عصر آذربایجان

گزارش خبر

شناي آخر هفته‌اي در رودهاي آذربايجان‌غربي؛ شيرين و گاهي تلخ

شناي آخر هفته‌اي در رودهاي آذربايجان‌غربي؛ شيرين و گاهي تلخ

1403/02/09

گروه گزارش: دلخوشي شناي جوانان کنار هم در رودخانه‌ها به ويژه در فصل گرم سال از ارديبهشت گرفته تا اواخر شهريور در کنار شيريني_ها و خوش گذراني هايي که دارد، تلخي‌هايي هم دارد که از جمله آنها غرق شدن سه نفر در آذربايجان‌غربي در روز آخر هفته گذشته بود هرچند يکي از آنها سالم از آب بيرون آمد.


 غرق شدن جوان در رودخانه نازلوچاي اروميه يکي از اخبار مهم حوادث روز جمعه در اروميه بود که همين سبب وايرال شدن اين خبر در فضاي مجازي شد؛ غرق شدگي که با آمدن روزهاي گرم، کم کم رو به رشد بوده و موجب دلنگراني مديريت بحران نيز شده است.
با گرم شدن هواي آذربايجان‌غربي و گسيل شدن آب در رودخانه‌ها، جوانان براي شنا و دورهمي بودن به کنار رودخانه‌ها مي‌روند؛ البته در کنار گردش و ‌تفريح، برخي نيز به فکر شنا در رودخانه‌هاي اصلي مي‌افتند که کاري خطرناک محسوب مي‌شود.
لذت شنا در گرم‌ترين روزهاي سال هراندازه که لذت بخش و شورانگيز است اما تسلط نداشتن به فنون اين ورزش همواره حوادث تلخ و غمباري را گاه براي برخي خانواده ها و گردشگران به بار مي‌آورد.دل خوشي و شيريني‌هاي روز جمعه‌اي هم با همين اتفاقات ناگوار تبديل به تلخي و خاطره بد مي‌شود.
البته امدادگران هلال احمر و آتش‌نشانان سعي مي‌کنند که با شنيدن خبر غرق شدگي بلافاصله خود را بر بالين محل حادثه برسانند که در صورت موفقيت، همين موضوع شيريني ديگري نيز دارد.
نجات کودک 2 ساله در حال غرق در يکي از روستاهاي مهاباد از جمله همين خبرهاي شيرين روز جمعه‌اي بود که اتفاقي شيرين براي خانواده آن کودک و اهالي منطقه محسوب مي شد.
اهالي روستاي گردشيلان و نجاتگران هلال‌احمر پايگاه امداد و نجات کله کاوي مهاباد همگي عصر امروزشان را در محل حادثه غرق شدن اين کودک 2 ساله گذراندند تا شايد کام خانواده اين کودک تلخ نشود.تلاش اين مجموعه و همکاري ميان مردم در نهايت جواب داد و خوشبختانه در اين حادثه، کودک 2 ساله غرق‌شده بعد از انجام اقدامات پيش بيمارستاني، ساکشن و اکسيژن تراپي به مرکز درماني انتقال داده شد.
شايد برخي به خاطر خنک بودن آب رودخانه و برخي نيز براي پول‌ ندادن به استخرها اقدام به چنين کاري مي‌کنند؛ اما سوال اصلي اينجاست که آيا براي بهره‌گيري از حوزه آبي چون قايق سواري وشنا کردن مجوزهايي خاصي داده مي‌شود؟
شنا کردن در درياچه پشت سدها، کانال‌ها و تاسيسات آبي به دليل شرايط خاص و خطرناک آن به طور کامل ممنوع است و تابلوهاي هشداردهنده مبني بر ممنوعيت شنا نيز در در حاشيه سدها و تاسيسات آبي به خوبي مشهود است، اما در فصل گرما شاهد اقدام غيرمنطقي و خلاف برخي از شهروندان براي شنا کردن در اين اماکن هستيم.
هلال احمري ها و حوادث رودخانه‌اي
مديرعامل هلال‌احمر آذربايجان غربي مي‌گويد: عمليات‌هاي متفاوتي براي نجات شهروندان از غرق شدگي انجام مي‌شود و اتفاقا با شنيدن خبر غرق شدگي، کام همه امدادگران نيز به همراه خانواده حادثه ديدگان تلخ مي‌شود.
حميد محبوبي ادامه داد: ما با انجام عمليات نجات هيچ مشکلي نداريم و در سريع‌ترين زمان‌خودمان را بر صحنه حادثه مي‌رسانيم ولي قبل از رخداد چنين حادثه‌اي از خانواده‌ها مي‌خواهيم که به جوانان خانواده آموزش بدهند که رودخانه‌ها محل شنا کردن نيست و خطرات جدي به دنبال دارد.وي اظهار کرد: شناگران حرفه‌اي هم از رفتن به رودخانه‌ها براي شنا کردن پرهيز مي‌کنند اما برخي افراد به‌راحتي و با اعتماد به نفس بالا اقدام به شنا در اين محل‌ها مي‌کنند که جاي بسي‌تامل دارد.
وي با اشاره به يکي از خاطرات غريق نجاتي گفت: دريکي از عمليات‌هاي نجات، لباس غريق نجات به سيم و آهن‌آلات روستاي زيرآبي در شهرچاي اروميه گير کرده بود که امدادگرمان مجبور به پاره کردن لباس خود براي رهايي از آن مي‌کند و اين موضوع نيز بايد گفته شود که چنين سختي‌هايي هم داريم.
حرفه‌اي‌ها هم پشت سد شنا نمي‌کنند
يک مربي شنا و نجات غريق نيز در اين خصوص‌ مي‌گويد: شنا در سدها و آب بندها و بي‌توجهي به اصول اوليه شنا موجب غرق شدگي مي‌شود و اين را همه شناگران حرفه‌اي نيز مي‌دانند و حتي اگر مهارت کافي براي شنا کردن در اين محيط را داشته باشند، بدون لباس مخصوص و کار تيمي اقدام به چنين کاري نمي‌کنند.
سعيد همتي افزود: همچنين دسترسي آسان افراد به آب‌بندان‌ها، درياچه سدها، رودخانه‌ها و کانال‌هاي کشاورزي به واسطه نبود حفاظ يا حصار مناسب است و افراد بدون هيچ مانع و محدوديتي، آب تني مي‌کنند.
وي ادامه داد: شنا در چنين مکان‌هاي غير استاندارد و فاقد ناجي غريق حتي براي شناگران ماهر، زبده و حرفه‌اي نيز خطرناک است که به جد بايد اجتناب کرد.
بيماري‌هاي پشت پرده شنا در رودخانه‌ها
سيروان نوروزي از شهروندان اروميه‌اي است که از خاطرات تلخ خود مي‌گويد: غرق شدن يک‌روي سکه شنا در رودخانه‌ها است و روي ديگر اين سکه موضوعاتي چون درگير بيماري ناشناخته شدن است.وي ادامه داد: يکي از آشناهاي ما پس از شنا در رودخانه‌اي در اروميه بدون اينکه دليلش را بدانيم فلج شد که البته پس از گذشت يکسال و پيگري درماني، او در حال برگشت به زمان عادي و سلامت کامل است.
تلخي‌هايي که مهر تاييد بر عدم شنا در رودخانه‌ها مي‌زند ولي بازهم برخي‌ها گوش نمي‌دهند وخيال‌شان راحت است که هيچ اتفاقي نمي‌افتد.
اما واقعيت ديگري درحال رخ دادن است و هر روز شاهد يک غرق شدگي در رودخانه‌ها هستيم.
آتش‌نشانان و شناي رودخانه
رييس سازمان آتش نشاني اروميه نيز در خصوص غرق شدن 2 نفر حين شنا در رودخانه نازلو گفت: يکي از اين افراد هنوز پيدا نشده است اما پيکر يکي از اين جوانان ساعاتي پيش پيدا شد و به مراحع ذي‌صلاح تحويل داده شد.
حسين سرباز رشيد اظهار کرد: پس از دريافت خبري مبني بر غرق شدن 2 نفر در رودخانه نازلو، ستاد فرماندهي آتش نشاني اروميه بلافاصله گروه امداد و نجات ايستگاه شماره 6 را به همراه تيم غواصي اين سازمان جهت جست‌وجوي مفقودين به محل حادثه اعزام کرد.
وي بيان کرد: تيم‌هاي تخصصي غواصي و امداد و نجات اعزامي آتش نشاني تا پيدا شدن يک نفر گم‌شده در محل حادثه حضور خواهند داشت.
به گزارش  عصر آذربايجان به نقل از ايرنا، اتفاقات تلخ رودخانه‌اي اين روزها به قدري زياد شده که نياز به ايجاد پويش رسانه‌اي است پويشي به‌ نام نه_به_شنا_رودخانه‌اي که اميدواريم حداقل با اين چالش شاهد کمتر شدن حوادث رودخانه‌اي در آذربايجان‌غربي باشيم.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها