باشد تا بتواند مشکلات اين حوزه را مرتفع کند، يک ديدگاه غلطي است؛ چرا که استاندار قرار نيست خود، فردي اقتصاددان باشد، بلکه استاندار بايد فهم درستي از مسائل اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي، سياسي و … داشته باشد.بيات خاطرنشان کرد: اين بدان معني است که کار استاندار محدود به مسائل اقتصادي نيست، بلکه وظيفه اصلي استاندار، مديريت استان است و اين مديريت توسط تيم مديريتي انجام مي‌شود.
به استاندار بومي وزارت کشوري معتقد هستيم
رئيس خانه احزاب استان زنجان با يادآوري اينکه استاندار بايد به قدري اشرافيت به مسائل مختلف داشته باشد که بتواند تيم مديريتي بسيار قوي را در حوزه‌هاي مختلف به ويژه اقتصادي تشکيل و مشکلات استان را ريشه‌اي حل کند، تصريح کرد: همچنين فهم درست از مسائل سياسي استان مي‌تواند گروه‌هاي سياسي مختلف را به هم نزديک کند. علاوه بر اين، نگاه استاندار به مسائل مختلف بايد نگاه توسعه‌اي باشد تا بتواند مسائل مختلف را به درستي در کنار هم چيدمان کرده و آن‌ها را رهبري کند.بيات با تاکيد بر اينکه ما به استاندار بومي وزارت کشوري معتقد هستيم، عنوان کرد: استاندار بومي با توجه به شناختي که از مسائل مختلف استان دارد، باعث مي‌شود که در دوران مديريتي خود، تحرک بيشتري نسبت به ساير استانداران داشته باشد و به دليل عرقي که به استان خود دارد، وقت بيشتري براي حل مشکلات خواهد گذاشت.وي با اشاره به اينکه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي 19 استاندار در اين استان خدمت کرده‌اند که فقط 3 استاندار بومي بودند، ادامه داد: از اين 3 استاندار نيز فقط آخرين استاندار ساکن استان بود و مابقي شبه‌بومي بودند، بنابراين انتخاب 3 استاندار بومي از بين 19 استاندار رقم پاييني است و بايد در اين برهه فرصت مديريت به استاندار بومي داده شود.اين فعال سياسي با بيان اينکه استاندار بومي وزارتي مي‌تواند با شناختي که از روند کارها در وزارت کشور دارد، روند پيگيري امور را با تشکيل تيم مديريتي قوي تسريع ببخشد، گفت: اين در حالي است که استاندار غيربومي در بدو ورود بايد ابتدا به ساکن زماني را براي آشنايي با مسائل اوليه استان سپري کند تا سپس به مباحث مديريتي برسد که اين موضوع به نفع استان نخواهد بود.
گزينه‌هاي مطرح درفضاي مجازي گزينه‌هاي بي قابليت براي استانداري
بيات در ادامه با تاکيد بر اينکه استانداري زماني به پويايي مي‌رسد که بتواند سرمايه‌هاي خود را انباشت کند، اضافه کند: استاندار وزارتي بعد از اتمام دوره مديريت، با همان نگاه در بخش‌هاي ديگر خدمت خواهد کرد و اين تجربه در همين سيکل خواهد چرخيد به عنوان مثال هيچ نيروي وزارت کشوري نمي‌ رود در کلاس درس تدريس کند ولي شاهد آن هستيم برخي فرهنگيان صاحب پست‌هاي همانند فرمانداري و غيره مي‌شوند.
وي با اشاره به اينکه برخي از اسامي که در فضاي مجازي براي تصدي پست استانداري زنجان مطرح شده است، از هيچ‌گونه قابليتي برخوردار نيستند، خاطرنشان کرد: اين در حالي است که برخي از اسامي نيز اين قابليت را دارند که مديريت استان به اين افراد سپرده شود.
هنوز تصميم قطعي براي انتخاب استاندار زنجان گرفته نشده است
نماينده زنجان و طارم در مجلس با اشاره به اينکه تاکنون روي هيچ گزينه‌اي قطعي براي انتخاب استاندار زنجان تصميم‌گيري نشده است، عنوان کرد: بيشتر جريان‌هاي سياسي در حال جا انداختن برخي افراد به عنوان گزينه استانداري هستند. دليلي براي اداره استان خود توسط غير بومي‌ها نمي‌بينيم.مصطفي طاهري با اشاره به اينکه در زمان وحيدي به عنوان وزير کشور پيشنهاد دريافت گزينه‌هاي استانداري از سوي مجمع نمايندگان داده شده بود ولي تاکنون مؤمني وزير کشور درخواستي براي دريافت اسامي گزينه‌هاي پيشنهادي از سوي مجمع نمايندگان نداشته است، تصريح کرد: در اين زمينه مجمع نمايندگان نيز جلسه‌اي برگزار نکرده است.نماينده زنجان و طارم در مجلس با اشاره به اينکه در مورد بومي يا غيربومي بودن گزينه استانداري زنجان بيان کرد: دليلي براي اداره استان خود توسط غير بومي‌ها نمي‌بينيم، زنجان نخبگان زيادي دارد که مي‌توان در سطح کشوري نيز از حضور آنها بهره‌مند شد، اما اينکه نگاه سياسي براي انتخاب استانداران چيست بر عهده وزارت کشور است.به گزارش عصر آذربايجان به نقل از مهر،بايد قبول کنيم جايگاه استاندار به عنوان مقام عالي دولت در يک استان حساسيت‌ها و مقتضيات خاص خود را دارد و فردي که به اين جايگاه انتخاب مي‌شود بايد به عنوان نقطه ثقل و استناد همه گروه‌ها و جريان‌ها باشد تا بتواند با بهره‌گيري از خرد جمعي به فرايند توسعه‌اي پايدار دست يابد.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها