عصر آذربایجان

گزارش خبر

قيمت نوشت افزار 40 درصد افزايش يافت

1398/06/12

سرويس اقتصادي: در گذشته نزديک شدن به فصل پاييز حس نوستالژيک بوي دفتر و کتاب نو و اشتياق خريد مداد و مداد رنگي را به همراه داشت اما امسال گراني‌ها باعث شده قبل از بوي ماه مهر و مدرسه بوي گراني نوشت افزار و ملزومات مدرسه به مشام 600000 دانش آموز برسد.

امسال  نوسان نرخ ارز و عدم مديريت به هنگام بازار نوشت افزار و لوازم‌التحرير توسط نهادهاي متولي موجب  شده که اين کالاها هم از گراني‌ها بي رويه و فراتر از انتظار مستثنا نشود و با توجه به قيمت‌هاي موجود در بازار نرخ لوازم‌التحرير مورد نياز دانش آموزان در بازار نسبت به سال گذشته افزايش سر سام آوري داشته باشد.
شهريور ماه هرسال با نزديک شدن به آستانه سال تحصيلي جديد بازار خريد نوشت افزار و ملزومات مدرسه گرم شده و دانش آموزان به همراه والدين خود روانه بازار مي‌شوند تا نوشت افزار مورد نيازشان را تهيه کنند.
اما امسال با توجه به گراني‌هاي موجود و کاهش توان اقتصادي مردم، بازار لوازم‌التحرير اروميه همچون گذشته گرم نيست و شلوغي سال‌هاي قبل در بازار و خيابان‌ها مشاهده نمي‌شود و خانواده‌ها در برهوت رسيدگي مسئولان  در تجارت بي حساب و کتابي به نام نوشت افزار، کيف، کفش و لباس فرم گرفتار شده‌اند. اين روزها به دليل افزايش تقاضا و تصور مردم مبني بر گران‌تر شدن نوشت‌افزار در روزهاي منتهي به مهر، چرخه قيمت‌گذاري اين محصولات با مشکل مواجه شده است و  والدين و خيرين از الآن به فکر خريد افتاده‌اند تا بي مهري گراني چند برابري و فروش‌هاي بي نظارت اواخر شهريور شامل حالشان نشود.
افزايش قيمت در تمام اقلام و ملزومات تحصيل اعم از کيف، کفش، لباس فرم  نمود دارد  و نوشت افزار از اين قاعده مستثنا نيست و قيمت تمام لوازم نوشتاري به طور ميانگين افزايش 40 درصدي داشته است.
امسال کاهش قدرت خريد  فرصت  خريد لوازم مورد نياز تحصيل  با کيفيت و بر اساس سليقه را از خانواده‌ها گرفته است و اکثر خانواده‌ها بنا را به خريد جنس ارزان مي‌دهند.
*تب گراني در بازار نوشت افزار اروميه 
سودابه مير داوودي خانـمي که مادر دو نوجوانِ 9 و 13 ساله است و سرپرستي خانواده را به عهده دارد، يکي از اولين کساني است که به خبرنگار تسنيم درباره گرانيِ لوازم تحـرير مي‌گويد:  به دليل  گراني لوازم  تحرير، فقط توانستم براي دخترم، يک کيف و مقداري وسيله بخــرم و پسرم را با وعده و وعيد متقاعد کردم که به‌جز  تعدادي دفتر از وسايلِ سال‌هاي قبلش استفاده کنــد.
وي مي‌افزايد: آن دو دفتر هم براي اين بود که ذوق و شوقش براي خريد لوازم تحرير در سال تحصيلي جديد، جواب گرفته باشد، لوازم نوشتاري يک کالاي ضروري است که که ناچار به خريدش هستيم به ويژه خودکار و مداد و دفتر که پس از يک دوره مصرف تمام مي‌شوند و بايد دوباره نسبت به تهيه آن‌ها اقدام کرد. رضا خليلي، پدر يکي از دانش آموزان با اشاره به کاهش قدرت خريد مردم و افزايش گراني و تورم در تمامي اجناس مي‌گويد: با اين اوصاف و وضعيت قيمت‌ها وسعم به خريد اقلام جديد نمي‌رسد و  مجبورم  دخترم را  با کوله وصله‌دار راهي مدرسه کنم. مريم ايلخاني خانم ديگري که به همراه دو فرزندش براي گشت و گذار در مغازه‌هاي لوازم تحرير و پرس و جوي قيمت‌ها آمده، مي‌گويــد: امروز به اين دليل که پول کافي نداشتم، فقط چرخيديم و وسايل را قيمت کرديــم و تنها دو دفتر خريدم که روي هم 30 هزار تومان شد.وي مي‌افزايد: درحالي‌که توان اقتصاديِ  قشر متوسط، کمتر شده و پس اندازمان آب رفته و فشارهاي مالي روز به روز تشديد تر و بحراني‌تر مي‌شود افزايش بي سابقه نوشت افزار و وسائل تحصيل دغدغه خانواده‌ها را  دو چندان کرده است.
*در جست و جوي نوشت افزار ارزان قيمت
شکوفه محمودي مدير عامل موسسه لبخند دانش آموزان سرزمينم در اين باره به خبرنگار تسنيم مي‌گويد: همه ساله در شهريورماه و در آستانه بازگشايي مدارس، کسب و کار اصناف مختلف مانند نوشت‌افزارفروشي‌هارونق مي‌گيرد و تکاپوي مردم نيز ديدني است، اما امسال شرايط به گونه‌اي ديگر رقم خورده و وضعيت  پيش آمده ناشي از تحريم‌ها و سوء استفاده از التهابات بازار موجب گراني سرسام آوري شده که  بيش از ديگر سال‌ها مردم اروميه  را به سختي و مشقت انداخته است.
وي مي‌افزايد: در حالي که در سال گذشته، مي‌توانستيم  با 150 هزار تومان يک بسته کامل در سطح متوسط از نوشت‌افزار خريد کنيم امسال بايد همان بسته را بايد با صرف هزينه  حداقل 400 هزار تومان خريداري کرد.
محمودي بيان مي‌کند:  قيمت انواع نوشت‌افزار امسال متأثر از شرايط حاکم بر بازار، با افزايش نسبي روبه‌رو شده و انواع نوشت‌افزار توليد داخل يا وارداتي با قيمتي به‌مراتب بيشتر از سال‌هاي گذشته به مصرف‌کنندگان عرضه مي‌شود و اين در حالي است که نه تنها شرايط درآمدي و معيشت مردم بهتر از قبل نشده بلکه به مراتب بسيار پايين‌تر از سال‌هاي گذشته است.
مديرعامل موسسه لبخند دانش آموزان سرزمينم  مي‌گويد: در ميان خانواده‌هايي که يک يا چند دانش آموز آنها در مدارس مشغول به تحصيل هستند اين مسئله نمود بيشتري پيدا مي‌کند، ميتوان با واردشدن به يک فروشگاه نوشت افزار و  با اولين قيمت گرفتن از فروشنده متوجه افزايش بي رويه و بي حساب اين کالاهاي که جزو ضروريات هر  دانش آموزي است شد  و اين يک واقعيت است که خانواده‌ها ناگزير از خريد چنين اقلامي براي  آينده سازانشان هستند.
محمودي  بيان مي‌کند: اگر گراني‌هاي لباس و کيف و کفش و سرويس مدارس را هم به اين مسئله افزايش قيمت نوشت افزار اضافه کرد  مي‌توان به خوبي دريافت که يک خانواده اگر حتي يک دانش آموز در مدرسه داشته باشد تا چه اندازه بايد سختي بکشد تا وسايل مورد نياز تحصيل فرزندش را فراهم آورد.
وي تصريح مي‌کند: در بازاري که همه چيز در شکل و رنگ‌هاي مختلف موجود است، کوچک ترها  بيشتر به سراغ اجناس رنگارنگ مي‌روند، اما بزرگ‌ترها با احتياط بيشتري به سراغ اجناس رفته، قيمت‌ها را بالا و پايين مي‌کنند و در نهايت به ساده‌ترين‌ها و ارزان‌ترين‌ها رضايت مي‌دهند.
علي احمدي پدر دو دانش آموز در مقطع ابتدايي مي‌گويد: شعار حمايت از توليد ملي در اين وضعيت بازار عملي نمي‌شود، کاغذ دفاتر توليد داخل، خارجي است، جلدهايشان هم خارجي است و تنها چاپشان در داخل کشور انجام مي‌شود 90 درصد بازار مداد، خودکار و مداد رنگي موجود در بازار هم در دست توليدات خارجي و چيني است.
احمدي مي‌افزايد: با اين اوصاف، قيمت کالاهاي ايراني از مشابه خارجي آن در بازار گران‌تر است و به نظر نمي‌رسد معدود کالاهاي ايراني توليد داخل با توجه به قيمت بالايي که دارند، شانسي براي قرار گرفتن در سبد خريد خانواده‌ها پيدا کنند و با وجود عرق ملي و علي‌رغم ميل باطني ناچار به خريداري اجناس چيني مي‌شويم.
*تکليف سخت والدين!
حسن خان احمدي پدر يکي از دانش آموزان مي‌گويد: به دليل گراني وسايل مورد نياز فرزندم مجبور شدم کيف کهنه پارسال و يک سري ملزومات ديگر را که مندرس شده بود براي سال تحصيلي جديدش استفاده کنم، با وضعيت گراني امروز ديگر نمي‌شود نيازهاي ضروري را تهيه کرد چه برسد به وسايل مورد نياز درس خواندن.
آرمين صالحي از فروشندگان نوشت افزار در اروميه مي‌گويد: به رغم اينکه نوشت افزار جزو اقلام اساسي و ضروري امرتحصيل هستند امسال با توجه به گراني اين اقلام خانواده‌ها تعداد اقلام مورد نياز فرزندانشان را به حداقل رسانده‌اند.
وي با اشاره به اينکه تمام اقلام نوشت افزار نسبت به سال گذشته افزايش قيمت  چند برابري پيدا کرده‌اند بيان مي‌کند: با توجه به بالا رفتن قيمت کاغذ و افزايش قيمت پلاستيک، شاهد افزايش دو برابري قيمت دفتر و خودکار هستيم و اين امر نارضايتي مردم را برانگيخته است.
شهرام رضايي فروشنده کيف و نوشت افزار بازار اروميه مي‌گويد: لوازم‌التحريري که شکل و شماي به روز و جذابي نداشته باشند روي دستمان مي‌ماند و مشتريان اغلب خواهان  لوازم‌التحرير چيني مزين به نقوش و نگار کارتون‌ها و سريال‌هاي آسياي شرقي هستند.
وي مي‌افزايد: تنوع جلد دفاتر موجود در بازار نوشت افزار برخي از عادت‌هاي گذشته از جملهخريد کاغذهاي رنگي و جلد کردن دفاتر ايراني با آنها را از بين برده و عرضه لوازم‌التحرير و کيف‌هايي با نقوش قهرمانان انيميشن‌هاي خارجي سليقه خريد را در دانش آموزان و خانواده‌ها تغيير داده و کيفيت پايين دفاتر ايراني نيز مزيد بر علت اين تغيير ذائقه شده است.
وي با بيان اينکه قيمت نوشت افزار در مقايسه با سال گذشته خيلي افزايش داشته  بيان مي‌کند: با توجه به افزايش قيمت‌ها ديگر نمي‌توان همانند سال‌هاي گذشته اقدام به خريد هر نوع لوازم‌التحريري کرد، به رغم اينکه خانواده‌ها نمي‌خواهند فرزندانشان در مدارس دچار مشکلات روحي و رواني شوند. اين روزها خريد چند قلم لوازم‌التحرير چنان قدر به خانواده‌ها فشار مي‌آورد که باعث شرمندگي بسياري از والدين جلوي فرزندانشان مي‌شود.
*افزايش 40 درصدي قيمت نوشت افزار در اروميه
رئيس اتحاديه نوشت‌افزار فروشي‌هاي اروميه مي‌گويد: 400 نوشت‌افزار فروش مجاز در شهر اروميه فعال هستند که بيشترين کسب درآمدشان در شهريور و مهر است.
حسين سليمي با اشاره به افزايش 40 درصدي قيمت نوشت‌افزارمي افزايد: گراني لوازم تحرير از يک سو و دست‌فروشاني که از اواسط تابستان بساط لوازم تحرير در خيابان‌ها پهن مي‌کنند از سوي ديگر باعث دامن زدن به کاهش درآمد نوشت‌افزار فروشي‌هاي مجاز مي‌شوند
سليمي بيان مي‌کند: تعداد نوشت‌افزار فروشي‌هاي مجاز موجود در شهر پاسخگوي تمامي نيازهاي مردم است و نهادهاي مرتبط از جمله شهرداري بايد براي ساماندهي به وضعيت دست‌فروشي‌هاي لوازم تحرير اقدامي انجام دهند که تاکنون هيچ کاري انجام نشده است.
وي با بيان اين‌که با توجه به گراني بيشتر کالاها و عرضه نوشت‌افزار تقلبي با قيمت پايين توسط دست‌فروشان مردم به خريد نوشت‌افزار از اين دست‌فروشان روي مي‌آورند، تاکيد مي‌کند: سازمان صنعت، معدن و تجارت نيز بايد به بازار نوشت‌افزار فروشان ورود و با بازرسي و نظارت از سوءاستفاده سودجويان جلوگيري کند که تاکنون چنين اقدامي صورت نگرفته است.
سليمي تصريح مي‌کند: برخي  نوشت‌افزار فروشان قانوني و داراي مجوز با فرارسيدن فصل خريد لوازم تحرير از فرصت استفاده و شروع به گران‌فروشي مي‌کنند و بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت  بايد به اين امر عنايت ويژه‌اي داشته باشند و نسبت به نظارت و برخورد جدي اقدام کنند.
رئيس اتحاديه نوشت‌افزار فروشي‌هاي اروميه تاکيد مي‌کند:  مردم  در  خريد لوازم تحرير عجله نکرده  و تنها به اندازه نياز اوليه خريد کنند تا بازار از تب و تاب بيفتد، چراکه مي‌توانند همان اجناس را از اواسط و اواخر مهر به قيمت ارزان تري خريداري کنند.
از چندين دانش آموز هم در مورد گراني ملزومات درس و مدرسه پرسيده شد که همگي ضمن اقرار به  وضعيت اقتصادي خانواده خود با نا اميدي و اندوه مدعي شدند که هميشه با حسرت از جلوي فروشگاه‌هاي التحرير و نوشت افزار رد مي‌شوند چون امسال مانند سال‌هاي گذشته نمي‌توانند آنچه که مورد نياز است به خوبي و به راحتي تهيه کنند.
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از تسنيم، افزايش قيمت ملزومات تحصيل بر تمام اقشار جامعه به ويژه قشر فقير و متوسط جامعه تأثيرگذاشته، در سرزميني که همواره طلب علم افتخار بزرگي به حساب مي‌آيد و شعار بخوانيد بخوانيد سر داده مي‌شود کسي به فکر چاره نيست و معلوم نيست تا کي اين افزايش قيمت‌ها و موانع تحصيل آينده سازان جامعه را تهديد مي‌کند و تعليم و تربيت تا کجا بايد تاوان برخي بي تدبيري‌ها را پس دهد.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها