عصر آذربایجان

گزارش خبر

تنوع و تعداد بالاي فسيل زرافه در مراغه

تنوع و تعداد بالاي فسيل زرافه در مراغه

1403/07/15

گروه سيري در استان ها: زرافه‌ها جزو پستانداران بزرگ جثه‌اي هستند که به گفته کارشناسان در حدود 20 ميليون سال قبل پا به کره خاکي گذاشتند و آثار فسيلي به دست آمده از منطقه فسيلي مراغه نشان از تنوع جنس و تعداد بالاي اين جانور بزرگ جثه در اين سازند دارد. تعدد فسيل‌هاي زرافه در سازند مراغه در حدي است که ديرينه‌شناسان جهان همواره آنها را مورد توجه قرار داده‌اند و تعدادي از فسيل‌هاي مراغه که در سال 1394 و با حکم ديوان لاهه از آمريکا به کشورمان بازگردانده شد، به اين زرافه‌ها اختصاص داشت.


«غلامرضا زراع» از ديرينه‌شناسان آشنا با سازند مراغه مي‌گويد: فسيل‌هاي بازگردانده شده از آمريکا مربوط به حيواناتي چون ببر، زرافه و کرگدن بود که طي سال‌هاي 1353 و 1354 شمسي از مراغه کشف، و به اين کشور منتقل شد.
به گفته وي در ميان آن فسيل‌هاي ارزشمند از لحاظ مطالعات ديرينه‌شناسي، فسيل زرافه سازند مراغه هم وجود داشت و قبل از آمريکايي‌ها، بسياري ديگر از ديرينه‌شناسان نيز روي فسيل‌هاي زرافه سازند مراغه مطالعه کرده‌اند.وي اضافه کرد: تعداد قابل توجه فسيل‌هاي زرافه در سازند مراغه نشان از تنوع زيستي غني اين پستانداران در 7.2 تا 12.5 ميليون سال پيش در اين اقليم را دارد.
به گفته وي زرافه‌ها همانند ساير پستانداران داراي هفت مهره گردني هستن اما مهره‌هاي گردني در زرافه‌ها داراي درازاي قابل توجه جهت تحمل وزن گردن و دستيابي آنان به غذاست.
وي اضافه کرد: زرافه‌ها طي بيشتر موارد در اکوسيستم خشک ساوانائي رشد مي‌يابند و وابستگي خاصي به درخت»اقاقيا« دارند.
»زارع« اضافه کرد: قلمرو زرافه‌ها به ميزان دسترسي آنان به غذا، ميزان نزولات آسماني، دما، آب و تعداد گله هايشان وابسته است و نرها به علت جثه بزرگتر از بخش‌هاي بالاتر درختان و ماده‌ها از بخش‌هاي زيرين نغذيه مي‌کنند تا رقابت براي به دست آوردن غذا کاهش يابد.
ديرينه‌شناس ايراني فارغ‌التحصيل از دانشگاه هلسينکي فنلاند و عضو هيئت علمي دانشگاه زنجان نيز بيان کرد: از حضور انواع زرافه‌ها در دوره ميوسن پاياني مراغه مي‌توان به وجود درختزارها يا علفزارهاي پردرخت در اين منطقه پي برد.به گفته »مجيد ميرزايي« و بر اساس مطالعات محققاني چون »سولونياس« و »دائوتيز« در سال 2016 ميلادي، زرافه‌هاي هلادوتريم دورنوئي، السيسنالوس تيوما، ساموتريم بويز ييري، ساموتريم ماژور، پالئوتراگوس کوئلوفريس، بولينيا آتيکا و هوناتوتريم برنوري از اين منطقه شناسايي و معرفي شده است.
وي اين را هم بيان کرد: تشابه خاص بين فسيل‌هاي يافت شده از ايران، ترکيه، يونان و ساير بخش‌هاي اوراسيا، نشان از شرايط اقليمي مشابه در ميوسن فوقاني در اين مناطق دارد.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايرنا،تراکم بالاي فسيل مهره‌داران هفت تا 12.5 ميليون ساله، منطقه فسيلي مراغه را به بهشت فسيل‌شناسان تبديل کرده و دنياي پر رمز و راز حيواناتي چون فيل، زرافه، ببر دندان شمشيري، انواع گاوها، آهو، کرگدن و اسب را پيش‌روي ديرينه‌شناسان جهان قرار داده است.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها